Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Τα σχέδια των τραπεζών για μείωση καταστημάτων και προσωπικού, η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, οι προβλέψεις για μειωμένα έσοδα από τον φόρο ακινήτων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Διαθεσιμότητα: Αυστηρές συστάσεις προς τους υπουργούς να «τρέξουν», με προσωπική τους ευθύνη, άμεσα διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού των υπό την ευθύνη τους οργανισμών και υπηρεσιών, αναμένεται να απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέρει η «Καθημερινή». Όπως σημειώνει, παρά τις οριζόντιες επιλογές της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, θα πρέπει να βρεθούν σχεδόν 5.000 επιπλέον δημόσιοι υπάλληλοι εντός του επόμενου διμήνου.

Φόρος ακινήτων: Λιγότερα έσοδα, ύψους 550 εκατ. ευρώ, εκτιμά η τρόικα ότι θα εισπραχθούν από την εφαρμογή του νέου φόρου ακινήτων το 2014, γράφει η «Καθημερινή». Όπως επισημαίνει, κλιμάκιο του ΔΝΤ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών μελετά λεπτομερώς τα στοιχεία και τους συντελεστές φορολόγησης κάθε κατηγορίας ακινήτων προκειμένου να «κλείσει» η τρύπα. Το σχέδιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άφιξη της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Φοροδιαφυγή: Μικρότερα πρόστιμα για φοροδιαφυγή επιχειρεί να βάλει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Διαδικασιών, ώστε να ανακόψει την πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, γράφει η «Ελευθεροτυπία».

Τράπεζες Ι: Τη δραστική μείωση των καταστημάτων και του αριθμού απασχολουμένων κατά 9.000 σχεδιάζουν οι Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική και Eurobank εντός τριετίας. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η μείωση του προσωπικού θα γίνει με την εφαρμογή προγραμμάτων εθελούσιας αποχώρησης, καθώς και με τη «φυσική» μείωση του προσωπικού μέσω των συνταξιοδοτήσεων.

Τράπεζες ΙΙ: Εξονυχιστικούς ελέγχους διενεργούν από χθες το πρωί στελέχη της BlackRock στις τράπεζες. Σύμφωνα με την «Ημερησία», το ενδιαφέρον των αναλυτών εστιάζεται ιδιαιτέρως στα ρυθμισμένα δάνεια και στα μοντέλα αναδιάρθρωσης που ακολούθησαν οι τράπεζες. στα μέσα Αυγούστου ξεκινούν νέα τεστ αντοχής.

Υγεία: Τα «χρυσά» τρικ που χρησιμοποιούν κάποιες ιδιωτικές κλινικές αποκαλύπτουν οι ιδιώτες ελεγκτές, τους οποίους το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να επιστρατεύσει για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ, αναφέρουν τα «Νέα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο