Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης

Με την κυοφορούμενη ρύθμιση για κλείσιμο φορολογικών εκκρεμοτήτων από το υπουργείο Οικονομικών, τις συζητήσεις περί της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, τις κινήσεις της κυβέρνησης για τις βασικές ΔΕΚΟ αλλά και τα κέρδη του ΧΑΑ και του ΧΠΑ ασχολούνται οι πρωινές οικονομικές εφημερίδες της Τρίτης 19 Μαρτίου.

Ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης
Η κυοφορούμενη ρύθμιση για κλείσιμο φορολογικών εκκρεμοτήτων από το υπουργείο Οικονομικών, οι συζητήσεις περί της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, οι κινήσεις της κυβέρνησης για τις βασικές ΔΕΚΟ αλλά και τα κέρδη του ΧΑΑ και του ΧΠΑ, αποτελούν τα κύρια θέματα του οικονομικού Τύπου της Τρίτης 19 Μαρτίου 2002.

Φορολογία-Ρυθμίσεις: Για ”δεύτερο και πιο σφικτό φορο-πακέτο” κάνει λόγο η ”Οικονομική Ελευθεροτυπία” αναφερόμενη σε ”νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για 138.000 ελεύθερους επαγγελματίες πριν προχωρήσει στη φορολογική μεταρρύθμιση”. Με το θέμα ασχολείται και το πρωτοσέλιδο της ”Ναυτεμπορικής”, τονίζοντας ότι ”μειώνονται οι φόροι για τις επιχειρήσεις αλλά αυξάνεται η επιβάρυνση για τα φυσικά πρόσωπα σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου”.

Ασφαλιστικό-Συζητήσεις: ”Επισπεύδεται η λύση στο ασφαλιστικό” τιτλοφορείται η ”Ναυτεμπορική” κάνοντας λόγο για ”επαφές με τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης”, ενώ τονίζει ότι ”επιφυλάξεις και αντιρρήσεις αναμένεται να εκφράσει σήμερα η ΑΔΕΔΥ”. Το ”Χρηματιστήριο” αναφέρεται σε ”κοινή γραμμή της ΕΕ για το ασφαλιστικό με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση”, ενώ η ”Ημερησία” αναφέρεται σε ”δώρο 2,35 δισ. ευρώ κρατική ενίσχυση για να είναι βιώσιμα τα Ταμεία” και επισημαίνει ότι ”εάν οι εργαζόμενοι δεχθούν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό θα δεχθούν πρόσθετη χρηματοδότηση”.

ΔΕΚΟ-Αποφάσεις: ”Ανοίγει ο δρόμος για το θεσμό της χρυσής μετοχής στις δημόσιες επιχειρήσεις” γράφει η ”Ημερησία” αναφερόμενη στα κυβερνητικά μέτρα για τις ΔΕΚΟ και την κυοφορούμενη ”αλλαγή στο νόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις”, τονίζοντας ότι ”κατατέθηκαν οι προσφορές για το 10% των ΕΛΤΑ, προχωρεί η λύση για τα ναυπηγεία”, ενώ χαρακτηρίζει ”δύσκολη τη λύση για την ΟΑ” επισημαίνοντας ότι ”μετά το καλοκαίρι η προσπάθεια για εξεύρεση ιδιωτικών κεφαλαίων”.

ΧΑΑ-ΧΠΑ-Κέρδη: ”Με απώλειες οι 3 στις 4 μετοχές από την αρχή του 2002” τιτλοφορείται η ”Ημερησία” αναφερόμενη στη Σοφοκλέους επισημαίνοντας ότι ”είναι το δεύτερο χρηματιστήριο μετά της Ιρλανδίας σε απώλειες από τις αρχές του χρόνου”. Η ”Ναυτεμπορική” αναφέρεται στα κέρδη του Χρηματιστηρίου Παραγώγων, φέροντας τίτλο ”3% και στο χέρι από το δανεισμό χαρτοφυλακίων” και τονίζοντας ότι ”επιπλέον έσοδο που αγγίζει το 3% σε ετήσια βάση εξασφαλίζει η αγορά παραγώγων σε όσους παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Σοφοκλέους”. Και το ”Χρηματιστήριο” αναφέρεται στο θέμα κάνοντας λόγο για ”νέα προϊόντα στην αγορά Παραγώγων” και ”διεύρυνση επενδυτικών επιλογών”.

Πειραιώς-Οικονομικά ΕΤΒΑ: ”ΕΤΒΑ: Χαμηλότερα το τίμημα εξαγοράς” τιτλοφορείται το ”Χρηματιστήριο” τονίζοντας ότι ”μεγαλύτερες επισφάλειες εντοπίζει η τράπεζα Πειραιώς”, γεγονός που ”αυξάνει τις πιθανότητες για μείωση του τιμήματος εξαγοράς”, ενώ τονίζεται ότι ”θα πραγματοποιηθεί πλήρης λογιστική εξυγίανση πριν απορροφηθεί η ΕΤΒΑ από την Πειραιώς”.

Μπαλάφας-Επεκταση: ”Στα Βαλκάνια επεκτείνεται ο Μπαλάφας” σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο” το οποίο επισημαίνει ”ήδη ο όμιλος κατασκευάζει κτιριακές εγκαταστάσεις στη Ρουμανία για λογαριασμό ελληνικών επιχειρήσεων”.

Moda Bagno-Επέκταση: Για ”ανάπτυξη σε Τουρκία και Κύπρο από τη Moda Bagno” γράφει το ”Χρηματιστήριο” τονίζοντας ότι ”η μείωση της ζήτησης στην εγχώρια αγορά λιανικής” ωθεί την εταιρεία στην αξιοποίηση του πρόσφορου εδάφους στις αγορές της Τουρκίας και της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο