Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The BANKER

Μετοχές:

Μετοχές: "Κόκκινο" 2012 δείχνουν οι τράπεζες

Η αγορά μετοχών δείχνει σημεία σημαντικής κάμψης, όπως φαίνεται από τους όγκους του trading που διενήργησαν οι τράπεζες το 2011. Η πτώση των κερδών και τα κακά αποτελέσματα προϊδεάζουν για "κόκκινο" 2012.

Το remake τη ευρωζώνης

Το remake τη ευρωζώνης

Η ευρωζώνη χρειάζεται... remake, όπως δείχνουν κυρίως η ελληνική και η ιταλική κρίση, λέει το The Banker. Τι πρέπει να προβλέπεται στη "νέα ευρωζώνη".  Υπάρχει συνταγή για την Ελλάδα;

Η ιταλική οικονομία και τα πολιτικά κρίματα

Η ιταλική οικονομία και τα πολιτικά κρίματα

Το ιταλικό χρέος και οι συνθήκες που έφεραν τη χώρα αντιμέτωπη με τους δανειστές της. Ο καθηγητής διεθνούς νομισματική πολιτικής Franco Bruni φωτίζει τους λόγους αλλά και τις ευθύνες των πολιτικών.

Ευρωπαϊκή Ένωση vs Οίκων Αξιολόγησης

Ευρωπαϊκή Ένωση vs Οίκων Αξιολόγησης

Οι νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναγκαστική εναλλαγή των οίκων αξιολόγησης κάθε τρία χρόνια εγείρει αρκετές αντιρρήσεις. Για λιγότερο ακριβείς και σταθερές αξιολογήσεις κάνουν λόγο οι επικριτές.

Τράπεζες με... διαβατήριο

Τράπεζες με... διαβατήριο

Η λίστα του The Banker με τις top 10 χώρες στις οποίες οι τράπεζες ελέγχονται περισσότερο από τους ξένους. Ποια ιδρύματα κινδυνεύουν σε περίπτωση που κλείσουν οι στρόφιγγες από τις μητρικές.

OHE: Ταΐζοντας... έρχεται η ανάπτυξη

Η λύτρωση του παγκόσμιου πληθυσμού από το πρόβλημα της πείνας μπορεί να τονώσει σημαντικά την παγκόσμια ανάπτυξη, λέει ο γενικός διευθυντής της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ Jose da Silva.

Η ανασκόπηση του 2011 από το "The Banker"

Οι πληγές του ευρωπαϊκού κρατικού χρέους, οι πολιτικές έριδες και οι ραγδαίες αλλαγές στους ρυθμιστικούς κανόνες που αφορούν τις τράπεζες έδωσαν το στίγμα του 2011. Το The Banker κάνει την ανασκόπησή του.

The Banker: Βραβεία για την Τράπεζα της Χρονιάς

Το The Banker απένειμε για 12η συνεχή χρονιά τα ετήσια βραβεία του για την "Τράπεζα της Χρονιάς". Ποια τραπεζικά ιδρύματα κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στον κόσμο, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Τα εμπορεύματα, η χαμένη ρευστότητα και οι τιμές

Ενώ η κρίση στην ευρωζώνη μαίνεται, οι αγορές εμπορευμάτων που επί μακρόν στηρίζονταν στα ευρωπαϊκά ιδρύματα για χρηματοδότηση τα βρίσκουν σκούρα. Τι θα σημάνει αυτή η έλλειψη ρευστότητας στα εμπορεύματα;

Όχι άλλες νομισματικές παρεμβάσεις!

Ενα πρώην μέλος της νομισματικής επιτροπής της Bank of England, ο Andrew Sentance στρέφεται κατά των συνεχών παρεμβάσεων των κεντρικών τραπεζών. Γιατί οι μειώσεις επιτοκίων δεν είναι λύση για όλα τα προβλήματα.

Vikram Pandit: Η Citi, οι κανόνες και η ανάκαμψη

Ιδιωτικά κεφάλαια και πράσινη ανάπτυξη

Τουρκία: Σφιχτό ταγκό Δημοσίου - τραπεζών

Οι "σορτάκηδες" ωφελούν τις αγορές!

Δύσκολοι καιροί για επενδυτές συναλλάγματος

Διχασμένη η ΕΕ για τους κανόνες των παραγώγων

Τα υψηλά hedges, οι επενδύσεις και οι αγορές

Οι μετοχές περιμένουν τα καλά νέα

Οι top 200 ευρωπαϊκές τράπεζες

Η... βαθιά βουτιά των κεντρικών τραπεζών

v