Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στη Wall, ξεχωρίζει ο Νasdaq

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Nasdaq να ξεχωρίζει λόγω σημαντικών κερδών για τις εταιρίες ημιαγωγών, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η αγορά αποτιμά μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve στις 18 Σεπτεμβρίου. Τάση από Wall έλαβαν οι ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον τεχνολογικό Nasdaq να ξεχωρίζει λόγω σημαντικών κερδών για τις εταιρίες ημιαγωγών, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η αγορά αποτιμά μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve στις 18 Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα, η αμερικανική αγορά παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η Wall Street εμφάνισε σημαντικά κέρδη μετά τις ομιλίες από τον κεντρικό τραπεζίτη Ben Bernanke (που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων) και τον πρόεδρο George Bush που ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στη στεγαστική αγορά.

Εν τω μεταξύ, και οι σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις όπου κατασκευαστικές δαπάνες και δείκτης ISM μεταποίησης εμφάνισαν υποχώρηση, ισχυροποιούν το σενάριο μείωσης επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

”Φαίνεται να επικρατεί η άποψη ότι η Fed δεν μπορεί να μην μειώσει τα επιτόκια καθώς η αγορά το περιμένει ξεκάθαρα και η ανάκαμψη κατά 7% των αμερικανικών μετοχών συνδέεται σαφώς με αυτή την προοπτική”, επισημαίνει ο Michael Crowley, αναλυτής της Bank of Ireland, ο οποίος προβλέπει μείωση επιτοκίων κατά 0,5% το Σεπτέμβριο και μια ακόμη μείωση εντός του έτους. Η Merrill Lynch προβλέπει μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 1% έως το τέλος του έτους.

Κέρδη για τον τίτλο της Intel μετά την αύξηση στην τιμή-στόχο από την Bank of America, ενώ ανοδικά κινούνται και πολλοί τίτλοι εταιριών ημιαγωγών μετά την ανακοίνωση από την Semiconductor Industry Association ότι οι πωλήσεις ημιαγωγών τον Ιούλιο ενισχύθηκαν κατά 2,2%.

Πτώση 3,7% για τη Home Depot μετά την ανακοίνωση επαναγοράς ιδίων μετοχών ενώ πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι λιανικού εμπορίου.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.398 μονάδες με άνοδο 0,30%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,96% στις 2.621 μονάδες. Άνοδος 0,64% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.483 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,98%, στις 6.376,8 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,38%, στις 5.672,72 μονάδες. Άνοδος 0,96% και για τον DAX 30, στις 7.721,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v