Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον τεχνολογικό Nasdaq να υπεραποδίδει για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, και τον Dow Jones να ακολουθεί με εκτίναξη της General Motors. Η αγορά αποτιμά μείωση επιτοκίων από τη Fed στις 18 Σεπτεμβρίου, λένε οι αναλυτές. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον τεχνολογικό Nasdaq να ξεχωρίζει λόγω σημαντικών κερδών σε Yahoo, Apple, και τον Dow Jones να ακολουθεί με εκτίναξη της General Motors και τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η αγορά αποτιμά μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 13.448,86 μονάδες με άνοδο 0,68%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,30% στις 2.630,24 μονάδες. Άνοδος 1,05% για τον S&P 500, στις 1.489,42 μονάδες.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο δείκτης Nasdaq έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς κινήθηκε εξαρχής σαφώς υψηλότερα, με σημαντικά κέρδη για τον τίτλο της Intel μετά την αύξηση στην τιμή-στόχο από την Bank of America, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι τίτλοι εταιριών ημιαγωγών μετά την ανακοίνωση από την Semiconductor Industry Association ότι οι πωλήσεις ημιαγωγών τον Ιούλιο ενισχύθηκαν κατά 2,2%.

Άνοδος 4,6% για την Apple μετά τις νέες αποδείξεις για την επιτυχία του iPhone.



Εν τω μεταξύ, και οι σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις όπου κατασκευαστικές δαπάνες και δείκτης ISM μεταποίησης εμφάνισαν υποχώρηση, ισχυροποιούν το σενάριο μείωσης επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

”Φαίνεται να επικρατεί η άποψη ότι η Fed δεν μπορεί να μην μειώσει τα επιτόκια καθώς η αγορά το περιμένει ξεκάθαρα και η ανάκαμψη κατά 7% των αμερικανικών μετοχών συνδέεται σαφώς με αυτή την προοπτική”, επισημαίνει ο Michael Crowley, αναλυτής της Bank of Ireland, ο οποίος προβλέπει μείωση επιτοκίων κατά 0,5% το Σεπτέμβριο και μια ακόμη μείωση εντός του έτους. Η Merrill Lynch προβλέπει μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 1% έως το τέλος του έτους.

Πτώση 3,7% για τη Home Depot μετά την ανακοίνωση επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Σημαντικά κέρδη άνω του 4% για τη μετοχή της General Motors μετά την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων των ΙΧ αυτοκινήτων κατά 6,1% τον Αύγουστο.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 2,43%, στα 16,07 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3E ενισχύθηκε κατά 0,73% στα 48,14 δολάρια. Σημαντικά κέρδη 2,08% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 12,25 δολάρια.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,98%, στις 6.376,8 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,38%, στις 5.672,72 μονάδες. Άνοδος 0,96% και για τον DAX 30, στις 7.721,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v