Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι επιλέγουν οι ξένοι

Πέραν όμως των ελληνικών τμημάτων ανάλυσης, και οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι έχουν τα δικά τους ελληνικά top picks, αφού μπορεί να μην προβαίνουν σε πολυσέλιδα reports αναλύοντας την προοπτική της εγχώριας αγοράς, αλλά μέσα από τις συστάσεις τους ουσιαστικά ”δηλώνουν” τις προτιμήσεις και τις κορυφαίες επιλογές.

Τι επιλέγουν οι ξένοι
Πέραν όμως των ελληνικών τμημάτων ανάλυσης, και οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι έχουν τα δικά τους ελληνικά top picks, αφού μπορεί να μην προβαίνουν σε πολυσέλιδα reports αναλύοντας την προοπτική της εγχώριας αγοράς, αλλά μέσα από τις συστάσεις τους ουσιαστικά ”δηλώνουν” τις προτιμήσεις και τις κορυφαίες επιλογές τους! Παρακάτω παρουσιάζονται οι πιο πρόσφατες εκθέσεις και προτάσεις των ξένων επενδυτικών οίκων.

* Σύσταση ”overweight” συνολικά για τις ελληνικές τράπεζες το 2007 προτείνει η Deutsche Bank και επιλέγει ως κορυφαία εγχώρια επιλογή της την EFG Eurobank. Ο διεθνής οίκος θέτει τιμή-στόχο τα 32 ευρώ με σύσταση ”buy” για τη μετοχή της ελληνικής τράπεζας, ενώ εκτιμά ότι το τρέχον έτος η Eurobank θα συνεχίσει να ευνοείται από την αύξηση του ρυθμού των χορηγήσεων στην εγχώρια αγορά. Ταυτόχρονα, στα 27,4 ευρώ, από 25 ευρώ πριν, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”buy” και χαρακτηρίζοντας τον τίτλο top pick.

* Η UBS συγκαταλέγει τις τράπεζες Πειραιώς και Κύπρου στο top 10 των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών της, ενώ επισημαίνει ότι η Ελλάδα και η Γερμανία είναι οι χώρες που εμφανίζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς εξαγορών για το 2007. Ακόμη, στις βασικές συστάσεις της UBS από την ελληνική αγορά, πέραν της Τράπεζας Κύπρου και της Πειραιώς, συγκαταλέγονται και οι τίτλοι της Λαϊκής Τράπεζας και της EFG Eurobank.

* Η πιο πρόσφατη προσθήκη στα top picks της Citigroup Investment Research είναι η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, με τιμή-στόχο 14 ευρώ και σύσταση ”buy/medium risk”, ενώ στα top picks στα τέλη Νοεμβρίου του 2006, σύμφωνα με το report ”Greek Filter”, περιλαμβάνονταν οι τίτλοι των: Jumbo (”1Μ”, 17,3 ευρώ), Φουρλής (”1Μ”, 17,2 ευρώ), Τιτάν (”1Μ”, 47,5 ευρώ), Motor Oil (”1M”, 25 ευρώ), Eurobank Properties (”1M”, 17 ευρώ) και EFG Eurobank (”1M”, 30 ευρώ).

* H JP Morgan προχώρησε σε αναβαθμίσεις των τιμών-στόχων των τραπεζών Πειραιώς, Κύπρου, Alpha Bank και EFG Eurobank. Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 30 ευρώ, της Τράπεζας Κύπρου στα 14 ευρώ, της EFG Eurobank στα 38 ευρώ και της Alpha Bank στα 32 ευρώ με συστάσεις ”overweight”. Παράλληλα, για τον ΟΤΕ έχει θέσει τιμή-στόχο τα 24 ευρώ, ενώ για τη μετοχή της Cosmote έχει θέσει τιμή-στόχο τα 25 ευρώ.

* Σύσταση ”overweight” έχει θέσει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Morgan Stanley, ενώ στα 16 ευρώ έχει αυξήσει την τιμή-στόχο της Vivartia, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. Παράλληλα, αναφέρει και ένα πιο αισιόδοξο σενάριο (bull case), βάσει του οποίου η τιμή-στόχος για τη μετοχή μπορεί να ανέλθει στα 20,5 ευρώ. Για τον ΟΤΕ, η τιμή-στόχος που δίνει η Morgan Stanley είναι τα 25 ευρώ και η σύσταση ”overweight”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v