Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με χορηγία FTSE μια ανάσα από τις 700 μονάδες

Η αναδιάρθρωση των δεικτών ανέβασε τον τζίρο στα 105 εκατ. ευρώ και οδήγησε σε κλείσιμο στο υψηλό ημέρας. Μεγάλοι κερδισμένοι ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν και ΟΠΑΠ. Τα νέα δεδομένα και οι ανησυχίες για τη δύσκολη συνέχεια.

ΧΑ: Με χορηγία FTSE μια ανάσα από τις 700 μονάδες

Συνεδρίαση δύο όψεων και ταχυτήτων, η τελευταία της χρηματιστηριακής εβδομάδας, που ξεκίνησε επιφυλακτικά και με εναλλαγές προσήμων, όμως μετά τις 14.00 και αφού είχε ολοκληρωθεί η τριπλή λήξη των συμβολαίων Σεπτεμβρίου στην Αγορά Παραγώγων, οι αγοραστές πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες, πιθανότατα και λόγω των αναμενόμενων εισροών με αφορμή τις αλλαγές στους δείκτες FTSE Europe emerging markets, με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να καταγράψουν νεότερα υψηλά, τα οποία "έσπρωξαν" ακόμα ψηλότερα οι τελικές δημοπρασίες.

Στα υψηλά ημέρας, ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση και 10 τίτλοι του FTSE25 (λεπτομερής αναφορά στην συνέχεια του σχολίου).

Πιο συγκεκριμένα και μέχρι τις 13.45 που διεκόπησαν οι συναλλαγές για την λήξη των Παραγώγων, ο Γενικός Δείκτης είχε κινηθεί μεταξύ 679,9 (-0,17%) και 688,96 μονάδων (+1,16%) και στις 13.45 σταμάτησε στις 685,83 μονάδες (+0,70%).

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κινήθηκε μεταξύ 559,13 (-1,47%) και 578,87 μονάδων (+2,01%) και στις 13.45 βρέθηκε στις 569,8 (+0,41%). Μετά την επανέναρξη των συναλλαγών και οι δύο δείκτες σημείωσαν νεότερα υψηλά, ο Γενικός Δείκτης στις 696,76 (+2,31%) και ο Τραπεζικός δείκτης στις 589,91 μονάδες (+3,96%). Στις 17.00 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 695,71 (+2,16%), ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών στο υψηλό ημέρας των 589,91 και ο τζίρος στα 70 εκατ. ευρώ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε νέο υψηλά και στις 698,74 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 2,6%, ο Τραπεζικός δείκτης στις 586,89, με ημερήσια κέρδη 3,42% και ο τζίρος στα 104,4 εκατ. (ο υψηλότερος τζίρος των τελευταίων 15 συνεδριάσεων, με τον αμέσως υψηλότερο να έχει σημειωθεί στις 31/8, 129,1 εκατ.).

Με όλα τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε και ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση με κλείσιμο χαμηλότερα των 700 μονάδων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την συνέχεια.

Το "ερώτημα του εκατομμυρίου" είναι, "αν ολοκληρώθηκαν οι όποιες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων - εισροές, λόγω FTSE, με τι συναλλακτικά "καύσιμα" θα κινηθεί το Χ.Α. από τις πρώτες συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας, ιδιαίτερα αν η αναμενόμενη ετυμηγορία της Moody΄ς είναι τέτοια, που θεωρηθεί ότι έχει προεξοφληθεί από την τελευταία, βραχύβια, ανοδική αντίδραση της Αγοράς;

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

"Η σημερινή συνεδρίαση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω των σημαντικών γεγονότων που περιλαμβάνει: είναι προγραμματισμένο το τριπλό κλείσιμο των Παραγώγων, με αναμενόμενη αυξημένη μεταβλητότητα. Ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Αναδυόμενων Αγορών, με την παράλληλη αναβάθμιση της Αγοράς της Πολωνίας, εξέλιξη που προσδοκάται να προκαλέσει νέες εισροές, αυξάνοντας πιθανότατα τις σημερινές συναλλαγές στις δημοπρασίες. Τέλος, αργά το βράδυ αναμένεται η νέα 'ετυμηγορία' της Moody’s για την Ελληνική Οικονομία" ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Η εβδομάδα κλείνει με τον νέο 'χρησμό' της Moody’ς για την Ελληνική Οικονομία, την λήξη των Παραγώγων τριμηνιαίου κύκλου, αλλά και την αναδιάρθρωση δεικτών FTSE Europe emerging markets. H αύξηση του όγκου συναλλαγών είναι αναμενόμενη, ενώ ενδέχεται οι επόμενες συνεδριάσεις να αποδειχθούν καθοριστικές για την βραχυπρόθεσμη πορεία του Γενικού Δείκτη. Υπενθυμίζουμε ότι οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις του εντοπίζονται στις 670 και 650 μονάδες, ενώ στον αντίποδα οι κύριες αντιστάσεις εμφανίζονται στις 700 και 720 μονάδες. Κλείνοντας σημειώνουμε ότι τα θεμελιώδη μεγέθη των εισηγμένων είναι εκείνα που θα υπερισχύσουν στο τέλος της ημέρας" τόνιζε η Merit Sec.

"Στη σημερινή συνεδρίαση η μεταβλητότητα θα επικρατήσει. Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην αξιολόγηση της Moody΄s με την πιθανή αναβάθμιση να είναι στις εκτιμήσεις. Από την άλλη, η θετική κίνηση των Διεθνών Αγορών, σε συνδυασμό με το road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, ίσως δείξουν το δρόμο για μία αντίδραση" ανέφερε στις δικές της εκτιμήσεις η Beta Sec.

Επιστρέφοντας στα της σημερινή συνεδρίασης και ξεκινώντας από τον Τραπεζικό κλάδο, μπορεί Τραπεζικός δείκτης και επιμέρους, Δεικτοβαρείς, Τραπεζικές μετοχές να "είδαν" και τα δύο πρόσημα, όμως η τελική εικόνα συνηγορεί υπέρ των "buyers", έστω και αν υπήρξε μικρή υποχώρηση από τα υψηλά ημέρας, πλην Πειραιώς.

Εκείνο που ενδιαφέρει τους traders, είναι ότι τόσο για τον Τραπεζικό δείκτη, όσο και για τις επιμέρους Τραπεζικές μετοχές, έχουν κατέβει έτι περαιτέρω τα ημερήσια "stop short", σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Έτσι, για τον Τραπεζικό δείκτη, το ημερήσιο "stop short" εντοπίζεται στις 618 μονάδες, με την επόμενη αντίσταση στις 671 και την πρώτη στήριξη στις 527 μονάδες.

Για την Alpha Bank (+3,4%) το ημερήσιο σήμα αγοράς στα 1,338 ευρώ, η επόμενη αντίσταση στα 1,44 και η πρώτη στήριξη στο σημερινό χαμηλό των 1,184 ευρώ.

Για την Εθνική (+1,17%), το ημερήσιο "stop short" στα 1,835 ευρώ, η επόμενη αντίσταση στα 2,10 και η πρώτη στήριξη στην ζώνη 1,68 - 1,58 ευρώ.

Για την Eurobank (+3,7%), το ημερήσιο σήμα τοποθετήσεων με κλείσιμο υψηλότερα των 0,672 ευρώ, επόμενη αντίσταση στα 0,72 και οι στηρίξεις στα 0,62 και 0,56 ευρώ.

Για την Πειραιώς (+6,74% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας), το ημερήσιο "stop short" στα 2,214 ευρώ, επόμενη αντίσταση στα 2,48 και οι στηρίξεις στα 1,94 και 1,77 ευρώ.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο, πιέσεις προς τις Τράπεζες προκειμένου να μειώσουν τα επιτόκια χορηγήσεών τους ασκούν οι Εγχώριες Επιχειρήσεις, καταφέρνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις να περικόψουν ως ένα βαθμό το κόστος χρηματοδότησής τους. Από την άλλη, η αποκλιμάκωση των δανειστικών επιτοκίων, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη υποχώρηση της πιστωτικής επέκτασης των Τραπεζών προς τον Ιδιωτικό τομέα, προκαλεί "πονοκεφάλους" στους εγχώριους Χρηματοπιστωτικούς ομίλους, οι οποίοι βλέπουν τα καθαρά τους έσοδα από τόκους (NII) να περιορίζονται.

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, δύο τίτλοι χρήζουν αναφοράς, αφ΄ ενός γιατί έχουν υποστεί σημαντικές πιέσεις κατά τις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις και αφ΄ ετέρου διότι και εδώ κατέβηκαν σημαντικά τα ημερήσια "stop short".

Στην περίπτωση της ΔΕΗ (+2,01%) το ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων στα 1,538 ευρώ, επόμενη αντίσταση στα 1,74 και σημαντική στήριξη στα 1,42 ευρώ.

Για την ΕΧΑΕ (+3,41%) στα 4,465 το ημερήσιο σήμα για τους "buyers", επόμενη αντίσταση στα 4,62 ευρώ και σημαντική η στήριξη στα 4,20 ευρώ.

Θα μπορούσε εύκολα να υποστηριχθεί ότι οι σημερινές εισροές, δεν έδειξαν να "ενδιαφέρονται" για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Σε κάθε περίπτωση, επέστρεψαν οι αγοραστές σε Intralot (+8,13%) και Ιντρακόμ (+0,89%), προσπαθεί να αντιδράσει στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που ξεκίνησε από τα 1,385 ευρώ (κλείσιμο 10/9) η Έλαστρον (+4,86%) με λίγες συναλλαγές, νέα υψηλά 10ετιας για την Quest (+3,57%) και νέα ιστορικά υψηλά για την Κρι Κρι (+3,33%), ενώ με "ανοιχτές" εντολές αγορών, συμπλήρωσε και δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση η Intercontinental (+1,85%).

Τεχνικά το "κατέβασμα" των ημερήσιων "stop short" δημιουργεί νέα δεδομένα για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α., αν τα σημερινά κλεισίματα επιβεβαιωθούν από τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Το ημερήσιο σήμα τοποθετήσεων για τον Γενικό Δείκτη κατέβηκε στις 698 μονάδες και με το σημερινό κλείσιμο ο Δείκτης έδωσε, έστω και οριακά, ένα πρώτο σήμα αγορών, αλλά αυτό θέλει επιβεβαίωση λόγω των "ειδικών συνθηκών" της σημερινής συνεδρίασης.

Σε κάθε περίπτωση, αν επιβεβαιωθεί η ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 698 μονάδων, η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στην ζώνη 736 - 743, ενώ σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, πρώτη στήριξη στις 670 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (+2,36%) δεν μπόρεσε να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 1834 μονάδων. Αν αυτό το επιτύχει στις επόμενες συνεδριάσεις, μπορεί να βάλει σαν απώτερο στόχο τις 1965 μονάδες. Πρώτη στήριξη στις 1778 μονάδες.

Μένοντας στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αξίζει να σημειωθεί ότι μοναδικός τίτλος που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο "κόκκινο", ήταν αυτός της Grivalia (-1%) και αμετάβλητος ο τίτλος της ΕΕΕ.

Από εκεί και πέρα, ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή εβδομάδα που διέκοψε το πτωτικό σερί των προηγούμενων δύο, με εβδομαδιαία κέρδη 2,5% για τον Γενικό Δείκτη και κέρδη 1,79% για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών.

Από την αρχή του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 12,92% και ο Τραπεζικός δείκτης απώλειες 33,02%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Η αναβάθμιση της Πολωνίας και η εισροή κεφαλαίων στις Αναδυόμενες Αγορές, η αναμενόμενη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s, όπως και το κλείσιμο των Παραγώγων του Σεπτεμβρίου, βοήθησαν να οδηγηθούμε σε επίπεδα τιμών λίγο κάτω από τις 700 μονάδες, ανακτώντας κάποιες από τις απώλειες των τελευταίων πολύ κακών ημερών" αναφέρει ο Κώστας Φέγγος.

Όμως η εικόνα παραμένει κακή για το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Όσο η Ελλάδα δεν δίνει κίνητρα στους Διεθνείς Επενδυτές για να την προσέξουν, οι προθέσεις για επενδύσεις από το εξωτερικό είναι απογοητευτικές και αυτό αποτυπώνεται και στο Χρηματιστήριο.

Φυσικά πρωτοπόροι στην κακή πορεία είναι οι Τράπεζες.

Οι Τράπεζες δεν έχουν ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση (δηλαδή οι Τράπεζες έχουν κεφάλαια για να καλύψουν τους απαραίτητους δείκτες).

Από την άλλη, δεν υπάρχουν κεφάλαια για επενδύσεις. Αυτό όμως δεν συνιστά ανακεφαλαιοποίηση, που είναι επαχθής όρος, λέγεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και γίνεται όποτε βολεύει την κάθε Τράπεζα.

Όμως αν δεν συνεχιστούν οι προσπάθειες εξυγίανσης των ισολογισμών, όπως έχει συμφωνηθεί, τα πράγματα γίνονται πάλι άσχημα. Αυτό βλέπουν κάποιοι Ξένοι και φεύγουν "τρέχοντας".

Την ίδια στιγμή τα Ξένα Χρηματιστήρια διάγουν μια αρκετά καλή περίοδο, κάνοντας την Ελλάδα να μοιάζει ακόμα χειρότερη.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο, ακόμα χρωστά μια ανοδική αντίδραση, αλλά αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα της Οικονομίας και δεν βελτιωθούν οι προσδοκίες, δεν φαίνεται να έχει δυνάμεις για κάτι μακροπρόθεσμα καλύτερο.

"Το βλέμμα των Ξένων παραμένει προσηλωμένο στο μέτωπο των Αποκρατικοποιήσεων και της μείωσης των 'κόκκινων' δανείων" τονίζει ο πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μόνο ο Ινδικός Sensex (-0,75%) υστέρησε από τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, όπου Dow Jones και S&P 500 διεκδικούν ένα ακόμα ρεκόρ.

Κέρδη για το Πετρέλαιο, υποχωρούν Χρυσός και Ευρώ.

Η S&P διατήρησε σταθερό το αξιόχρεο της Κίνας "A+/A-1", επικαλούμενη τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της Κυβέρνησης, τις προοπτικές ανάπτυξης και τα ισχυρά μεγέθη των εξωτερικών συναλλαγών της.

Η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη συνέχισε να "κατεβάζει" ταχύτητα και τον Σεπτέμβριο, όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit, με τον κλάδο της Μεταποίησης να επιβαρύνεται περισσότερο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του IHS Markit, ο σύνθετος PMI Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στις 54,2 μονάδες, από 54,5 τον Αύγουστο, χαμηλότερα των 54,4 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός τόνισε σε διάγγελμά της ότι έχει αντιμετωπίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με σεβασμό και αναμένει ανάλογη συμπεριφορά στις διαπραγματεύσεις για το "Brexit".

"Είμαστε σε αδιέξοδο" προειδοποίησε η Μέι και κάλεσε την Ε.Ε. να καταθέσει μια εναλλακτική πρόταση από αυτήν που υπέβαλε η Κυβέρνησή της.

Ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit για τις ΗΠΑ υποχώρησε το Σεπτέμβριο στις 53,4 μονάδες, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δεκαεπτά μηνών.

Ο δείκτης που καταγράφει την δραστηριότητα στον τομέα των Υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 52,9 μονάδες το Σεπτέμβριο, από 54,8 τον Αύγουστο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 18 μηνών.

Ωστόσο, ο δείκτης που καταγράφει τη δραστηριότητα στον τομέα της μεταποίησης ενισχύθηκε στις 55,6 μονάδες, από 54,7 τον Αύγουστο.

"Οι δασμοί που επιβάλλουν Κίνα και ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, μπορεί να είναι η αρχή ενός παρατεταμένου οικονομικού πολέμου", προειδοποιεί η JP Morgan.

Μειώνει τις προβλέψεις για την πορεία της Παγκόσμιας ανάπτυξης η Fitch. Σύμφωνα με τον Οίκο αξιολόγησης, "ο Εμπορικός πόλεμος είναι μια πραγματικότητα και αυτό επηρεάζει τα δεδομένα". Έτσι η Κίνα, με βάση τις νέες εκτιμήσεις, θα αναπτυχθεί με 6,1% το 2019 (από 6,3% του ΑΕΠ) και συνολικά ο Πλανήτης με 3,1% (αντί 3,2%).

Για την Ευρωζώνη, ο Οίκος υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη δείχνει να "έχει πιάσει ταβάνι", σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και πλέον βλέπει ότι θα κινηθεί στο 2%, ή 0,3% χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα "υπόλοιπα" της σημερινής συνεδρίασης, από τα 104,4 εκατ. του τζίρου, τα 18,9 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΟΗ, ΓΡΙΒ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΚΡΙ, ΕΥΡΩΒ, ΟΤΕ), ενώ η ΑΛΦΑ απέσπασε το 19,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η Grivalia και στο υψηλό ημέρας οι Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Αεροπορία Αιγαίου, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, Fourlis και Jumbo.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 70 ανοδικές μετοχές, έναντι 34 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

----ΧΠΑ

Επιστροφή των αγοραστών και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ παρά τις τελευταίες μετακυλίσεις θέσεων, αξιοπρόσεκτη μείωση παρουσίασαν οι συναλλαγές, τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (179.431 συμβόλαια).

Στα 7.485 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 7.059 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Οκτώβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.075, 1.301 για τον Σεπτέμβριο, 1.694 για τον Οκτώβριο και 80 για τον Νοέμβριο, τιμή εκκαθάρισης για τον δεύτερο μήνα 1.825,25) κινήθηκε μεταξύ 1.783 και 1.834,5 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες, γύρισε σε υποτίμηση 0,3%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (8.000 ΓΕΚ, 13.000 Μυτιληναίος), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (23.394), Alpha Bank (17.917), Πειραιώς (5.874), MIG (22.477), Μυτιληναίος (1.389), ΔΕΗ (4.194), ΟΠΑΠ (1.178), ΟΤΕ (1.113), Viohalco (1.321), Intralot (777), ΑΔΜΗΕ (1.826), Εθνική (90.287), Ελλάκτωρα (1.162), Τέρνα Ενεργειακή (936), ΓΕΚ (885), Ελ. Πετρέλαια (948), Jumbo (370), Ιντρακόμ (507), Cenergy (281), ΕΧΑΕ (204), ΕΥΔΑΠ (174), Lamda Development (572), Motor Oil (515), ΟΛΠ (307), Τρ. Αττικής (600).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 51.569, Eurobank 41.750, Alpha Bank 41.113, Εθνική 259.764, ΔΕΗ 11.979, Πειραιώς 15.357.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

        Position Holder                                  Name of Issuer                  NSP       Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,51%

2018-09-3

 

 

 

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,62%

2018-08-13

Marshall Wace LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,90%

2018-07-31

Oceanwood Capital ManagementLLP

 

NATIONAL BANK OF GREECE SA

 

0,70%

 

2018-01-10

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,40%

 

2018-08-30

 

Oceanwood Capital Management LLP

 

ALPHA BANK SA

 

1,00%

 

2018-08-17

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

 

Oceanwood Capital Management LTD

 

EUROBANK ERGASIAS S.A.

.

 

0,57%

 

2018-07-11

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 22.393.513 τεμ., (από 22.577.513 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 22.784.892 τεμ. (22.784.892), ΔΕΗ 6.179.870 τεμ. (6.178.070), Eurobank 21.719.918 τεμ. (21.719.918), Εθνική 9.527.511 τεμ. (9.527.511) Folli Follie Group 1.364.604 τεμ. (1.364.604).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v