Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδυναμία αντίστασης στο Χρηματιστήριο

Κίνηση σε χαμηλότερα επίπεδα μετά το θετικό ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη, που βρίσκεται ενώπιον κρίσιμων περιοχών στήριξης. Μεικτά πρόσημα στο τραπεζικό ταμπλό, πιέσεις για Eurobank αλλά και για Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

Αδυναμία αντίστασης στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές, με την Ιταλία σταθερά στο επίκεντρο. Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στο Μιλάνο, ανάλογη κίνηση στη Φρανκφούρτη και οριακά χαμηλότερα τα futures στη Wall Street.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο ΧΑ η προσπάθεια των long να αναστρέψουν -έστω βραχυπρόθεσμα- την τάση ξεκίνησε με σχετικά καλές προϋποθέσεις, κάτι που αποτυπώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό από τις πρώτες κιόλας εντολές που πέρασαν στο σύστημα.

Επιφυλακτικές οι πρώτες ενέργειες από την πλευρά τους, με επικέντρωση στον τραπεζικό κλάδο αλλά και με παράλληλες αγορές σε αρκετά blue chips.

Μέτριων συναλλαγών/τζίρου η αρχή της συνεδρίασης, που παραπέμπει στην εύλογη επιφυλακτικότητα traders και επενδυτών μετά την τελευταία σημαντική πίεση/υποχώρηση της αγοράς.

Εως τις 632 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, έως τις 502 ο Δείκτης Τραπεζών και έως τις 1.654 μονάδες ο FTSE25. Με το 35% της αξίας συναλλαγών στον τραπεζικό κλάδο και συγκριτικά ικανοποιητικό μερίδιο σε ισχυρά blue chips, τα πρώτα 30' παραπέμπουν σε συντονισμένη προσπάθεια των long να ωθήσουν υψηλότερα τραπεζικές και συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές-σηματωρούς. Προσπάθεια που ωστόσο δεν ευοδώθηκε. 

Ως κρίσιμα επίπεδα ορίζονται οι 640 για τον ΓΔ, οι 505 για τον ΔΤΡ και οι 1.685 μονάδες για τον FTSE25.

Ζητούμενη επίσης η σταδιακή ενίσχυση των συναλλαγών, με επιτάχυνση των εντολών από τις 14:00-14:30, θυμίζοντας πως χθες άλλαξαν χέρια περί τα 51,2 εκατ. ευρώ, με καταμερισμό σε τραπεζικές και μετοχές blue chips.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούν πως ρόλο για πρωινή εικόνα στην αγορά και δη στον τραπεζικό κλάδο διαδραματίζει η αναβάθμιση των συστημικών ομίλων από τον οίκο Fitch

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v