Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό «γύρισμα» στο Χρηματιστήριο

Σημαντικά κέρδη καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, κινούμενος προς τις 630 μονάδες, με τις τράπεζες στη θέση του οδηγού. Μεγαλύτερα κέρδη για Alpha-Eurobank. Υπεραποδίδουν ΔΕΗ, Σαράντης. Επιμένουν οι πωλητές στη Motor Oil.

Τραπεζικό «γύρισμα» στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος περνά μετά τις 12:00 ο Γενικός Δείκτης, καθώς οι τραπεζικές μετοχές γύρισαν σε θετικό έδαφος, με μεγαλύτερα κέρδη για Eurobank και Αlpha Βank. 

Την ίδια ώρα, διευρύνονται τα κέρδη για τη μετοχή της ΔΕΗ ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις στον τίτλο της Motor Oil. 

Νωρίτερα, το Euro2day.gr μετέδιδε: 

Μικτές τάσεις, χωρίς σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, διαμορφώνονται στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η κόντρα Ρώμης-Βρυξελλών και οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ είναι οι δύο κύριοι ρυθμιστές κατ’ αρχάς της βραχυπρόθεσμης τάσης, με τους traders να κινούνται προσεκτικά από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο. Ενδεικτική η εικόνα του γερμανικού χρηματιστηρίου, με τον DAX να υποχωρεί οριακά.

Σε ανάλογη τάση και το ΧΑ, με τους βραχυπρόθεσμους παίκτες να εστιάζουν και σήμερα στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και σε μετοχές-blue chips εισηγμένων σηματωρών που τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ υψηλά στο monitoring των funds.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται οριακά θετικά στις 619 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να αντιδρά 0,42%, μετά τη χθεσινή νέα «βουτιά», και τον FTSE 25 στις 1.634 μονάδες.

Συναλλαγές και τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, στα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης, κάτω από τα χθεσινά μεγέθη, ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας και της απουσίας ουσιαστικού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Στον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της Εθνικής στο 1,368 ευρώ, παραμένει η διαφοροποίηση για την Alpha Bank, συγκριτικά αυξημένη κινητικότητα και σήμερα σε Πειραιώς και Eurobank.

Από τα blue chips, η προσοχή παραμένει στραμμένη σε ΟΤΕ (στα 9,805 ευρώ), Motor Oil (στα 18,12 ευρώ), Μυτιληναίο (7,56 ευρώ) και Jumbo (στα 12,68 ευρώ).

Χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον και από την πλευρά των βραχυπρόθεσμων, κάτι που αποτυπώνεται στη χαμηλή μεταβλητότητα, η αγορά παραμένει σε αναζήτηση κατεύθυνσης με κατ’ αρχάς ζητούμενο τη μη υποχώρηση χαμηλότερα των σημαντικών 610 μονάδων.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v