Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητά κατεύθυνση το Χρηματιστήριο

Πέριξ των 605 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο. Πιέσεις για Πειραιώς, Eurobank, αντίθετη κίνηση για Εθνική, Alpha. Στήριξη στον FT 25 από τον τίτλο της Coca Cola. Μέτριος ο τζίρος. Πίεση για Ιντραλότ.

Αναζητά κατεύθυνση το Χρηματιστήριο

Σχέδιο Κομισιόν για στήριξη ελληνικών και ιταλικών τραπεζών, σύμφωνα με το Bloomberg, δίνει μία μικρή... ανάσα στον πολύπαθο κλάδο.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, που πρακτικά σημαίνει ότι πιθανότατα θα συζητηθούν στο περιθώριο του Eurogroup μια μέρα νωρίτερα, στις 3 του μηνός.

Αλλη μία κίνηση, αυτή τη φορά από τις Βρυξέλλες (όπου η έδρα και της DG Comp), που έρχεται να καταδείξει αφενός τη σοβαρότητα στην οποία βρίσκεται το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας (και της Ιταλίας, βεβαίως) αλλά και του βαθμού προτεραιότητας που έχει τεθεί από την ΕΚΤ, προκειμένου να αποφευχθούν... ατυχήματα. Τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές, στα τέλη Μαΐου.

Συνεπώς, εν αναμονή της επιβεβαίωσης των πληροφοριών του δικτύου, με τον κλάδο να παραμένει αντιμέτωπος με τον κίνδυνο νέων σημαντικών πωλήσεων μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Στην περιοχή των 422 μονάδων ο ΔΤΡ, αντιδρώντας από 11 μονάδες χαμηλότερα, με την αξία συναλλαγών να μην ξεπερνά συνολικά τα 7 εκατ. ευρώ.

Περιορισμένες οι συναλλαγές/ανάλογος ο τζίρος, με το 44% να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο και συγκριτικά ικανοποιητικό ποσοστό σε τίτλους των Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίο και Grivalia, Coca Cola, ΙΑΣΩ, Jumbo, Viohalco, TITAN.

Σε στενό εύρος μόλις 5 μονάδων η διακύμανση για τον ΓΔ, σταθερά πάνω από το όριο των 600 μονάδων για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα και συνολικά τέταρτη μετά τη... βουτιά της Πέμπτης στις 593,73 μονάδες.

Μεγαλύτερη η απόδοση του FTSE25 (0,49%) έναντι του ΓΔ (0,16%) και των οριακών απωλειών του ΔΤΡ λόγω της νέας ανοδικής κίνησης της Coca Cola (στα 27,08 από τα 26,65 ευρώ) και δευτερευόντως από τις βοήθειες των Motor Oil, Jumbo, TITAN, Ελληνικών Πετρελαίων. Με θετικό πρόσημο η Aegean επανέρχεται υψηλότερα των 7 ευρώ (2,10%) μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων, ειδικά του τρίτου τριμήνου. Στα 20,60 η μετοχή της ΜΟΗ, στα 12,66 της Jumbo, στα 7,01 των ΕΛΠΕ.

Μέτριες συναλλαγές στη μεσαία κατηγορία, όπου ξεχωρίζουν Νηρέας (10,59%), ΕΛΤΕΧ-Ανεμος (2,22%), Τεχν. Ολυμπιακή (0,83%) και Ιντρακάτ (0,50%).

Από την ίδια κατηγορία μετοχών ξεχωρίζει, για ακόμη μία συνεδρίαση, η με αυξημένες συναλλαγές νέα κίνηση της μετοχής του ΙΑΣΩ στο 1,16 ευρώ. Περσεύς, Πλαστικά Θράκης, Κλ. Ναυπάκτου μεταξύ των μετοχών, της ίδιας κατηγορίας, με σημαντική άνοδο.

Μεγάλες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Ιντραλότ (-18%), αλλά και η Ιντρακομ (-17%).

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v