Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρούνται τα κεκτημένα στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 660 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης. Πιέζονται οι τραπεζικές μετοχές καθώς «κλειδώνουν» βραχυπρόθεσμες κερδοφόρες θέσεις. Επιμένει ανοδικά η Πειραιώς, στήριξη στον FT 25 από ΔΕΗ, Coca Cola.

Διατηρούνται τα κεκτημένα στο Χρηματιστήριο

Σε μερική κατοχύρωση θέσεων προχωρούν οι traders στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ενδεικτικές οι απώλειες κατά 0,53% στις 11.404 μονάδες για τον DAX και το μείον 0,19% στις 19.584 μονάδες του MIB στο Μιλάνο. Την ίδια ώρα, τα futures στη Wall παραπέμπουν σε πτωτικό ξεκίνημα κατά 0,53% από τις 2.786 μονάδες.

Με οριακά θετική διακύμανση στο ΧΑ, ο ΓΔ, στις 660 μονάδες, έχοντας ξεκινήσει από λίγο χαμηλότερα και τις 657,74 μονάδες. Οι συναλλαγές στα 12,8 εκατ. ευρώ, στις 11:30, που πρακτικά σημαίνει ότι μερίδα των βραχυπρόθεσμων παικτών κατοχυρώνει μέρος των θέσεών τους κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Μετά το τελευταίο μίνι ράλι που έφερε τον τραπεζικό κλάδο να αποδίδει έως και 22% σε διάστημα εβδομάδας, η τρέχουσα υποχώρησή του κατά 0,50% έως τις 510 μονάδες θεωρείται απολύτως φυσιολογική και εντός πλαισίου.

Λίγο χαμηλότερες τιμές για Alpha Bank, Eurobank. Υψηλότερες για Εθνική, Πειραιώς.

Στις 1.736 μονάδες ο FTSE 25, τα blue chips εμφανίζουν ικανοποιητική εικόνα. Με θετικό πρόσημο ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Coca-Cola, ΕΧΑΕ, Lamda Development, Motor Oil και Fourlis.

Στις 37/29 η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v