Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σύνδρομα υψοφοβίας πάνω από τις 638 μονάδες

Αμετάβλητος ουσιαστικά έκλεισε ο Γενικός Δείκτης παρά την προσπάθεια για το κάτι παραπάνω. Ανοδικά κινήθηκαν Eurobank, Μυτιληναίος, ΕΛ.ΠΕ., πίεση για Alpha Bank, Grivalia, Σαράντη. Στα 32 εκατ. ευρώ ο όγκος συναλλαγών.

ΧΑ: Σύνδρομα υψοφοβίας πάνω από τις 638 μονάδες

Λίγο ψηλότερα από το αποφασιστικό επίπεδο των 638 μονάδων (ημερήσιο “stop short”), έμεινε από ανοδικά “καύσιμα” ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από συνεχείς εναλλαγές προσήμων και από τον σταθερά χαμηλό τζίρο.

Θα μπορούσε να σημειωθεί ότι οι σημερινές συναλλαγές στο Χ.Α., διεξήχθησαν εν μέσω μικτών διαθέσεων, όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές Αγορές, με τους Επενδυτές να περιμένουν τις εξελίξεις στο μέτωπο του “Brexit”, αλλά και τις σημερινές ανακοινώσεις της Fed και εν μέσω θετικών μηνυμάτων από την Αγορά ομολόγων, καθώς συνεχίστηκε η αποκλιμάκωση των αποδόσεων για τους Ελληνικούς Κρατικούς τίτλους (στο 3,89% η απόδοση του 10ετους, - 5 μονάδες βάσης, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές).

Μένοντας στον ίδιο χώρο, το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας. Το επιτόκιο μειώθηκε στο 0,75%, από 0,9% που ήταν στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

“Η ολοκλήρωση της εξόδου στις Αγορές, αν και δεν συνοδεύθηκε από ένα επιτόκιο - έκπληξη, ήταν ένα θετικό βήμα διαμορφώνοντας προϋποθέσεις να συνεχιστεί το αγοραστικό ενδιαφέρον και στο Χρηματιστήριο. Η Βρετανική Βουλή απέτρεψε το ενδεχόμενο ενός άτακτου ‘Brexit’, εξέλιξη που ενδεχομένως θα ευνοήσει τις Ευρωπαϊκές Αγορές, της Ελληνικής συμπεριλαμβανομένης” ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Τα θετικά μηνύματα από την Αγορά ομολόγων και η περαιτέρω υποχώρηση της απόδοσης του 10ετους ομολόγου, μπορεί να δώσει στήριξη για μία ήπια άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση” εκτιμούσε η Beta Sec.

Πως κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και ξεκινώντας από τον Τραπεζικό κλάδο, για μία ακόμα συνεδρίαση, Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές και Τραπεζικός δείκτης, “είδαν” και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, πλην Eurobank (+2,31%) που κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και με τον τίτλο της Alpha Bank (-0,98%) να έχει εμφανέστατη την παρουσία πωλητή αν και ανέκαμψε από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό του -3,15%. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω τίτλος συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Ακόμα χειρότερη η εικόνα για την Πειραιώς (-0,86%) που συμπλήρωσε 14 πτωτικές συνεδριάσεις, στις τελευταίες 15 και κινείται σε νέα ιστορικά χαμηλά (!)

Ο Τραπεζικός δείκτης, παρά το ανοδικό ξεκίνημα που τον έφερε μέχρι τις 390,12 μονάδες (+1,89%), ακολούθησε πλαγιοκαθοδική πορεία με αποτέλεσμα την υποχώρηση μέχρι τις 379,79 (-0,81%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 382,4 (-0,13%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 383,74 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,22%.

Υπενθυμίζεται ότι κλείσιμο χαμηλότερα των 378 μονάδων, θα ανοίξει τον κατηφορικό δρόμο προς τις 373 και 358 μονάδες, ενώ η αδυναμία ανοδικής αντίδρασης, ασφαλώς και “δουλεύει” υπέρ των “short”.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, “συγκράτηση προκάλεσε στις διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών η τιμολόγηση (απόδοση 3,6%, κουπόνι 3,45%) του 5ετους ομολόγου, κατά την πρώτη μεταμνημονιακή έξοδο του Ελληνικού Δημοσίου στις Αγορές. Τραπεζικές πηγές τονίζουν στο ‘Euro2day.gr’ ότι ‘το 3,6% είναι λίγο ακριβό, όταν το benchmark του πιο κοντινού σε διάρκεια 4ετους τίτλου που έχει η καμπύλη των ομολόγων του Δημοσίου μετά το swap ομολόγων τον Δεκέμβριο του 2017, διαμορφώνεται στο 2,95%, ενώ η απόδοση του 7ετους που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 ήταν στο 3,6%. Με βάση αυτά τα δεδομένα, το κόστος του 5ετους θα έπρεπε ιδανικά να κινηθεί στο 3,27%”.

Από την άλλη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, “στο Εποπτικό Συμβούλιο (Supervisory Board) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα παρουσιαστεί αύριο, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, η πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος για συλλογική υποβοήθηση της προσπάθειας των Τραπεζών να μειώσουν ταχύτερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους”.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, η σημερινή συνεδρίαση έδωσε μία ακόμα απογοήτευση για όσους παρακολουθούν τα δρώμενα στο ταμπλώ του Χ.Α. “day by day”, καθώς ήταν γενική εκτίμηση πως η χθεσινή, έστω και σχετικά ακριβή, έξοδος της Χώρας στις Αγορές, θα μπορούσε να δώσει στήριξη στην ψυχολογία των λίγων αγοραστών και να συντηρήσει μία ήπια ανοδική κίνηση, ενώ θετικά θα επιδρούσε η περαιτέρω μείωση της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου.

Από την άλλη, δεν μπορεί να μην επισημανθεί το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, κίνηση που διατηρεί κάποια “ζωντάνια” στην Αγορά, αρκεί να μην υπάρξουν φαινόμενα του παρελθόντος, με ξαφνική απόσυρση των αγοραστών.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, όπου η τελική του εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικτή, αξίζει υπενθύμισης ότι από σήμερα και μετά την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της εταιρείας Grivalia Properties (+2,09%) ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νέα ονομαστική αξία μετοχής €1,71 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,42 ανά μετοχή στους Μετόχους της εταιρείας με καταβολή μετρητών. Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης: €8,1200.

Από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις ερχόταν η μετοχή της ΕΧΑΕ (-0,54%) και απέτυχε να συμπληρώσει “καρέ”, καθώς είχαν διαφορετική “άποψη” οι τελικές δημοπρασίες που έκλεισαν τον τίτλο στο χαμηλό ημέρας.

Η μετοχή συμπλήρωσε 32 κλεισίματα χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 4,00 ευρώ. Στα 3,72 ευρώ το ημερήσιο “stop short”, στα 4,00 ευρώ η επόμενη αντίσταση. Στα 3,52 ευρώ η πρώτη σημαντική στήριξη.

Σε απόλυτα ελεγχόμενη διόρθωση προχώρησε η μετοχή του ΟΠΑΠ (-0,34%), καθώς είχαν προηγηθεί οκτώ ανοδικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες εννέα.

Ο τίτλος έχει γυρίσει σε ημερήσιο “long” με “stop” στα 7,80 ευρώ. Αν θέλει να διεκδικήσει κάτι σημαντικά καλύτερο, πρέπει να υπερκεράσει τα 9,05 ευρώ, με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στα 9,74 ευρώ.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, υπενθυμίζεται ότι από σήμερα έπαυσε η διαπραγμάτευση και διεγράφησαν από το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι 76.156 ίδιες μετοχές της εταιρείας Επίλεκτος. Από την ίδια ημερομηνία, το σύνολο των μετοχών της εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε 51.754.364.

Από εκεί και πέρα, τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Frigoglass (+5,30%), Centric (+1,01%) και Σελόντα (+2,75%) και δύο οι συνεχόμενες ανοδικές για Ικτίνο (+4,20%) και Attica Group (+2,19%).

Αντέδρασε μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις το Ιασώ (+2,31%), συνεχίζουν “βόρεια” Κρητών Άρτος (+18,13%) και Παπουτσάνης (+11,76%), ενώ από τις 16/10/2018 είχε να “δει” κλείσιμο υψηλότερα από τα 13,00 ευρώ, η Ελλάδος (+3,12%), που δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη η παραδοσιακή της κίνηση.

Εννοείται ότι οι οριακές μεταβολές, ασφαλώς και δεν άλλαξαν τα τεχνικά δεδομένα για τους βασικούς δείκτες.

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να έχει ζητούμενο την υπέρβαση, με κλείσιμο, υψηλότερα των 638 μονάδων (ημερήσιο “stop short”), με την αμέσως επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στην πολύ δύσκολη ζώνη 650 – 670, ενώ για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, αν συνεχίσουν να είναι δραστήριοι οι αγοραστές, η επόμενη, σημαντική, αντίσταση, εντοπίζεται στις 1750 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Η έκδοση του νέου 5ετους ομολόγου ύψους 2,5 δισ. ευρώ, αν και με το σχετικά ακριβό επιτόκιο 3,6%, βοήθησε αρκετά στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού των υπολοίπων Κυβερνητικών ομολόγων. Συγκεκριμένα η απόδοση του 10ετους, κατήλθε του 4%, μετά από διάστημα 6 μηνών, γράφοντας σήμερα 3,915%, κάτι που είχε να συμβεί από τον Αύγουστο του 2018. Παρόλα αυτά, τα αντανακλαστικά της Αγοράς παραμένουν ασθενή, όπως και συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις” επισημαίνει ο Νικόλας Πετράκης.

Η εικόνα του Γενικού Δείκτη είναι αισθητά βελτιωμένη, με την μεσοπρόθεσμη τάση να είναι ανοδική και τον σχηματισμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών να τείνει προς ολοκλήρωση. Σε πρώτη φάση το αγοραστικό σήμα θα δοθεί με κλείσιμο άνω των 640 μονάδων. Στην συνέχεια όπως και έχει αναφερθεί στο παρελθόν, το επόμενο κρίσιμο επίπεδο είναι οι 660 μονάδες. Η πρόσφατη ανοδική κίνηση πολλών μη Τραπεζικών τίτλων ενισχύει το ανοδικό σενάριο, όμως η βοήθεια των Τραπεζών είναι αναγκαία.

Το τοπικό χαμηλό των 363,5 μονάδων στον Τραπεζικό δείκτη, συνεχίζει να διατηρεί ανέπαφο το ιστορικό χαμηλό των 358,6 μονάδων, όμως δεν καταφέρνει να απομακρυνθεί από αυτό, κυρίως λόγω της Δεικτοβαρούς ΑΛΦΑ, που παρουσιάζει ιδιαίτερα αρνητική εικόνα στην Αγορά.

Σηματωρό της πορείας του εν λόγω δείκτη, θα αποτελέσει η μετοχή της Eurobank, έχοντας την πιο ξεκάθαρη διαγραμματική εικόνα και επιβεβαιώνοντας ανοδική διάσπαση του σχηματισμού που διαγράφει, με κλείσιμο ψηλότερα των 0,553 ευρώ, μεταφέροντας τον τόνο και στις υπόλοιπες, εάν και εφόσον αυτό επιτευχθεί.

Καταλήγοντας, η Ελληνική Αγορά έχει βελτιωθεί αισθητά, κυρίως με την βοήθεια των μη Τραπεζικών blue chips και φαίνεται να ολοκληρώνει έναν σχηματισμό αντιστροφής το επόμενο διάστημα.

“Όμως για να συμβεί αυτό, είναι αναγκαία η συμμετοχή των Τραπεζών, όπως και ένας καταλύτης που θα αλλάξει άρδην την ψυχολογία των Επενδυτών έναντι αυτών” τονίζει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Μικτές οι διαθέσεις και στην Ευρώπη, τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στην Wall Street.

Μικρά κέρδη για Πετρέλαιο και Χρυσό, οριακές απώλειες για το Ευρώ.

Τo καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία αναμένεται να βελτιωθεί τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης GfK αναμένεται να αυξηθεί στις 10,8 μονάδες τον επόμενο μήνα, από το αναθεωρημένο σημείο των 10,5 μονάδων του Ιανουαρίου. Η πρώτη εκτίμηση, σύμφωνα με το MarketWatch, έκανε λόγο για 10,4 μονάδες.

Η ανάπτυξη στη Γαλλία κατέβασε ρυθμούς το τέταρτο τρίμηνο. Η Γαλλική Οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,3% το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνοντας υποχώρηση από το 0,4% του τρίτου τριμήνου.

Σε πορεία σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύει η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά την “εντολή” που έδωσαν οι βουλευτές στην Τερέζα Μέι να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για το “διαζύγιο”, κάτι που όμως έχουν αποκλείσει τα άλλα Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη υποχώρησε τον Ιανουάριο, διολισθαίνοντας στις 106,2 μονάδες, από το ελαφρώς αναθεωρημένο σημείο των 107,4 μονάδων του Δεκεμβρίου. Ήταν η έβδομη συνεχόμενη πτώση και το πιο χαμηλό επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μικρότερη πτώση, στις 106,8 μονάδες.

Το κλίμα στη Βιομηχανία υποχώρησε στις 0,5 μονάδες τον Ιανουάριο, από 2,3 τον Δεκέμβριο, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις της Αγοράς.

Η διάθεση των Καταναλωτών ενισχύθηκε, στο μείον 7,9, μετά την απότομη πτώση του Δεκεμβρίου στο μείον 8,3. Ωστόσο, το κλίμα στο Λιανεμπόριο υποχώρησε στις μείον 1,9 μονάδες, από μείον 0,1 τον Δεκέμβριο.

Το κλίμα στον τομέα των Υπηρεσιών υποχώρησε τον Ιανουάριο στις 0,69 μονάδες, από 0,86 τον Δεκέμβριο, χαμηλότερα από τις προβλέψεις για πτώση στο 0,75. Ήταν η πιο αδύναμη ανάγνωση από τον Ιανουάριο του 2017.

Στο 1,7% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός – εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες – στη Γερμανία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η ανάγνωση ήταν σε συμφωνία με τις προβλέψεις. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 1,4%, σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης για 1,6%.

Από το 1,5% το 2018 ο ρυθμός ανάπτυξης της Γερμανικής Οικονομίας θα περιοριστεί φέτος μόλις στο 1%”. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση για την πορεία της Γερμανικής Οικονομίας το 2019, που παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ. Οι σημερινές προβλέψεις είναι αισθητά χαμηλότερες από αυτές που είχε κάνει το Υπουργείο το περασμένο Φθινόπωρο. Τότε ανέμενε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα αυξάνονταν από 1,5% το 2018, στο 1,8% το 2019.

Οι επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν ώθηση στην απασχόληση τον Ιανουάριο, δημιουργώντας 213.000 θέσεις εργασίας. Οι οικονομολόγοι της Wall Street ανέμεναν ότι θα υπάρξει άνοδος κατά 174.000 θέσεις.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 634,15 (-0,21%) και 639,36 μονάδων (+0,61%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 636,58 (+0,17%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 635,67 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,03%.

Ο τζίρος στα 32,1 εκατ., από τα οποία τα 5,6 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΟΤΟΕΛ, ΓΡΙΒ, ΒΙΟ, ΑΛΦΑ), ενώ ΑΛΦΑ και ΟΤΕ απέσπασαν το 24,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΥΡΩΒ, ΒΙΟ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΓΡΙΒ, ΛΑΜΔΑ, ΜΥΤΙΛ, ΦΡΛΚ. Αντίθετα, δεν “πρασίνισαν” καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΟΗ, ΟΤΕ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο Τιτάνας και στο χαμηλό ημέρας οι Εθνική, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Σαράντης και Fourlis.

Απλά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 53 ανοδικές μετοχές, έναντι 42 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

----ΧΠΑ

Επέστρεψαν οι ελεγχόμενες πιέσεις στην Αγορά Παραγώγων, ενώ μικρή μείωση παρουσίασαν οι συναλλαγές τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (18.307 συμβόλαια).

Στα 3.664 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 3.656 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Φεβρουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 869, 861 για τον Φεβρουάριο και 8 για τον Μάρτιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.683,5) κινήθηκε μεταξύ 1.679 και 1.695 μονάδων.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (5.463), Alpha Bank (4.395), Πειραιώς (1.740), ΔΕΗ (151), Εθνική (3.955), Ελλάκτωρα (381), ΑΔΜΗΕ (192), ΟΠΑΠ (204), Viohalco (126), ΟΤΕ (384), Cenergy (100), MIG (233), Μυτιληναίο (613).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 57.585, Alpha Bank 33.020, Εθνική 37.287, Πειραιώς 25.991, MIG 50.245.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

       Position Holder                               Name of Issuer                          NSP           Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,74%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,81%

2018-01-18

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,51%

 

2018-10-12

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

0,83%

2018-01-16

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,02%

2019-01-25

 NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 29.010.958 τεμ., (από 28.530.958 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 24.320.180 τεμ. (24.313.779), ΔΕΗ 6.499.444 τεμ. (6.507.309), Eurobank 33.069.111 τεμ. (33.309.111), Εθνική 10.126.432 τεμ. (9.879.561), ΟΠΑΠ 1.295.676 τεμ. (1.295.676), Folli Follie Group 1.330.961 τεμ. (1.330.961).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v