Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Κινήσεις στη ζώνη των 635 μονάδων

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο, με «τσιμπημένο» τζίρο. Απώλειες άνω του 2% για Alpha Bank, Σαράντη. Πτώση για Πειραιώς, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή. Κέρδη καταγράφουν Εθνική, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Coca Cola, Jumbo.

XA: Κινήσεις στη ζώνη των 635 μονάδων

Συνεχίζουν να κινούνται με μεικτά πρόσημα οι μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές, όπως συνεχίζονται και οι επιλεκτικές κινήσεις των πωλητών στην Αγορά ομολόγων, με κύριο εκφραστή των πωλήσεων τα ιταλικά και ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Από την άλλη, στο Χ.Α. τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει, καθώς οι συναλλαγές έχουν κατεβάσει ρυθμούς και όλα δείχνουν ότι το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης θα κριθεί στο τέλος, αν όχι στις τελικές δημοπρασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γενικός δείκτης δεν έχει αλλάξει το εύρος μέσα στο οποίο έχει κινηθεί και πιο συγκεκριμένα μεταξύ 632,15 (-0,39%) και 637,46 μονάδων (+0,44%), ενώ με τη συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης ο τζίρος φθάνει στα 19,1 εκατ., από τα οποία τα 2,4 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ).

Μεικτή η εικόνα στο ταμπλό των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών, όπου με αρνητικό πρόσημο και προς νέα ιστορικά χαμηλά οδεύουν οι Alpha Bank (-1,72%) και Πειραιώς (-1,40%), ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται οι Εθνική (+0,66%) και Πειραιώς (+0,83%).

Στο -0,40% οι απώλειες για τον Τραπεζικό δείκτη, ο οποίος στα πρωινά χαμηλά είχε φθάσει να χάνει έως και 2,73%.

Μικτή η εικόνα στο ταμπλό των μη Τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου προσπαθούν και δείχνουν να πετυχαίνουν στον ρόλο «αντίβαρου» στις Τραπεζικές πιέσεις, κυρίως από τις σημαντικές βοήθειες που δίνουν οι Αεροπορία Αιγαίου (+1,05%), ΕΕΕ (+1,78%) και Μυτιληναίος (+1,34%).

Από τις Δεικτοβαρείς μετοχές που πιέζονται προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών, μόνο ο Σαράντης (-2,70%) καταγράφει αξιοσημείωτες απώλειες και όλα τα παραπάνω ενισχύουν την άποψη σύμφωνα με την οποία «όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, όσον αφορά το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη».

Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη απογοήτευση στις τάξεις των αναλυτών είναι το γεγονός ότι η συναλλακτική δραστηριότητα έχει κατεβάσει σημαντικά στροφές, σε σχέση με το ξεκίνημα της συνεδρίασης και όλα δείχνουν ότι ο τζίρος θα κυμανθεί στα γνωστά χαμηλά επίπεδα.

Παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 638 μονάδων, αλλά και η επιστροφή της κινητικότητας, έστω και σε περιορισμένο αριθμό τίτλων μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, κίνηση που θα διατηρήσει «ζωντανό» το όποιο ενδιαφέρον.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v