Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αρνητικό γύρισμα για τράπεζες

Αρνητική τροχιά διαγράφει ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να χάνουν τα πρωινά κέρδη τους και να γυρνούν σε απώλειες. Επιμένει ανοδικά η ΕΤΕ, πτώση άνω του 3,5% για Alpha. Κίνηση χαμηλότερα από ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή.

ΧΑ: Αρνητικό γύρισμα για τράπεζες

Ανοδική αντίδραση στο ΧΑ, με τους long να επιχειρούν να υπερβούν τις 640 μονάδες. Με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο και την πλειονότητα των blue chips να ακολουθούν, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται στις 639,3 μονάδες (+0,57%), με τις τράπεζες να υπεραποδίδουν.

Κατά 0,92% υψηλότερα ο τραπεζικός δείκτης στις 387 μονάδες, με τον κλάδο να ακολουθεί, αυτή τη φορά, φυσιολογική κίνηση, καθώς υποχωρεί η απόδοση των κρατικών τίτλων.

Το γεγονός ότι στην έκδοση του 5ετούς η συμμετοχή των hedge funds περιορίστηκε στο 11%, αποτρέπει τις έντονες βραχυπρόθεσμα μεταβολές, την πώληση τίτλων από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά την έκδοση του τίτλου, εξέλιξη που μέχρι τώρα προσμετράται ως ενθαρρυντική.

Με θετικό πρόσημο το κλείσιμο του Ιανουαρίου για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση πλην του τραπεζικού μέρους της, ενώ με ικανοποιητική απόδοση κλείνει ο μήνας για αρκετές μετοχές της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας.

Από τις μετοχές του δείκτη, και τον τραπεζικό κλάδο, η Εθνική αντιδρά στα 0,988 ευρώ και η Eurobank στα 0,535 ευρώ.

Από τις δεικτοβαρείς μετοχές του δείκτη, μόνο στον ΟΤΕ υπερισχύουν ελαφρώς οι πωλητές, με την προσφορά να απορροφάται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα από επίπεδα τιμών χαμηλότερα των 11 ευρώ.

Με βάση τον αυξημένο τζίρο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτό της συσσώρευσης στα 10,90 με πολύ πιθανή μια επόμενη κίνηση προς τα 11,10-11,20 ευρώ.

Από τις μετοχές του δείκτη στα 8,775 ευρώ ο ΟΠΑΠ, στα 1,326 ευρώ η ΔΕΗ, στα 29,05 ευρώ η Coca Cola, στα 8,4 ο Μυτιληναίος και στα 22 ευρώ η Motor Oil.

Στις 11:20 η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα  5,155 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v