Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κινήσεις στη ζώνη των 640 μονάδων

Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο με το τζίρο να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα. Απώλειες υψηλότερες του 2% για Alpha, Πειραιώς, Εθνική. Στο κόκκινο ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ. Κέρδη για Τιτάνα, Μυτιληναίο, Φουρλή, ΟΤΕ.

ΧΑ: Κινήσεις στη ζώνη των 640 μονάδων

Eπιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το εμπόριο στο επίκεντρο. Μεικτές τάσεις στο ΧΑ, με τους traders να ξεκινούν από τον τραπεζικό κλάδο και επιλεγμένα blue chips.

Πολύ υψηλά το θέμα των "κόκκινων" δανείων, η επικείμενη βαθμολόγηση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον Fitch αλλά και η (3μηνιαία) αναδιάταξη των δεικτών MSCI το βράδυ της Δευτέρας. Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος με ζητούμενο ει δυνατόν ένα "κλείσιμο" του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 642 ή των 636 μονάδων και βλέπουμε από Δευτέρα καθώς η κατά πάσα βεβαιότητα ενίσχυση της στάθμισης των κινεζικών μετοχών θα μπορούσε να προκαλέσει πωλήσεις/πιέσεις σε τίτλους άλλων χρηματιστηρίων.

Στο επίκεντρο και τα ενεργειακά, καθώς αργά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δ.σ της ΔΕΗ προκειμένου να αποφασίσουν για την προσφορά της Μυτιληναίος για την λιγνιτική μονάδα της Μελίτης.

Συνεπώς η μέρα έχει ειδήσεις και νέα, θυμίζοντας πως οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώνουν, μεταξύ άλλων, Goodyear και Hasbro, την ώρα που ο S&P 500 "βλέπει" λίγο χαμηλότερα από τις 2.697 μονάδες.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος στα πρώτα 40΄, με το 55% της αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, με τον Δείκτη Τραπεζών να έχει μία ανοδική...αναλαμπή (έως τις 399,89 μον.) για να "γυρίσει" χαμηλότερα προς τις 390,08 μονάδες.

Με περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο, με τις τέσσερις μετοχές να υποχωρούν, με την Alpha Bank στα 0,891 ευρώ, την Εθνική στα 1,049 , την Εurobank στα 0,5285 και στα 0,694 ευρώ για την Πειραιώς. Για τον ΔΤΡ ζητούμενη είναι η μη υποχώρηση του χαμηλότερα των 388 ενώ για να ενεργοποιηθεί εκ νέου βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση θα πρέπει να υπερβεί (σε κλείσιμο) τις 401 μονάδες. Ωστόσο θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το ότι μετά τις 11.10΄ εντάθηκαν οι εντολές πώλησης κυρίως στη μετοχή της Alpha με συνέπεια να βαρύνει ο ΔΤΡ κατά 2,43% χαμηλότερα, παρασύροντας και τους άλλους δείκτες.

Στα blue chips υπερισχύουν ελαφρώς οι πωλητές με τις μετοχές των Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ χαμηλότερα. Ομως ενθαρρυντική ένδειξη είναι η αντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ από την ευρύτερη περιοχή των 10,50 ευρώ με τις συναλλαγές να φτάνουν μέχρι τα 10,62 ευρώ.

Με αγοραστές σε Aegean, Viohalco, Lamda Development, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Sarantis, Τέρνα Ενεργειακή, Fourlis και βέβαια ΟΤΕ.

Στις 27/37 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με μεγαλύτερη θετική μεταβολή για Σελόντα, Τεχνική Ολυμπιακή, ΟΛΠ, ΙΑΣΩ, Πλαίσιο, ΕλβάλΧαλκόρ κ.α. Στα 3,5 εκατ. ο τζίρος στις 11.15΄.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v