Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυσκολεύεται για την... υπέρβαση το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στη ζώνη των 655 μονάδων. Απώλειες της τάξης του 4% για τη μετοχή της Coca Cola. Κέρδη καταγράφουν Πειραιώς, ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΟΛΠ. Τσιμπημένος ο τζίρος.

Δυσκολεύεται για την... υπέρβαση το Χρηματιστήριο

Μερική κατοχύρωση θέσεων στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, από λίγο υψηλότερα «δείχνουν» το άνοιγμα τα futures στη Wall Street. Ενδεικτικά πριν λίγο ο DAX κατά 0,22% υψηλότερα στις 11.192 μονάδες, κατά 0,37% στις 2.759 τα futures του S&P 500.

Μικρής έκτασης ρευστοποιήσεις από τα τοπικά υψηλά του τραπεζικού κλάδου «γύρισαν» τον Γενικό Δείκτη από τις... παρυφές των 660 μονάδων λίγο χαμηλότερα. Διολίσθηση που οφείλεται κυρίως μετά από λίγες πωλήσεις που ενεργοποιήθηκαν σε Εθνική και Eurobank, ενώ «κλείδωμα» μέρους θέσεων σημειώθηκε σε Alpha Bank και Πειραιώς.

Σε αναμονή η αγορά, καθώς σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται τελικά η νέα συνάντηση κυβέρνησης - τραπεζιτών, με τις δύο πλευρές να συγκλίνουν όλο και περισσότερο σε βασικά ζητήματα που αφορούν το διάδοχο σχήμα Κατσέλη. Οι πιο αισιόδοξοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει λύση μέχρι την προσεχή Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η μερίδα του... λέοντος εξακολουθεί να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ να είναι σε συσσώρευση στο εύρος 360-430 μονάδων (από την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου), σχηματισμός που παραπέμπει σε λύση είτε προς τη μία (πάνω από τις 440 μονάδες) είτε προς την άλλη (επαναφορά χαμηλότερα των 400 μον.) κατεύθυνση.

Το 28% της αξίας συναλλαγών στον τραπεζικό κλάδο, με τον ρυθμό εντολών να επιταχύνεται μετά τις 14:45, με τις περισσότερες να αφορούν στον τραπεζικό κλάδο και δευτερευόντως σε Coca Cola, ΟΠΑΠ, Motor Oil, με συνέπεια το «γύρισμα» οριακά και του ΓΔ σε αρνητικό έδαφος (στις 15:00).

Μέχρι στιγμής τα δεδομένα είναι: η αδυναμία, για ακόμη μία συνεδρίαση, της υπέρβασης των 660 μονάδων, η εγγύτερη προσέγγιση των 440 για τον τραπεζικό (αλλά με πωλήσεις από τα υψηλά ημέρας), οι σταθεροί πωλητές στην Coca Cola, οι σταθεροί αγοραστές στον ΟΤΕ, η κινητικότητα των long σε Jumbo, Μυτιληναίο, ΟΛΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Ενεργειακή.

Υπερισχύουν οι αγοραστές, με 54 μετοχές στο συν και με 44 στο μείον, με αρκετά πακέτα σε μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Motor Oil, Grivalia. Συνολικά τα 8,830 εκατ. από τα συνολικά 28,110 είχαν γίνει με τη μορφή προσυμφωνημένων πράξεων.

Αυτά λίγο μετά τις 15:05, με τις Profile, Epsilon, Σελόντα, Μουζάκης, Foodlink, Attica Συμμετοχών, ΟΛΘ, Ιντρακόμ, με τη μεγαλύτερη απόδοση. Από τη χαμηλότερη κατηγορία ξεχωρίζει το 5,29% στο 1,79 ευρώ της Profile με συναλλαγές 58.391 κομμάτια, αξίας 101.842 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v