Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς κατεύθυνση ο Γενικός Δείκτης

Κίνηση σε στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη, με μειωμένο τζίρο και μετά τα παράγωγα. Μεικτά πρόσημα στις τραπεζικές μετοχές, ανακάμπτει η Coca Cola, πιέσεις για ΔΕΗ. Ξεχωρίζει από τον FT 25 ο ΟΛΠ.

Χωρίς κατεύθυνση ο Γενικός Δείκτης

Ωθηση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αφορμή το σχόλιο του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών για παραγωγικές συναντήσεις ΗΠΑ - Κίνας.

Από το μείον και τις 11.018, στο συν και τις 11.203 μονάδες ο DAX, σε μία συνεδρίαση αυξημένης μεταβλητότητας. Κατά κάποιο τρόπο ετεροχρονισμένη η αντίδραση στη Φρανκφούρτη ακολούθησε αυτήν που οι insiders στη Νέα Υόρκη είχαν αποτιμήσει με τον S&P 500 προς τις 2.750 μονάδες.

Στο ΧΑ, οι traders δεν έδειξαν να επηρεάζονται ιδιαίτερα από τη χθεσινοβραδινή συμφωνία, ει μη μόνον στο ότι μειώθηκε και πάλι κατακόρυφα η συναλλακτική δραστηριότητα, με την πλειονότητα των βραχυπρόθεσμων να παραμένει επιφυλακτική.

Ενθαρρυντικό το ότι στον τραπεζικό κλάδο δεν σημειώθηκαν σημαντικές πωλήσεις, με αποτέλεσμα για τον ΔΤΡ να δοκιμασθεί η στήριξη των 410 μονάδων, κάτι που σημειώναμε στο προηγούμενο σχόλιό μας.

Ωστόσο ούτε ιδιαίτερες εντολές από την πλευρά των αγοραστών υπήρξαν, καθώς λίγο πριν από τις 14:15 η αξία συναλλαγών στις μετοχές του κλάδου δεν είχε ξεπεράσει καν τα 2 εκατ. ευρώ.

Ούτως ή άλλως περιορισμένες οι συναλλαγές/ανάλογος ο τζίρος, με τους βραχυπρόθεσμους να μην ενεργοποιούνται ούτε στη διάρκεια της δημοπρασίας, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον στα Παράγωγα να παραμείνει υποτονικό, όπως ακριβώς και στην υποκείμενη αγορά.

Στις 652,18-655,97 ο Γενικός Δείκτης, σε διακύμανση πιο συντηρητική σε σχέση με τη χθεσινή, που είχε φτάσει σε οριακή απόσταση από τις 660 μονάδες. Αξιο αναφοράς πως ούτε μετά τς 14:15 έως τις 14:30 σημειώθηκε αξιοσημείωτη μεταβολή στη στάση των traders, που παρέμειναν εστιασμένοι σε επιλεκτικές κινήσεις.

Στην περιοχή των 1.722, με χαμηλό ημέρας στις 1.708 μονάδες ο FTSE25, καθώς έχει «γυρίσει» ανοδικά η μετοχή της Coca Cola, ενώ του ΟΤΕ επανήλθε πάνω από τα κρίσιμα 10,50 ευρώ. Συγκεκριμένα στη μετοχή της Coca Cola, ενώ αρχικά υπερίσχυσαν οι πωλητές -σε συνέχεια των χθεσινών ρευστοποιήσεων-, με την τιμή να υποχωρεί έως τα 28,54 ευρώ στη συνέχεια, μετά τις 11:50-11:55 οι αγοραστές ώθησαν προς τα 29,24 ευρώ. Στον ΟΤΕ, από τα 10,45 προς τα 10,59 ευρώ. Με τις δύο βαρύτερες μετοχές στο συν για τον δείκτη ήταν εύκολο να «κλείσουν» τα Συμβόλαια μηνός Φεβρουαρίου χωρίς μεγάλη απόκλιση. Στην επόμενη σειρά μετακυλίσθηκαν 1.203 ΣΜΕ του δείκτη με μικρό premium.

Σε θετικό έδαφος Aegean, Coca Cola, Lamda Development, EXAE, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Sarantis, ΤΙΤΑΝ και ΟΛΠ. Αφήσαμε τελευταία τη μετοχή του Οργανισμού, καθώς σήμερα αντιδρά κατά 3,03% στα 16,30 ευρώ, με συναλλαγές 9.725 μετοχών, αξίας 158,7 χιλιάδων (στις 14:37).

Ειδικότερα για τον ΟΛΠ, σε συνέχεια της ανάρτησής μας (Εκηβόλος, 7 Φεβρουαρίου: ΟΛΠ, μία safe επιλογή), ήρθαν τα χθεσινά αποτελέσματα χρήσης 2018 και η ανακοίνωση ενός ιδιαίτερα γαλαντόμου μερίσματος. Αυτά προς επίρρωση όσων παρακολουθούν μετοχές και όχι δείκτες.

Στις 48/53 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερη απόδοση για Lavipharm, Epsilon, Frigoglass, Qualiy, ΟΛΘ, ΕΚΤΕΡ κ.α. από τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v