Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο

Επιστρέφει στις 700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, καταγράφοντας κέρδη με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές. Στην Alpha Bank η μεγαλύτερη αντίδραση, μεικτές τάσεις στα blue chips. Ανοδικά Coca Cola, Ελλάκτωρ, Lamda.

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με θετικό πρόσημο τα futures στη Wall Street. Στην Ευρώπη η προσοχή των traders είναι στραμμένη στις εξελίξεις για το Brexit, καθώς σήμερα είναι η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Νωρίτερα ο FTSE100 υποχωρούσε 0,32% προς τις 7.105 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, η προσοχή των traders εύλογα εστιάζεται και στα νεότερα από το... μέτωπο Deutsche Bank - Commerzbank, με τους αγοραστές να ωθούν τη μετοχή της πρώτης στα 8,08 ευρώ, ενώ ανοδικά αντιδρούν μετοχές των Deutsche Börse και Deutsche Post. Στις 11.577 ο DAX, με τους βραχυπρόθεσμους παίκτες να διευκολύνονται και από την εικόνα των futures στη Νέα Υόρκη. Ενδεικτικά τα futures του S&P 500 «έδειχναν» ανοδικό ξεκίνημα από τις 2.793 μονάδες.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στο ΧΑ οι traders έχουν να διαχειριστούν το... μη αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup, με την κυβέρνηση να επιμένει στο νέο ν. Κατσέλη... έστω με αστερίσκους, όπως σημειώνει η Μαρίνα Μάνη. Η ουσία είναι -και αυτό καλείται να διαχειριστεί η αγορά- πως ούτε τα περιθώρια ευελιξίας της ελληνικής πλευράς είναι μεγάλα αλλά ούτε και τα χρονικά, με το EwG της Δευτέρας 25 Μαρτίου να λειτουργεί ως ορόσημο για την αγορά. Σημειωτέον πως για τους traders συνεκτιμάται το ότι την Παρασκευή 15 του μηνός «λήγει» η πρώτη «τριπλή σειρά» στα Παράγωγα. Το πρώτο triple witching για το 2019, με τον FTSE25 στην περιοχή των 1.827 μονάδων και τα ΣΜΕ του δείκτη με premium 0,87%. Ωστόσο συναλλακτικά οι κινήσεις στο ΧΠΑ είναι ιδιαίτερα περιορισμένες.

Με προσεκτικές κινήσεις από πωλητές και αγοραστές το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη οριακά στη ζώνη των 700 και σημείο αναφοράς/στήριξης στις 690 μονάδες.

Με το... καλημέρα της συνεδρίασης πέρασε ένα πακέτο για 77.768 μετοχές της Πετρόπουλος στα 6,34 ευρώ, για να ακολουθήσει προσυμφωνημένη συναλλαγή για 50.000 μετοχές του ΟΤΕ στα 10,75 ευρώ.

Συγκριτικά στον τραπεζικό κλάδο επικεντρώνονται οι κινήσεις των traders, με τον ΔΤΡ πέριξ των 535 μονάδων και σημεία αναφοράς/στήριξης από τις 520 έως τις 510 μονάδες.

Για την Alpha Bank, η ισχυρότερη ανοδική αντίδραση, έως το 1,226 ευρώ, με την Εθνική στο 1,553, τη Eurobank στο 0,623 και στο 1,384 ευρώ την Πειραιώς.

Μεικτές τάσεις στα blue chips, με την Coca Cola έως τα 30,40 ευρώ καθώς οι long διευκολύνονται από το... arbitrage της τιμής με την Coca Cola/HBC στον FTSE100, στο Λονδίνο. Παράμετρο στην οποία είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο προσυνεδριακό σχόλιό μας.

Στα 10,75 ευρώ σταθερός ο τίτλος του ΟΤΕ, μετά και το πέρασμα του πακέτου, ενώ αντίδραση επιχειρείται να βγει στον Μυτιληναίο. Στα 8,69 οι αγοραστές, την ώρα που λίγες πωλήσεις γίνονται στη Motor Oil -στα 21,65-, στην Jumbo -στα 14,32 ευρώ.

Ανοδικά συνεχίζει στο 1,544 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ.

Στις 31/25 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με την Coca Cola να διευκολύνει τις κινήσεις των long και στην Αlpha Βank οι αγοραστές να φθάνουν έως 2,58% υψηλότερα. Στην περιοχή των 540 μονάδων ο ΔΤΡ, με αποτέλεσμα λίγο μετά τις 10:47 ο Γενικός Δείκτης να πιάνει και πάλι τις 700 μονάδες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v