Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορεία για τις 720 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Διευρύνονται τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα. Νέα πονταρίσματα στις τραπεζικές μετοχές, κέρδη άνω του 5% για την Εθνική. Μεγαλύτερες πιέσεις σε Motor Oil και Jumbo. Μειωμένος ο τζίρος.

Πορεία για τις 720 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υψηλότερα «δείχνουν» τα futures στη Wall Street.
Με το βλέμμα στο Λονδίνο η Φρανκφούρτη, με τον DAX να αντιδρά 0,44% στις 11.623 μονάδες και τον S&P500 από τις 2.823 μονάδες.

Στο ΧΑ, επιλεκτικές, προσεκτικές οι κινήσεις των traders, με εναλλαγή θέσεων short και long την πρώτη ώρα συνεδρίασης καθώς κινήσεις μερικής κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων θέσεων εντάσσονται στο trading παιχνίδι αυτής της εβδομάδας.

Με μικρές απώλειες ο τραπεζικός κλάδος, με ήπια άνοδο για συγκεκριμένα blue chips, με αποτέλεσμα ο ΔΤΡ να κυμαίνεται μεταξύ 558,08 έως 562,62 μονάδων, με ζητούμενο ένα δεύτερο συνεχόμενο «κλείσιμο» υψηλότερα των 550 μονάδων. Αν και πρώιμη, ακόμη, η όποια εκτίμηση κρίνοντας από τη ροή των εντολών και την σχέση πωλήσεων - αγορών, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δείχνει να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Ωστόσο, όπως προείπα, ακόμη είναι νωρίς.

Στην περιοχή των 710 μονάδων ο ΓΔ, πέριξ των 1.850 ο FTSE25, με τον καθαρό τζίρο σε μάλλον χαμηλότερα επίπεδα απ' ό,τι χθες στο αντίστοιχο διάστημα. Αυτό γιατί μέχρι τις 11:30 είχαν αλλάξει χέρια δύο πακέτα μετοχών της Grivalia για 100 και 150 χιλιάδες μετοχές στα 9,98 ευρώ αμφότερα, προφανώς στο πλαίσιο της χθεσινής ροής προσυμφωνημένων συναλλαγών στον τίτλο, απόρροια των ενδοομιλικών εξελίξεων.

Ωστόσο ένα 35%, ποσοστό περίπου όσο και χθες (στις 11:30) πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, καθώς παραμένει για ακόμη μία -πολλοστή- φορά στο επίκεντρο των κινήσεων των traders.

Στη μετοχή της Alpha Bank οι περισσότερες συναλλαγές, οριακές οι διακυμάνσεις με μικρό προβάδισμα οι αγοραστές στην Εθνική.

Από τις μετοχές του δείκτη στις δύο βαρύτερες, Coca Cola και ΟΤΕ, υπερισχύουν οι long με τιμές στα 30,77 και 10,78 ευρώ αντίστοιχα.

Ενθαρρυντικό για τους long το ότι η τάση στο... arbitrage στη μετοχή μεταξύ FTSE100 και FTSE25 λειτουργεί υπέρ της Αθήνας, όπως επίσης το ότι για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση συνεχίζονται οι συναλλαγές στη μετοχή του Οργανισμού πάνω από το όριο των 10,70 και μάλιστα έως τα 10,81 ευρώ. Με βάση τις χθεσινές συναλλαγές και τη μέχρι τώρα ροή τους, φαίνεται πως στη μετοχή προετοιμάζεται κίνηση προς τα 11 ευρώ. Θα το δούμε αυτό σήμερα-αύριο και ενόψει της λήξης στα Παράγωγα.

Επίσης ενθαρρυντικό για τους long το αγοραστικό ενδιαφέρον που καταγράφεται και στη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ ηπιότερα η μετοχή της ΔΕΗ συνεχίζει προς το 1,689 ευρώ.

Στις 38/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία να έχει και σήμερα τους εκπροσώπους της.

Ξεχωρίζουν οι μετοχές των Ιντρακόμ και Intralot (αλλά με λιγότερες συναλλαγές και μικρότερα ποσοστά), MIG, ΙΑΣΩ, Σελόντα, Ελτον.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v