Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοιτάζει υψηλότερα το χρηματιστήριο

Απορροφήθηκαν οι πρωινές πιέσεις, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί και για λίγο υψηλότερα. Μεικτή η εικόνα στις τραπεζικές μετοχές και σημαντικά κέρδη για ΔΕΗ, Lamda Development. Προσπάθεια αντίδρασης και από τον ΟΠΑΠ.

Κοιτάζει υψηλότερα το χρηματιστήριο

Πτωτικές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους traders να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεις για το Brexit. Με ελεγχόμενες απώλειες ο FTSE100, χαμηλότερα στις 7.140 μονάδες, ο DAX στις 11.492, με τα futures του S&P 500 να «δείχνουν» οριακή άνοδο από τις 2.798 μονάδες.

Στο ΧΑ, οι κινήσεις των βραχυπρόθεσμων παικτών είναι επιφυλακτικές, εύλογα μέχρις ότου διαμορφωθεί τάση σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη, με την προσφορά που εκδηλώνεται στην αρχή της συνεδρίασης να απορροφάται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ηδη ευρωπαϊκά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μία άλλη διάσταση στον εμπορικό «πόλεμο» ΗΠΑ-Ευρώπης, με αφορμή την υπόθεση Boeing, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα και με ορίζοντα τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Στο ΧΑ, αρχικά περιορισμένης έκτασης πωλήσεις στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με την προσφορά να απορροφάται από τα επίπεδα των 545 μονάδων. Για τον ΔΤΡ, το εύρος 550-540 μονάδων θεωρείται κατ' αρχάς γραμμή άμυνας, στην περίπτωση που υπάρξει πίεση από την πλευρά κυρίως όσων βραχυπρόθεσμων επιδιώξουν να κλειδώσουν μέρος των θέσεών τους. Στις 548 μονάδες ο κλαδικός δείκτης εμφανίζει οριακά αρνητική απόκλιση αλλά θετική, 32,03%, σε διάστημα μηνός.

Το 30% της μέτριας αξίας συναλλαγών πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, με λίγους αγοραστές να ενεργούν σε Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, ενώ στην Alpha Bank φυσιολογικές θα πρέπει να θεωρούνται ρευστοποιήσεις, μετά τη χθεσινή υπεραπόδοση.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό διάστημα, πωλητές και αγοραστές ισορρόπησαν λίγο υψηλότερα των 700 προς τις 705 μονάδες, καθώς μειώνονταν οι απώλειες στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σε ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Jumbo οι συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές, ωστόσο κινητικότητα σημειώνεται και σε τίτλους της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας. Αυξημένες συναλλαγές και προσπάθεια αναστροφής της τάσης για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, από τα 8,74 στα 8,78 ευρώ, θυμίζοντας πως στη χθεσινή συνεδρίαση είχε υποχωρήσει περισσότερο από 2%. 

Στα 10,65-10,70 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 1,535-1,556 της ΔΕΗ, με αυξημένο ενδιαφέρον και τον Χρήστο Κολώνα να αναφέρεται σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τους 3+5 ενδιαφερόμενους για τις λιγνιτικές μονάδες. Στο 1,71 ευρώ η μετοχή του ΑΔΜΗΕ.

Η επιβεβαίωση των πρώτων βραχυπρόθεσμων στηρίξεων, σε συνδυασμό με την απορρόφηση της προσφοράς στην Αlpha Βank από το 1,27 με ανοδικό «γύρισμα» προς το 1,287 ευρώ, έχει ως αποτέλεσμα την υπέρβαση των 555 μονάδων για τον ΔΤΡ και των 705 για τον ΓΔ.

Στις 44/13 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v