Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με πλεονέκτημα συνεχίζουν οι αγοραστές

Κίνηση προς τις 720 μονάδες πραγματοποιεί ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές στη θέση του οδηγού. Στο «πράσινο» η πλειονότητα των blue chips. Ξεχωρίζει η ΕΤΕ, με άνοδο άνω του 5%. Τα σινιάλα για ΟΤΕ. Πίεση για Motor Oil.

ΧΑ: Με πλεονέκτημα συνεχίζουν οι αγοραστές

Ανοδικά κινούνται τα χρηματιστήρια, με τα futures του S&P 500 να παραπέμπουν σε ξεκίνημα οριακά από τις 2.819 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη νωρίτερα σημειώθηκαν... αναταράξεις, με αφορμή την έως 6% υποχώρηση για τη μετοχή της Lufthansa (απόρροια των αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου) ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη ξεκινάει (μέχρι και τις 31/3) στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Συνεπώς θα έχουμε -και σήμερα- σχεδόν δύο ώρες γεμάτες συνεδρίαση παράλληλα σε Wall Street και Ευρώπη/ΧΑ.

Στο ΧΑ, οι long, από τη στιγμή που ανέλαβαν στον τραπεζικό κλάδο, από τις 12:00-12:10, ωθώντας τον σταδιακά όλο και υψηλότερα, το κλίμα και η τάση έχουν βελτιωθεί αισθητά, από τον κλάδο-κλειδί μέχρι την πλειονότητα των blue chips.

Κοινή εκτίμηση στην αγορά, και αυτό προεξοφλούν οι traders, πως όσο περνά ο χρόνος τόσο η πίεση των δανειστών στο θέμα της «πρώτης κατοικίας» θα γίνεται εντονότερη, με την Αθήνα να επείγεται για συμφωνία (πριν το EwG) και λογικό το ότι όσο πιο δύσκολο γίνεται το πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών τόσο αυτό θα λειτουργεί επ' ωφελεία των τραπεζών -εννοώντας των αποτελεσμάτων τους.

Για τον ΔΤΡ η επιβεβαίωση της ευρύτερης περιοχής των 550 μονάδων, η διαφαινόμενη διαμόρφωσή της ως σημείου αναφοράς και πιθανότατα στήριξης, ενεργοποίησε αγοραστές και στις 4 μετοχές του κλάδου, με αποτέλεσμα νωρίτερα (στις 14:45) ο ΔΤΡ να αντιδρά έως τις 583,16 μονάδες. Θυμίζω πως οι 580 ήταν ο στόχος που είχε τεθεί για σήμερα-αύριο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει η επίτευξή του (προσώρας ενδοσυνεδριακά) από σήμερα Πέμπτη. Η σειρά της Εθνικής να βρεθεί στο επίκεντρο της μόχλευσης των traders, με τη μετοχή έως το 1,687 ευρώ, διαμορφώνοντας πλέον την απόδοση στο 52% από την αρχή του έτους και στο 54% σε διάστημα μηνός.

Στο 1,354 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, στο 0,6555 της Eurobank και στο 1,444 ευρώ της Πειραιώς.
Στην περιοχή των 1.870 μονάδες ο FTSE25, με το αντίστοιχο ΣΜΕ σε 0,93% premium όσον αφορά στη σειρά του δείκτη, που λήγει αύριο.

Συναλλαγές και τζίρος συγκριτικά σε καλά επίπεδα, συμπεριλαμβανόμενων και νέων πακέτων που έχουν περάσει στη μετοχή της Grivalia (συνολικά για περίπου 6 εκατ.). Καθαρή αξία συναλλαγών στα 27 εκατ., από τα οποία το 48% έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο.

Τζίρος και σε τίτλους των ΟΤΕ, Μυτιληναίου, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ κ.α.

Πλήρης επιβεβαίωση όσον αφορά στην τεχνικότητα για τον τίτλο του ΟΤΕ καθώς οι αγορές υψηλότερα των 10,70 ενίσχυσαν τη φορά προς τα 11 ευρώ. Νωρίτερα στα 10,90 ευρώ με συναλλαγές 3,5 εκατ. -δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με υψηλό τζίρο.

Στα 21,55 με απώλειες 1,88% η Motor Oil, με χρηματιστηριακούς κύκλους να αποδίδουν τις πωλήσεις/πιέσεις στην επικείμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων τη Δευτέρα. Προεξοφλείται επιβράδυνση όσον αφορά στα μεγέθη του τέταρτου τριμήνου, με συνέπεια να έχει ενεργοποιηθεί προσφορά το τελευταίο διάστημα.

Εως το 1,70 ευρώ νωρίτερα η μετοχή της ΔΕΗ, κλείνοντας ακόμη περισσότερο την «ψαλίδα» σε σχέση με τον ΑΔΜΗΕ (σχετική ανάρτησή μας στον Εκηβόλο).

Στις 64/28 η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v