Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπαθεί για υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Μικρή υποχώρηση για το Γενικό Δείκτη προς τις 720 μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές να κινούνται χαμηλότερα. Βαρίδι οι πιέσεις σε ΔΕΗ και Motor Oil. Βοήθειες και από Coca Cola. Αυξημένος τζίρος σε ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ. Κινητικότητα σε mid caps.

Προσπαθεί για υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους traders να εστιάζουν σε Fed, Brexit και Deutsche Bank- Commerzbank. Στις 11.663 μονάδες ο DAX, στις 7.313 ο FTSE100, στις 2.845 μονάδες τα futures του S&P 500.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο ΧΑ, οι traders θα επιχειρήσουν να επιβεβαιώσουν τη βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά που έχει αποκτήσει η αγορά, διασφαλίζοντας τα μετόπισθεν και ενδεχομένως δοκιμάζοντας λίγο υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Προσεκτικές οι πρώτες κινήσεις και στον τραπεζικό κλάδο και στα blue chips. Κινήσεις περισσότερο διερευνητικού χαρακτήρα, τουλάχιστον μέχρις ότου επιβεβαιωθεί η τεχνικότητα κυρίως του τραπεζικού δείκτη και 2-4 blue chips.

Πέριξ των 725 μονάδων ο ΓΔ, στις 1.888 ο FTSE25, με τον ΔΤΡ λίγο χαμηλότερα των 600 μονάδων.

Για κατ' αρχάς σταθεροποιητική συνεδρίαση κάναμε λόγο στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, με εκατέρωθεν κινήσεις από πωλητές - αγοραστές, έτσι ώστε και η μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων να συνεχιστεί (χωρίς να απειληθεί το long momentum της αγοράς) αλλά και τοποθετήσεις απ' όσους «βλέπουν» υψηλότερα να γίνουν.

Εκ προοιμίου γνωστό πως η προσέγγιση της ευρύτερης περιοχής των 750 μονάδων θα έθετε σε δοκιμασία και τις δύο πλευρές (πωλητές-αγοραστές), με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο να είναι αυτές που διαμορφώνουν τη στάση των traders, συνακόλουθα την τάση.

Σε ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ οι αυξημένες συναλλαγές/τζίροι στην αρχή της συνεδρίασης, με τις τέσσερις τραπεζικές να ακολουθούν και τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίο, Viohalco, ΔΕΗ κ.α. να έπονται.

Στον τραπεζικό κλάδο, ήπιες μεικτές τάσεις για Alpha Bank (στο 1,381 ευρώ), Εθνική (1,719), Eurobank (0,6665) και Πειραιώς (1,398 ευρώ). Περισσότερες συναλλαγές σε Πειραιώς, Eurobank, μεγαλύτερος τζίρος σε Εθνική.

Μεικτές τάσεις στα blue chips, με ΟΤΕ και Coca Cola στα 11,17 και 30,86 ευρώ αντίστοιχα, με... αντίρροπη τάση, και τη δεύτερη να «βλέπει» τα 30,90 ευρώ.

Με περιορισμένη προσφορά η Motor Oil στα 21,65 ευρώ, η Jumbo στα 14,80, ο Μυτιληναίος στα 8,88 ευρώ.

Με αγοραστές σε ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Sarantis, Coca Cola.

Στις 24/29 η αρχική σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τους πωλητές να υπερισχύουν ελαφρώς σε μία απόλυτα φυσιολογική (και αναμενόμενη ) κίνηση της αγοράς.

Για ΜΕΡΚΟ, J&P ΑΒΑΞ, Μουζάκη, Πλαίσιο και ακόμη 4-6 από τη μεσαία/χαμηλότερη, η μεγαλύτερη απόδοση.

Στις 11:00 η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 2,6 εκατ. ευρώ, ενδεικτική της αλλαγής στάσης προς το επιφυλακτικότερο των traders.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v