Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πήραν ξανά τα πάνω τους οι τράπεζες

Ανοδικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος, μετά και την κατάθεση της τροπολογίας για την πρώτη κατοικία. Με θετικό πρόσημο η μετοχή του ΟΤΕ, μικρή υποχώρηση για την Coca Cola. Σε μέτρια επίπεδα κινείται ο όγκος συναλλαγών.

ΧΑ: Πήραν ξανά τα πάνω τους οι τράπεζες

Κατ' αρχάς θετικά αποτιμά η αγορά τις τελευταίες εξελίξεις από το τραπεζικό μέτωπο. Βελτιωμένη η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο, ανάλογη στα ομόλογα και με συγκρατημένη αισιοδοξία πως το θέμα θα λήξει σε αυτή τη φάση της αγοράς. Δηλαδή στις αμέσως επόμενες ημέρες και μέχρι το άτυπο Eurogroup στο Βουκουρέστι.

Εστιάζοντας κυρίως στα εντός -με τα εκτός να κινούνται σταθεροποιητικά- (κυρίως) οι βραχυπρόθεσμοι ξεκίνησαν προσεκτικά με αγορές στον τραπεζικό κλάδο, φέρνοντας τον ΔΤΡ και πάλι προς την περιοχή των 550 μονάδων και τον ΓΔ προς τις 720 μονάδες.

Μάλλον μέτριες οι συναλλαγές, με ανάλογο τζίρο καθώς με την ολοκλήρωση μίας ώρας είχαν διακινηθεί 3,361 εκατ. μετοχές, αξίας 6,662 εκατ., χωρίς πακέτα και προσυμφωνημένες πράξεις.

Στη μετοχή του ΟΤΕ πραγματοποιείται, για ακόμη μία συνεδρίαση, ο μεγαλύτερος τζίρος και μάλιστα στην εξέλιξη της ανοδικής κίνησης έως τα 11,64 ευρώ. Δεδομένης της σπουδαιότητας (και βαρύτητας) της μετοχής του Οργανισμού, «ανεβάσαμε» νωρίτερα διάγραμμα και μέτρησή της στον Εκηβόλο. Τη μετοχή του Οργανισμού μπορεί να ακολουθούν οι τραπεζικές, με Πειραιώς και Eurobank, αλλά -μέχρι τις 11:40- συγκριτικά αυξημένος τζίρος πραγματοποιείται και στους τίτλους του ΟΠΑΠ, της Τέρνα Ενεργειακής, του Μυτιληναίου, της Grivalia, της Jumbo, του Ικτίνου και της Viohalco. Κοινό χαρακτηριστικό τους, η συγκριτικά ικανοποιητική αξία συναλλαγών στην εξέλιξη μικρότερης ή μεγαλύτερης ανοδικής αντίδρασης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα και με ορίζοντα το κλείσιμο της Παρασκευής, δηλαδή στο τέλος της εβδομάδας, στην ολοκλήρωση του Μαρτίου. Μηνός, που μέχρι τώρα έχει θετικό πρόσημο 3,3% για τον ΓΔ και 9,43% για τον ΔΤΡ.

Από το 1,24 ευρώ η προσπάθεια αντίδρασης για τη μετοχή της Alpha Bank, που «δείχνει» να έχει την ισχυρότερη τάση σε ημερήσια προσέγγιση. Ακολουθεί η Πειραιώς και έπεται η Εθνική.

Υπερισχύουν οι long στην πλειονότητα των blue chips, με τον ΟΤΕ στα 11,64 ευρώ, τον ΟΠΑΠ να «φλερτάρει» με τα 9 ευρώ και μεγαλύτερη άνοδο για Grivalia, Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ.

Κινητικότητα και σήμερα στις χαμηλότερες κατηγορίες, με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 43/34 μετοχές.
Ξεχωρίζουν Foodlink, AsCo, MIG, Intralot, Profile και Ικτίνος. Ο τελευταίος με αυξημένες συναλλαγές αξίας 183.096 ευρώ, στις 11:45.

Στο 3,78% το 10ετές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v