Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Χωρίς… πάθος κινούνται οι αγοραστές

Ηπια άνοδος για το Γενικό Δείκτη παρά τις προσπάθειες που έγιναν το πρωί. Ο τραπεζικός κλάδος στήριξε την κίνηση με βοήθειες από Μυτιληναίο, Grivalia. Στα 43,3 εκατ. ευρώ περιορίστηκε ο όγκος συναλλαγών.

ΧΑ: Χωρίς… πάθος κινούνται οι αγοραστές

Μπορεί οι βασικοί δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο, στον απόηχο της κατάθεσης στη Βουλή της νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όμως οι σημερινοί, σαφώς λιγότεροι, αγοραστές δεν είχαν το απαιτούμενο νεύρο, αλλά και το πάθος που θα οδηγούσε τους δείκτες και επιμέρους μετοχές σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Τα δύο παραπάνω επιβεβαιώνονται τόσο από την υποχώρηση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων), όσο και από το γεγονός ότι στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης, οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο ήταν σαφώς περισσότεροι αυτών με θετικό, εικόνα που δεν άλλαξε μέχρι τέλους, αναγκάζοντας αρκετούς των αναλυτών να επισημαίνουν το “θετικό πρόσημο, σε πτωτική συνεδρίαση”.

Είναι περισσότερο από πασιφανές, ότι η εικόνα των τελευταίων ημερών στο Χ.Α. επιβεβαιώνει ότι οι αγοραστές μοιάζουν περισσότερο με “κάτι κουρασμένα παλληκάρια”, που τους ενδιαφέρει περισσότερο η συντήρηση των πρόσφατα κεκτημένων και πολύ λιγότερο να διεκδικήσουν κάτι σημαντικά καλύτερο, για δείκτες και επιμέρους τίτλους.\Ασφαλώς και υπάρχει και η πιο συντηρητική σχολή σκέψης, σύμφωνα με την οποία “το Χ.Α. τηρεί στάση αναμονής, με τις συναλλαγές να έχουν κατεβάσει ταχύτητα και τη μεταβλητότητα να είναι σε ελεγχόμενα επίπεδα. Η εικόνα θυμίζει επιτόπιο βηματισμό, με τον Γενικό Δείκτη να μην θέλει να υποχωρήσει χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 710 - 700 μονάδων, αλλά και να δείχνει αδύναμος να κινηθεί υψηλότερα της ζώνης 730 – 750. Έτσι το ενδιαφέρον περιορίζεται στο ‘rotation’ που συνεχίζεται στις επιμέρους, Δεικτοβαρείς, μετοχές, μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό και να υπάρξει αυξημένη διάθεση για επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων, ενώ επικεντρώνεται και στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων”.

Απόλυτα επικίνδυνη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, έστω και αν εκεί υπάρχουν περιπτώσεις τίτλων που μπορούν να δώσουν σημαντικότατες αποδόσεις, καθώς η εμφάνιση, αλλά και η απόσυρση των αγοραστών γίνεται με εντυπωσιακές ταχύτητες, την άνοδο ακολουθούν “άτσαλες” διορθώσεις και οι πιθανότητες εγκλωβισμών δείχνουν ιδιαίτερα αυξημένες.

Όλα τα παραπάνω, εν μέσω ευμετάβλητου διεθνούς χρηματιστηριακού κλίματος και ενώ σημειώνεται οριακή υποχώρηση στην απόδοση του Ελληνικού 10ετους, Κρατικού, τίτλου (3,781%).

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

“Η νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μπορεί να λύσει το αίνιγμα και να δώσει λόγους για ανοδική κίνηση στον Τραπεζικό κλάδο”, ανέφερε η Beta Sec.

“Μεταβλητότητα στις Τράπεζες και αντιστάθμιση από τα Blue Chips, τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης. Οι συναλλαγές, στα 55 εκατ., με το μεγαλύτερο κομμάτι να ανήκει στην μετοχή του ΟΤΕ. Ο ΓΔ, με στήριξη στις 705 και αντιστάσεις στις 730 – 743. Ο FTSE25, με στήριξη στις 1818 και αντίσταση στις 1902. Ο ΔΤΡ, με στήριξη στις 522 μονάδες και αντιστάσεις στις 603 - 618. Συμπερασματικά: Ο ΓΔ, βρήκε στήριξη στον ΚΜΟ 22 ημερών και συσσωρεύει εντός του καναλιού 700 - 730. Βραχυπρόθεσμα οι ταλαντωτές δείχνουν ότι ο ΓΔ μπορεί να επιχειρήσει μια άνοδο προς τις 715 - 730 μονάδες. Τα θέματα που μας απασχολούν εδώ και καιρό (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, νέος ‘Νόμος Κατσέλη’), είναι ακόμη ανοιχτά και από την έκβασή τους θα εξαρτηθεί και η συνέχεια της Αγοράς”, σημείωνε η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

Πως κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και ξεκινώντας από το ταμπλώ των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών, αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Eurobank (+3,35%) άλλαξε και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ Alpha Bank (+0,41% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας), Εθνική (+0,45%) και Πειραιώς (+1,34%), κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Όλοι οι παραπάνω τίτλοι, πλην της Eurobank, υποχώρησαν αισθητά από τα υψηλά ημέρας.

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, αναρριχόμενος μέχρι τις 551,92 μονάδες (+3,32%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 542,48 (+1,55%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 541,38 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,34%.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δείκτης έχει γυρίσει σε ημερήσιο “short” με “stop” στις 604 μονάδες, ενώ σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, όσο παραμένει, με κλεισίματα, χαμηλότερα της ζώνης 600 – 604, το σενάριο νέας υποχώρησης προς τις 487 – 485 μονάδες, πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ΄ όψιν από τους ενεργούς traders.

Καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 485 μονάδων, θα ανοίξει τον δρόμο για υποχώρηση προς τις 447 μονάδες.

Από την άλλη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλενας Λάσκαρη, “τις μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις θέσεις της Κυβέρνησης και τις απαιτήσεις των Θεσμών, αναφορικά με το διάδοχο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας διαδέχθηκε η ‘κατανόηση’. Στο βαθμό όπου σταδιακά αντιμετωπιστούν οι εναπομείνασες ενστάσεις των Δανειστών επί του νομοσχεδίου για την προστασία της α’ κατοικίας, συμπληρώνουν πηγές με γνώση των συζητήσεων, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να ‘ανάψουν πράσινο φως’ για την εκταμίευση της δόσης στις 5 Απριλίου”.

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι το ενδιαφέρον των ενεργών παικτών θα παραμείνει προσηλωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες, αλλά και στις εκτιμήσεις των διοικήσεων για το τρέχον έτος.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό FTSE25, ο οποίος, για πολλοστή φορά, δεν εντυπωσίασε με την δυναμική του, συναλλακτικά και όχι μόνο, δείχνει να ξεχωρίζει ο τίτλος του ΟΤΕ (+0,69%), ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις ανοδικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες πέντε, ενώ συμπλήρωσε και 10 συνεδριάσεις με κλεισίματα υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 11,00 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, με συνεχόμενα κλεισίματα πάνω από τα 11,40 ευρώ, το γράφημα γίνεται επιθετικό. Τα 11,69 και 12,00 ευρώ, οι επόμενες αντιστάσεις και στο … βάθος τα 12,70 ευρώ. Στήριξη τα 11,40 και τα 10,96 ευρώ, ενώ το “stop long” στα 10,56 με πιθανότητες να ανέβει αισθητά υψηλότερα στις επόμενες συνεδριάσεις.

Έξι αρνητικές και μία αμετάβλητη, στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις για την ΕΧΑΕ (-0,36% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας), με τον τίτλο να δείχνει παρατεταμένη αδυναμία κλεισίματος, υψηλότερα από τα 4,35 ευρώ. Στα 4,42 ευρώ η πρώτη αντίσταση, στα 4,01 ευρώ το ημερήσιο “stop long”.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, προσπάθεια αντίδρασης μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τον Άβακα (+0,56%), όμως χρήζει προσοχής καθώς η γ.σ. ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 20.000.000 € με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης σε όλους τους Μετόχους της, με τιμή έκδοσης € 0,30/μετοχή και την έκδοση 66.666.666 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ενώ τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε και η MIG (-2,68%).

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Περσέα (+1,55%), αλλά με το “bid” χαμηλότερα από το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο, επιστροφή αγοραστών σε Intralot (+7,02%), Foodlink (+5%) και ΕΛΧΑ (+2,90%), ενώ έδειξε να ανεβάζει συναλλαγές η Έλτον (+0,67%).

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Ικτίνο (+1,41%), επιστροφή αγοραστών στο Ιασώ (+2,94%) μετά από τρεις πτωτικές και τρεις αμετάβλητες συνεδριάσεις, στις τελευταίες έξι, διόρθωσε μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις η Centric (-2,15%), ενώ “ντουμπλάρισε” τις πτωτικές συνεδριάσεις με σημαντικές απώλειες ο Μουζάκης (-7,50%).

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών.

Για τον Γενικό Δείκτη, οι 721 μονάδες έχουν γίνει κοντινή σημαντική αντίσταση με το 735 και 750 κύρια. Το 700 αντίστοιχα είναι σημαντική στήριξη με το “stop long”, να είναι στις 689 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, το ημερήσιο “stop long” είναι το 1802 σε κλείσιμο. Το 1882 είναι κοντινή αντίσταση με επόμενη και κύρια το 1905.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Παρότι δεν υπήρξε ‘λευκός καπνός’ από το Euroworking Group, για την εκταμίευση των κερδών των Ελληνικών ομολόγων ύψους ενός δισ. ευρώ, η συμφωνία φαίνεται να είναι πολύ κοντά” αναφέρει ο Νικόλας Πετράκης.

Η πρόταση, για την πρώτη κατοικία, που κατατέθηκε σήμερα, αν και δύναται να λάβει κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις, θα είναι κατά προσέγγιση το τελικό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στο Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Η Ελληνική Αγορά συνεχίζει να συντηρείται κοντά στα υψηλά 7μηνου, αν και ο δείκτης Τραπεζών διόρθωσε από την κύρια αντίσταση των 600 μονάδων, έως και 15% χαμηλότερα στις 518 μονάδες.

Το καλό κλίμα που επικρατεί σήμερα στους Ευρωπαϊκούς Τραπεζικούς τίτλους, φαίνεται να δίνει στον Τραπεζικό κλάδο την ευκαιρία να αντιδράσει, όμως οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και η δυσκολία υπέρβασης των ελαχίστων τεχνικών ορίων, αφήνει αιχμές για συνέχιση της πτώσης το επόμενο διάστημα.

Στην περίπτωση του Γενικού Δείκτη, οι ταλαντωτές δεν έχουν αποφορτιστεί επαρκώς, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις 695 μονάδες και στην κύρια στήριξη που βρίσκεται πλέον στην περιοχή των 680 μονάδων του δείκτη.

Όσον αφορά τον δείκτη Τραπεζών, οι 514 μονάδες έχουν τον πρώτο λόγο, με την περιοχή των 484 μονάδων (50% της ανόδου) να εμφανίζουν μεγαλύτερη τεχνική υπόσταση.

“Συνεπώς, αν και ο Τραπεζικός δείκτης εκτέλεσε την αναμενόμενη διορθωτική κίνηση την περασμένη εβδομάδα, το σύνολο της Αγοράς δεν φαίνεται να έχει ακολουθήσει με τα περιθώρια διόρθωσης να παραμένουν αυξημένα, κυρίως στον Τραπεζικό κλάδο”, επισημαίνει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Επιφυλακτικότητα στην Ευρώπη, με απώλειες κινούνται τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, οι δείκτες στην Wall Street.

Ελεγχόμενες απώλειες για Πετρέλαιο, Χρυσό και Ευρώ.

Οι βιομηχανικές εταιρείες της Κίνας δημοσίευσαν πτώση κερδών τους πρώτους δύο μήνες του 2019. Τα κέρδη υποχώρησαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο κατά 14% σε ετήσια βάση, στα 708,01 δισ. Γουάν ($105,50 δισ.) σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Ήταν η μεγαλύτερη συρρίκνωση από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία, τον Οκτώβριο του 2011.

“Η Κυβέρνηση της Ιταλίας αναμένει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ της Χώρας θα περιοριστεί στο 0,1% φέτος, ποσοστό σημαντικά μειωμένο από το 1% που προέβλεπε τον Δεκέμβριο”, γράφει η εφημερίδα “Il Sole 24 Ore”.

“Η οικονομική δραστηριότητα στην Ιταλία επιβραδύνθηκε την τελευταία περίοδο του 2018 και τους πρώτους μήνες αυτής της χρονιάς”, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινάτσιο Βίσκο, μιλώντας σε εκδήλωση στη Ρώμη.

Ο Βίσκο ζήτησε μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη μείωση του Δημόσιου χρέους και την αντιμετώπιση των αυξανόμενων επιπέδων φτώχειας, αφού η Ιταλία υποχώρησε σε ύφεση στα τέλη τους περασμένου έτους.

“H προσωρινή επιβράδυνση της ευρωζώνης δεν προμηνύει απαραίτητα μία σοβαρή ύφεση”, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στη Φρανκφούρτη.

“Το βασικό ερώτημα είναι αν, με τη νομισματική πολιτική να συνεχίζει να υποστηρίζει την επέκταση, η εγχώρια ζήτηση θα παραμείνει τόσο ανθεκτική σήμερα”, σημείωσε.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, είπε στους βουλευτές, την Τετάρτη, ότι θα μπορούσε να εκπληρώσει τη δέσμευσή της όσον αφορά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν αυτοί στηρίξουν τη συμφωνία της αυτή την εβδομάδα. Όπως θυμίζει το Reuters, “η ΕΕ συμφώνησε να καθυστερήσει το ‘Brexit’ μέχρι τις 22 Μαΐου, εάν η Βρετανική Βουλή εγκρίνει τη συμφωνία αυτή την εβδομάδα”.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα κινήθηκε πτωτικά κατά 14,6%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αρνητική κίνηση από τον Μάρτιο του 2018, φτάνοντας στα $51,1 δισ.

Οι Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ανέμεναν ότι θα υποχωρήσει στα $57 δισ. τον Ιανουάριο.

Επιστροφή στο ΧΑ

Στα 0,49 ευρώ ανά μετοχή, από 0,60 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή - στόχο για την Intralot η IBG σε σημερινή της έκθεση, ενώ αναβαθμίζει τη σύσταση σε “neutral”, από “reduce”, “προσαρμοζόμενη στην μετά-Inteltek εποχή”, όπως αναφέρει.

Στα 2,04, από 3,90 ευρώ μειώνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Εθνικής η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία, ωστόσο, διατηρεί τη σύσταση "buy" και επισημαίνει ότι η Τράπεζα είναι μεταξύ των δυο που προτιμά από τον Εγχώριο κλάδο.

Από εκεί και πέρα και όπως προαναφέρθηκε, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχόμενος μέχρι τις 718,81 μονάδες (+0,92%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 713,67 (+0,20%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 713,73 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,21%.

Ο τζίρος στα 42,2 εκατ., από τα οποία τα 5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ), ενώ ΟΤΕ, ΑΛΦΑ, ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ, απασχόλησαν το 60% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο τα ΕΛΠΕ και με το “κόκκινο”, οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ και ΜΥΤΙΛ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Grivalia, Ελ. Πετρέλαια και Σαράντης και στο χαμηλό οι Alpha Bank, Lamda Development, Motor Oil, Jumbo, Fourlis, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και Τιτάν.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 47 ανοδικές μετοχές, έναντι 55 πτωτικών, ενώ 10 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 4%.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση οριακής υποχώρησης στην Αγορά Παραγώγων, ενώ μικρή μείωση παρουσίασαν οι συναλλαγές τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (24.363 συμβόλαια).

Στα 5.900 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 5.533 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Απρίλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 879, 811 για τον Απρίλιο, 61 για τον Μάιο και 7 για τον Ιούνιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.863) κινήθηκε μεταξύ 1.861 και 1.877 μονάδων.

Μικρός ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (22.000 Εθνική, 33.900 ΟΤΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (2.164), Alpha Bank (6.373), Πειραιώς (6.554), ΔΕΗ (190), Εθνική (6.204), Ελλάκτωρα (238), ΟΤΕ (240), Μυτιληναίο (273), MIG (637), Ιντρακόμ (104), Τρ. Αττικής (180), Intralot (154), ΟΠΑΠ (474), Viohalco (107).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 63.262, Alpha Bank 36.278, Εθνική 33.813, MIG 62.507, ΔΕΗ 16.969, Πειραιώς 21.337, Ελλάκτωρα 11.234.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

        Position Holder                                Name of Issuer                          NSP        Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,74%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,81%

2018-01-18

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,51%

 

2018-10-12

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

0,83%

2018-01-16

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,70%

2019-03-22

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

1,40%

2019-03-21

Oceanwood Capital Management LTD

ALPHA BANK SA

0,81%

2019-03-18

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 40.081.612 τεμ., (από 40.178.804 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 25.454.000 τεμ. (25.467.000), ΔΕΗ 6.461.016 τεμ. (6.461.016), Eurobank 91.112.379 τεμ. (90.857.949), Εθνική 12.348.846 τεμ. (12.348.846), ΟΠΑΠ 1.339.137 τεμ. (1.339.137), Folli Follie Group 1.330.961 τεμ. (1.330.961).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v