Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πάνω οι τράπεζες, κάτω τα blue chips

Βήματα... σημειωτόν για τον Γενικό Δείκτη, πέριξ των 745 μονάδων. Συνεχίζουν ανοδικά οι τραπεζικές μετοχές, αντισταθμίζοντας τα «βαρίδια» Coca Cola, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Ξεχωρίζει ο τίτλος της Εθνικής.

ΧΑ: Πάνω οι τράπεζες, κάτω τα blue chips

Συντηρητική η μέχρι νωρίτερα εικόνα της συνεδρίασης, με μεικτές κινήσεις από τους traders και τζίρο χαμηλότερο των τελευταίων συνεδριάσεων.

Βήματα... σημειωτόν για τους βασικούς δείκτες πέριξ σημαντικών τεχνικών περιοχών, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται η τάση για το τι μέλλει γενέσθαι από Δευτέρα και μετά.

Στις 742,88-749,14 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 596,54-608,82 ο Δείκτης Τραπεζών, πρακτικά χωρίς να προδιαγράφεται το αν ο επόμενος κύκλος θα είναι πάνω από τις 750-760 ή προς τις 730 μονάδες.

Ούτε οι συναλλαγές ούτε η τεχνική εικόνα των βαρύτερων μετοχών αποσαφηνίζει την τάση, καθώς το μείον 1,17% της Coca Cola εξισορροπείται από την αντίδραση μετοχών των Jumbo, Motor Oil, TITAN, Lamda Development, EXAE, Viohalco.

Η μερίδα του... λέοντος σταθερά στον τραπεζικό κλάδο, προσώρας με το 30% της αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται στις μετοχές των 4 συστημικών ομίλων, με θετικό πρόσημο και οι 4 και με επιθετικότερη τη μετοχή της Εθνικής (σε επιβεβαίωση της ανάρτησής μας, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, με το εύλογο ερώτημα εάν η ΕΤΕ μπορεί να κάνει τη διαφορά).

Με τον τραπεζικό κλάδο να προσθέτει -μέχρι τώρα- ακόμη ένα θετικό πρόσημο στην πορεία που έχει ξεκινήσει από τις 8 Φεβρουαρίου και στην τελευταία φάση της από τις 533 μονάδες της Παρασκευής. Ηδη σε εύρος τιμών, όπου δοκιμάζεται η ανοδική αντίδραση λόγω και της μερικής κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων θέσεων και σε αναμονή για την αφορμή που θα οδηγήσει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Το γεγονός πως η αγορά δεν αντέδρασε στην ανακοίνωση της εκταμίευσης των 970 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν ενισχύει όσους παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι μέχρι τις 605-610 μονάδες έχουν προεξοφληθεί οι εξελίξεις (κυρίως συμφωνία για την πρώτη κατοικία) μέχρι και την (θετική) απόφαση του μεθαυριανού Eurogroup. Ωστόσο έχει τη σημασία του το γεγονός πως αυτά τα 970 εκατ. (οφειλόμενα από παλαιότερα) είναι τα πρώτα που έρχονται από την πλευρά των δανειστών και ΔΕΝ αφορούν δάνεια/χρέος. Ενα μικρό σημείο των καιρών...

Με τις τράπεζες στην περιοχή των 600 μονάδων και τον FTSE25 στις 1.918 μονάδες, μονόδρομο αποτελούν οι κινήσεις stock picking, όπως και στη χθεσινή συνεδρίαση.

Στις 50/54 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, από τον δείκτη εκτός από τις 4 τραπεζικές με αγοραστές είναι και οι μετοχές των Aegean, Viohalco, EXAE, Lamda Development, Motor Oil, Jumbo και χωρίς μεταβολή για Τέρνα Ενεργειακή και Fourlis.

Από τις χαμηλότερες κατηγορίες, οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και συγκεκριμένα για: Autohellas (σχετική ανάρτηση από νωρίς στον Εκηβόλο), Entersoft, ΙΑΤΡΙΚΟ, ΑΒΑΞ, Τεχνική Ολυμπιακή, Πλαίσιο, Creta Farms, ΜΕΡΚΟ κ.α.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v