Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πιάνει» τις 770 μονάδες το Χρηματιστήριο

Διατηρούν το προβάδισμα οι αγοραστές, με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ανοδικά ο κλαδικός δείκτης, ξεχωρίζει η Eurobank με κέρδη άνω του 4%. Κέρδη για Coca Cola, πιέσεις για ΔΕΗ.

«Πιάνει» τις 770 μονάδες το Χρηματιστήριο

Οριακά χαμηλότερα τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανάλογη εικόνα για τα futures στη Wall Street.

Ενδεικτικά στις 11.998 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη, από τις 2.910 μον. ο S&P 500 στη Νέα Υόρκη.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στο ΧΑ, οι traders έχουν το περιθώριο να κινηθούν μέσα στη ζώνη τιμών που μπορεί να δώσει και συνέχιση της ανόδου αλλά και διόρθωση, στο πλαίσιο ενός τεχνικού retest.

Προσώρας οι long είναι αυτοί που έχουν ξεκινήσει δυνατότερα, με προσεκτικές κινήσεις ανεβαίνουν προς τις 770 μονάδες, με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο αλλά και αρκετές μετοχές του δείκτη να ακολουθούν.

Συναλλαγές και τζίρος σε ικανοποιητικά επίπεδα αλλά μάλλον χαμηλότερα από τα 65 εκατ. -τον μέσο όρο της περασμένης εβδομάδας. Το 63% του τζίρου που είχε πραγματοποιηθεί στα πρώτα 55-60 λεπτά επικεντρωνόταν στον τραπεζικό κλάδο, μην αφήνοντας και πολλά περιθώρια για το πού στοχεύουν οι traders.

Με εντεινόμενες κινήσεις, σταδιακά μετά τις 11:15-11:20, οι long ενισχύουν τις θέσεις τους -προφανώς βραχυπρόθεσμες και στη λογική της προεξόφλησης-, με αποτέλεσμα ο κλαδικός δείκτης να φτάνει τις 650 μονάδες. Σειρά της Eurobank σήμερα να βρεθεί στο επίκεντρο της μόχλευσης, καθώς η μετοχή είχε... μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τις άλλες τρεις συστημικές. Συντονισμένο, ελεγχόμενο rotation που μέχρι τώρα αποδίδει 48,91% σε επίπεδο κλάδου, από την αρχή του έτους.

Στο 1,496 η μετοχή της Alpha Bank, στο 1,929 της Εθνικής, στο 0,7235 της Eurobank και στο 1,877 ευρώ της Πειραιώς.

Κατά 0,81% ενισχύεται ο FTSE25 στην περιοχή των 1.975,97 μονάδων (και θα παραπέμψω στην προσυνεδριακή ανάρτησή μας στον ΕΚΗ, για «μέτρηση» του δείκτη).

Λίγο χαμηλότερα η μετοχή του ΟΤΕ, στα 12,40 ευρώ, αρκετά υψηλότερα, με 1,46% στα 30,42 ευρώ της Coca Cola, δίνει ώθηση στον δείκτη και το... σήμα για ενεργότερες κινήσεις των long και σε άλλα blue chips.

Στα 19,36 ευρώ κατά 2,22% υψηλότερα η μετοχή του ΟΛΠ, στα 11,30 με 3,25% η Grivalia, με αγοραστές σε Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης ώρας η σχέση ανοδικών-πτωτικών ήταν στις 50/32, με μεγαλύτερη άνοδο για ΟΛΘ, Intralot, Profile, Cenergy κ.α.

ΟΛΘ και Profile συμπεριλαμβάνονταν στο ενδεικτικό «καλάθι» μετοχών με σήμα long που είχε αναφερθεί στο προσυνεδριακό σχόλιο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v