Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Βούτηξε η ΔΕΗ, σώθηκε ο Γενικός Δείκτης

Δεύτερη ημέρα με βαριές απώλειες (18%) στην επιχείρηση ηλεκτρισμού αλλά ο ΓΔ κρατήθηκε στις 772 μονάδες. Πτωτικές διαθέσεις για τον τραπεζικό κλάδο και άνοδος για Motor Oil και Jumbo. Στα 64,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

ΧΑ: Βούτηξε η ΔΕΗ, σώθηκε ο Γενικός Δείκτης

Αν συνυπολογιστεί ότι ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καθαρά διορθωτική.

Από την άλλη όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, η σημαντική ανάδυση από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, που έδωσε αξιόλογο “μεροκάματο” στους “θαρραλέους” που τόλμησαν να τοποθετηθούν χαμηλότερα των 760 μονάδων και να ρευστοποιήσουν σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα.

Τις εντυπώσεις τις κέρδισαν οι αγοραστές, τουλάχιστον στον Τραπεζικό κλάδο, που απέδειξαν πόσο εύκολα μπορεί να γυρίσει, ή έστω να αντιδράσει η Εγχώρια Αγορά, όταν υπάρχουν χαρτοφυλάκια που, στην παρούσα φάση, δεν την θέλουν χαμηλότερα.

Όμως θα ήταν σημαντικότατη παράλειψη να μην αναφερθεί ότι στα χαμηλά ημέρας, δεν υπήρχε τίτλος του FTSE25 που να διασώζεται, έστω αμετάβλητος, ενώ οι πτωτικές μετοχές ήταν υπερτετραπλάσιες των ανοδικών, καθώς ήταν περισσότερο από αισθητή η γενική απόσυρση των αγοραστών, κυρίως σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Όλα τα παραπάνω διεξήχθησαν εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος και μικτών προσήμων στις Ευρωπαϊκές Αγορές, παρά τα χθεσινοβραδινά νέα ιστορικά υψηλά στην Wall Street, για Nasdaq και S&P 500.

Οριακή η αποκλιμάκωση των αποδόσεων για τα Ελληνικά Κρατικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετους να διαμορφώνεται στο 3,30%.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ίσως αξίζει υπενθύμισης η χθεσινή εκτίμηση του Ηλία Ζαχαράκη (Fast Finance ΑΕΠΕΥ), που μεταξύ άλλων ανέφερε, “παραμένουμε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι για την Αγορά, έχοντας μπει σε επίπεδα που, αν μη τι άλλο, δεν θέλουν τολμηρές κινήσεις χωρίς κανόνες. Είναι δεδομένο ότι πάντα σε μία ‘bull market’ έρχονται διορθώσεις σε ανύποπτο χρόνο, που δίνουν ευκαιρίες για είσοδο και μάλιστα συνηθίζεται να είναι βαθιές και σύντομες”.

Οι πρωινές εκτιμήσεις των Αναλυτών

“Η ανακοίνωση ετήσιων αποτελεσμάτων συνεχίζεται, με τη σκυτάλη να παίρνουν οι MLS, Κρι - Κρι, Λαζαρίδης, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Μπήτρος και Ευρωπαϊκή Πίστη. Η πιθανολογούμενη χαμηλότερη συναλλακτική επίδοση και η μικρή μεταβλητότητα, αναμένεται να χαρακτηρίσουν και τη σημερινή συνεδρίαση, με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την τελική διαμόρφωση του προσήμου του ΓΔ”, ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ

“Η Αγορά αναμένεται να συσσωρεύσει, με επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον, λόγω των αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται, αλλά και ενόψει της επικείμενης δημοσίευσης της έκθεσης της S&P’s για την Ελληνική Οικονομία”, εκτιμούσε η Beta Sec.

“O Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες με οριακές απώλειες (-0,26%) στις 776,40 μονάδες. Το πρώτο σημείο αντίστασης βρίσκεται στις 780 μονάδες, ενώ το πρώτο σημείο στήριξης στις 770 μονάδες. Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, με πτώση του κύκλου εργασιών, κατακόρυφη πτώση του EBITDA και ζημίες από συνεχιζόμενες δραστηριότητες €542 εκατ. Οι συνολικές ζημίες από συνεχιζόμενες και διακοπτόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα €903,8 εκατ. Το καθαρό χρέος μειώθηκε κατά €212,3 εκατ., στα €3,7 δισ. Οι συνολικές επενδύσεις ανήλθαν σε €746,7 εκατ., έναντι €410,7 εκατ. το 2017”, σημείωνε η Merit Sec.

Πώς κινήθηκαν οι μετοχές

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και ξεκινώντας από το ταμπλώ των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών, αξίζει να σημειωθεί ότι στα χαμηλά ημέρας, η μετοχή της Alpha Bank (-0,69%) βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 1,352 ευρώ (-6,44%), της Εθνικής (+0,79%) μέχρι τα 1,85 ευρώ (-5,83%), της Eurobank (-0,34%) μέχρι τα 0,675 ευρώ (-8,72%) και της Πειραιώς (-2,37%) μέχρι τα 1,713 ευρώ (-7,65%), για ανακάμψουν αισθητά στη συνέχεια.

Ο Τραπεζικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 614,25 (-5,71%) και 654,85 μονάδων (+0,52%), στις 17.00 βρέθηκε στις 640,27 (-1,72%) και με τα “θαύματα” των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 648,52 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,45%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δείκτης “φρενάρισε” την σημερινή του υποχώρηση, μία ανάσα από το ημερήσιο “stop long” (613 μονάδες) και δεν έδωσε ημερήσιο σήμα εξόδου, ενώ είναι θετικό το γεγονός ότι έκλεισε σημαντικά υψηλότερα και από την πρώτη στήριξη στις 630 μονάδες, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την συνέχεια.

Να σημειωθεί ότι η αυριανή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν “ειδικών συνθηκών”, καθώς από την μία θα “παιχτούν τα τελευταία πονταρίσματα” λόγω της έκθεσης της S&P την Παρασκευή, όμως από την άλλη θα φανεί και πόσοι θα επιλέξουν να μειώσουν θέσεις, εν όψει των επερχόμενων αργιών του Ορθόδοξου Πάσχα και με τις Διεθνείς Αγορές σε πλήρη λειτουργία.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, αξίζει να σημειωθεί ότι με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι Motor Oil (+2,03% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας), Jumbo (+2,02%), ΟΛΠ (+0,50% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας), ΟΤΕ (+0,08%), Τιτάν (+0,11% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας) και αμετάβλητοι οι τίτλοι των ΟΠΑΠ και Grivalia.

Από εκεί και πέρα και σήμερα το ενδιαφέρον των traders μονοπώλησε ο τίτλος της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κολώνα, “Τον κίνδυνο της συνέχισης της λειτουργίας της ΔΕΗ επισημαίνει η Ernst & Young, ο Ορκωτός Ελεγκτής, αναφέροντας χαρακτηριστικά στη σελίδα 81 της ετήσιας έκθεσης: ‘Με βάση τις εκτιμήσεις της Διοίκησης, οι ανωτέρω συνθήκες, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των επόμενων δώδεκα μηνών μεμονωμένα, αλλά και στο σύνολό τους, μαζί με άλλα θέματα, υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους”.

Σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ του ιδίου, “Με δύο δικλείδες ασφαλείας, για τα συμφέροντα των υποψήφιων Επενδυτών, ενέκρινε χθες το ΔΣ της ΔΕΗ, το κείμενο αγοραπωλησίας των μετοχών των Λιγνιτικών Σταθμών της Μελίτης και της Μεγαλόπολης. Αυτές αφορούν τη σύνδεση του μηχανισμού αποζημίωσης επάρκειας λιγνιτικής ισχύος (ΑΔΙ) των Μονάδων, με το τίμημα καθώς και τη συμφωνία προμήθειας της Μελίτης με Λιγνίτη από το Ορυχείο της Αχλάδας. Η εφαρμογή των δύο όρων καθορίζουν ουσιαστικά και την έκβαση του διαγωνισμού πώλησης”.

Ο τίτλος της ΔΕΗ κινήθηκε και σήμερα μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, συμπληρώνοντας την δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση. Η μετοχή, με συνεχόμενα A.M.E.M. (Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας) βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 1,201 ευρώ (-24,10%) και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 1,30 ευρώ, με ημερήσιες απώλειες 17,9%.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, “η καθοδική διαφυγή χαμηλότερα από την ζώνη στήριξης 1,45 – 1,40 ευρώ, δημιουργεί προϋποθέσεις υποχώρησης προς τα 1,11 ευρώ. Πρώτη σημαντική αντίσταση στα 1,68 ευρώ και το ημερήσιο ‘stop short’ στα 1,83 ευρώ. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση, στα 301,6 εκατ.

Τη διανομή προμερίσματος χρήσης 2018/2019 συνολικού ποσού ευρώ 25.851.354,21 ευρώ (μικτό), ήτοι 0,19 ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου αποφάσισε το ΔΣ της Jumbo. Το προμέρισμα, μετά την παρακράτηση φόρου 10%, ανέρχεται σε (καθαρό) ποσό ευρώ 0,1710 ανά μετοχή. Ημερομηνία αποκοπής του προμερίσματος είναι η Τετάρτη 08.05.2019.

Η μετοχή της Jumbo (+2,02%) έχει γυρίσει σε ημερήσιο “long”, με “stop” τα 14,66 ευρώ και πολύ σημαντική την επόμενη αντίσταση στην ζώνη 16,16 – 16,44 ευρώ, μέσα στην οποία ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Intercontinental (+1,54%), κάτι κινείται στην Lavipharm (+16,50%) με τρεις ανοδικές και δύο αμετάβλητες συνεδριάσεις, στις τελευταίες πέντε, ενώ πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσαν Creta Farm (-0,46%) και Ιντρακόμ (-3,25%).

Έχει προσφορά στα παρόντα επίπεδα η Sato (0%), επέστρεψαν οι πωλητές σε Frigoglass (-7,41%) και Intralot (-3,90%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την ΕΥΑΘ (-2,22%) και τέσσερις για την Byte (-4,64%).

Αντίδραση πριν την αποκοπή του δικαιώματος για την Μοτοδυναμική (+10,40%), κάποιοι προσπαθούν να μαζέψουν Λανακάμ (0%) χωρίς να τραβήξουν την τιμή, ενώ η Forthnet (+9,77%) αντέδρασε μετά από τρεις πτωτικές και δύο αμετάβλητες συνεδριάσεις, στις τελευταίες πέντε.

Εμφανής η παρουσία πωλητή σε Ιατρικό (-3,63%), ΕΥΔΑΠ (-1,48%), Ευρ. Πίστη (-4,53%), Τεχν. Ολυμπιακή (-3,93%), ΑΝΕΚ (-10%), ΕΚΤΕΡ (-2,41%) και Ευρωσυμβούλους (-17,88%), ενώ η Flexopack (-4,55%) συμπλήρωσε τρεις πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες τέσσερις.

Τεχνικά και όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη, δείχνει να ενδυναμώνεται η αντίσταση στην ζώνη 780 – 785 και πολύ περισσότερο, η αμέσως επόμενη στις 800 – 806 μονάδες. Το ημερήσιο “stop long” στις 706 μονάδες, αλλά θα ανέβει στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις και η πρώτη στήριξη στις 762 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, παραμένει η πρώτη αντίσταση στις 2020 μονάδες και η πρώτη στήριξη στις 1977 μονάδες. Το ημερήσιο “stop long” στις 1845 μονάδες, με τάσεις αναρρίχησης.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο υποχωρώντας μέχρι τις 758,24 μονάδες (-2,34%). Στις 17.00 είχε ανακάμψει στις 769,93 (-0,83%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 772,66 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,48%.

Ο τζίρος στα 64 εκατ., από τα οποία τα 10,9 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΠΕΙΡ, ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ), ενώ ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ απέσπασαν το 51% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΔΕΗ, ΕΕΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΣΑΡ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΕΕΕ, ΟΛΠ, Τιτάν και Motor Oil.

Καλύτερη της ενδοσυνεδριακής, αλλά κακή η τελική εικόνα με 42 ανοδικές μετοχές, έναντι 72 πτωτικών, 12 τίτλοι με κέρδη μεγαλύτερα του 5% και άλλοι 14 με απώλειες μεγαλύτερες των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

Το κλίμα στις αγορές 

Με μικτά πρόσημα, ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση, οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού. Μικτές οι διαθέσεις στην Ευρώπη, οριακές μεταβολές στην Wall Street. Υποχωρεί το Ευρώ, οριακά κέρδη για Πετρέλαιο και Χρυσό.

“Η Κινεζική Οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει καθοδικές πιέσεις, αλλά η Κυβέρνηση θα τις αντιμετωπίσει με την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων και τις φορολογικές περικοπές”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός της Χώρας, Li Keqiang, σύμφωνα με την Κινεζική Κρατική Τηλεόραση.

Το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία κινήθηκε χαμηλότερα τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο ερευνών Ifo. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 99,2 μονάδες, από 99,7 τον Μάρτιο, έναντι πρόβλεψης για 99,9.

Τι βλέπουν οι αναλυτές για τη συνέχεια

“Με την χειρότερη ιστορικά χρονιά έκλεισε το 2018 για την ΔΕΗ, εμφανίζοντας στον ισολογισμό της, ζημιές ύψους 542 εκατ. ευρώ” επισημαίνει ο Νικόλας Πετράκης. Η διήμερη πτώση “βάρυνε” πολύ το κλίμα στην Αγορά, ενώ με την είδηση της αποδέσμευσής των 690,4 εκατ. ευρώ από τις Τράπεζες, ώστε να δοθεί ανάσα ρευστότητας στην προβληματική εταιρεία, “ξεχείλισε το ποτήρι”. Η είδηση ενεργοποίησε πωλήσεις και στους Τραπεζικούς τίτλους, διοχετεύοντάς τες προσωρινά και στο υπόλοιπο ταμπλώ, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 2% μετά από μια ώρα συνεδρίαση.

Συμπτωματικά, η είδηση ήρθε την στιγμή που ο Γενικός έπιασε τον στόχο των 785 μονάδων, όπου αποτελούσε και την σημαντικότερη αντίσταση της Αγοράς εδώ και 2 εβδομάδες, εμφανίζοντας ενδείξεις τοπικού υψηλού στην χθεσινή συνεδρίαση. Δύσκολη φαντάζει πλέον η διάσπαση των επιπέδων αυτών, στρέφοντας τα φώτα σε χαμηλότερα επίπεδα και τις στηρίξεις των 751 και 740 μονάδων του ΓΔ.

Τεχνικά, η κόπωση που αναφέρουμε τις τελευταίες εβδομάδες, σε συνδυασμό με το πρόσφατο σήμα πώλησης στον MACD, ίσως ενισχύσουν την αρνητική ψυχολογία των Επενδυτών, προσβλέποντας χαμηλότερα επίπεδα εισόδου.

Ανάλογη διαγραμματική εικόνα και αυτή του δείκτη Τραπεζών, με την κόπωση και το σήμα πώλησης στον MACD να ακολουθεί. Σχηματικά, άξιος αναφοράς είναι ο σφηνοειδής σχηματισμός που εντοπίζεται στον ΔΤΡ (Rising Wedge), ο οποίος αποτελεί pattern αντιστροφής. Ο σχηματισμός ενεργοποιείται μόνο με απώλεια των 600 μονάδων του κλαδικού δείκτη, με τα περιθώρια ανόδου μέχρι την πτωτική διάσπαση να οριοθετούνται έως τις 695 μονάδες.

Αν και ο πτωτικός σχηματισμός δεν έχει στόχο, θα βλέπαμε διόρθωση προς τα επίπεδα Fibonacci 50% και 61,8%, δηλαδή τις 520 και 480 μονάδες. Σε περίπτωση υπέρβασης των καταγεγραμμένων υψηλών μετά την πτωτική διάσπαση των 600 μονάδων, δηλαδή την κάτω πλευρά του σχηματισμού, το σήμα πώλησης ακυρώνεται.

Εμφανής είναι η νευρικότητα των Συμμετεχόντων της Ελληνικής Χρηματιστηριακής αγοράς τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

“Η αρνητική ειδησεογραφία σε συνδυασμό με τις τεχνικές ενδείξεις και την ισχυρή αντίσταση των 785 μονάδων, πιθανότατα να ταλαιπωρήσουν την Αγορά σε αυτή την συγκυρία”, εκτιμά ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Στα 334,573 δισ. ευρώ ανήλθε στο τέλος του δ' τριμήνου πέρυσι το Δημόσιο χρέος, έναντι 317,485 δισ. ευρώ στο τέλος του δ' τριμήνου του 2017. Η αύξηση αυτή οφείλεται, κατά κύριο, λόγο στην εκταμίευση των τελευταίων δόσεων του προγράμματος. Από το σύνολο του χρέους, τα 273,343 δισ. ευρώ είναι μακροπρόθεσμο χρέος, έναντι 254,503 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2017.

“Οι Ελληνικές Τράπεζες εξακολουθούν να κινούνται στη σωστή κατεύθυνση”, σημειώνει σε ανάλυσή της η Citi, προσθέτοντας πως “η χρηματοδότησή τους από τον ELA περιορίστηκε τον Μάρτιο στα 18 εκατ. ευρώ”.

Σύμφωνα με τον Οίκο, “τα Ελληνικά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα εμφανίζουν πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, που υποχώρησαν κατά 13,1 δισ. το 2018, όμως οι κίνδυνοι για την κερδοφορία από τόκους θα εξακολουθήσουν να παραμένουν”. Η Αμερικανική Τράπεζα διαπιστώνει βελτίωση του κλίματος για τις Ελληνικές Τραπεζικές μετοχές, ωστόσο διατηρεί την “neutral” σύστασή της.

Πιέσεις και στα παράγωγα

Συνεδρίαση υποχώρησης και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ η σημαντική μεταβλητότητα αύξησε τις συναλλαγές τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (50.397 συμβόλαια).

Στα 7.279 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 6.978 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Μάιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.363, 1.327 για τον Μάιο και 36 για τον Ιούνιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.003) κινήθηκε μεταξύ 1.972,5 και 2.005 μονάδων.

Μικρός ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (20.000 ΔΕΗ, 10.000 Ελλάκτωρ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (8.119), Alpha Bank (8.891), Πειραιώς (8.526), ΔΕΗ (8.239), Εθνική (9.311), Ελλάκτωρα (800), Μυτιληναίο (461), MIG (2.004), Intralot (738), Τρ. Αττικής (220), ΕΧΑΕ (118), Ιντρακόμ (186), ΓΕΚ (287), Ελ. Πετρέλαια (186), ΟΠΑΠ (236), ΑΔΜΗΕ (205), ΟΤΕ (176) Cenergy (434), Jumbo (121), Viohalco (699), Τέρνα Ενεργειακή (201).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 74.032, Alpha Bank 47.117, Εθνική 53.461, MIG 75.284, ΔΕΗ 18.574, Πειραιώς 29.178.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 43.165.693 τεμ., (από 43.165.693 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 25.913.129 τεμ. (25.915.829), ΔΕΗ 6.517.694 τεμ. (6.517.694), Eurobank 79.303.246 τεμ. (79.303.246), Εθνική 15.932.039 τεμ. (15.932.039), ΟΠΑΠ 1.249.572 τεμ. (1.249.572), Folli Follie Group 1.330.961 τεμ. (1.330.961).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v