Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση δυνάμεων στο Χρηματιστήριο

Πέριξ των 770 η κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με ιδιαίτερα περιορισμένο τζίρο ενόψει των αργιών στο ΧΑ. Αντιδρά σήμερα η ΔΕΗ, μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες. Σε νέα υψηλά η Coca Cola, profit taking στον ΟΤΕ. Ανοδος 9% για MIG.

Συντήρηση δυνάμεων στο Χρηματιστήριο

Προσπάθειες για αλλαγή σκηνικού στο ΧΑ, με συντονισμένες κινήσεις από τους long σταδιακά μετά τις 13:00. Αντίδραση έως τις 776,13 και εκ νέου διόρθωση με περιορισμένης έκτασης πωλήσεις, λίγο μετά τις 13:45.

Η επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων (μηνιαίων) στηρίξεων, το intraday «γύρισμα» της ΔΕΗ, η long τάση συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών, φέρνει το ΧΑ σε θετικό πρόσημο, σε μία «ρηχή» συναλλακτικά ημέρα.

Στα μόλις 13 εκατ. η αξία των συναλλαγών (στις 13:40), με το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου σε τράπεζες, τηλεπικοινωνίες και κοινής ωφέλειας, με τον Γενικό Δείκτη να επανέρχεται προς τις 775 μονάδες.

Ενδεικτικός της ημέρας ο τζίρος, επαρκής όμως για να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση χρηματιστών πως τα «ισχυρά χέρια» ελέγχουν το παιχνίδι και διασφαλίζουν το ανοδικό momentum, που με τη συνεδρίαση της προσεχούς Τρίτης θα συμπληρώνει ένα θετικό/ανοδικό 4μηνο.

Ανοδικό από τη στιγμή που στη Νέα Υόρκη δείκτες και μετοχές συνεχίζουν υψηλότερα και στην Αθήνα οι διεργασίες που συντελούνται σε τράπεζες και επιχειρείν δικαιολογούν τη θετική εικόνα που διαμορφώνεται από τη μεγάλη μέχρι τη μεσαία/χαμηλότερη κατηγορία.

Μερικές μονάδες πάνω από τις 2.000 ο FTSE25, στην περιοχή των 650 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών. Πρακτικά, με τη σημερινή συνεδρίαση, ενισχύεται η αρχική μας εκτίμηση (σχόλιο Κυριακής) πως σε αυτή τη φάση, κύριο μέλημα των traders και των επενδυτών θα ήταν μία δοκιμή/διερεύνηση των 780 και συντήρηση της τάσης υψηλότερα των 750 μονάδων. Και από Πέμπτη 2 Μαΐου βλέπουμε για ένα μήνα, που χαρακτηρίζεται από τον κανόνα... sell in May and go away. Για να δούμε...

Συνεπώς σε αυτό το περιβάλλον προέχουν κινήσεις stock picking, με rotation σε μετοχές-σηματωρούς, μικρό «κλείδωμα» θέσεων και διασφάλιση κεκτημένων.

Μεικτές τάσεις για τις συστημικές τραπεζικές, με αγοραστές σε Alpha Bank στο 1,444 ευρώ, Eurobank στο 0,737 και με πωλητές σε Εθνική στο 1,9615 και Πειραιώς στο 1,796 ευρώ.

Εως τα 32,15, νέα υψηλά, η Coca Cola, συνεπικουρούμενη από την κίνηση της μητρικής και το arbitrage της μετοχής της στο Λονδίνο. Αποτίμηση λίγο χαμηλότερη των 12 δισ. ευρώ.

Μερική κατοχύρωση θέσεων, σήμερα, στη μετοχή του ΟΤΕ από τα αρχικά 12,32 έως τα 12,11 ευρώ νωρίτερα.

Trading για ριψοκίνδυνους στη μετοχή της ΔΕΗ που αντέδρασε έως το 1,393, δικαιώνοντας την ανάρτησή μας (στον Εκηβόλο) For Trading Only.

Με αγοραστές σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίο, Jumbo, Lamda Development, EXAE, Viohalco κ.α.

Ανοδο άνω του 9% καταγράφει η μετοχή της MIG μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2018. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v