Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αψιμαχίες πωλητών-αγοραστών στις παρυφές των 780 μονάδων

Θέμα χρόνου και συγκυρίας η αποσαφήνιση της τάσης. Πέριξ των 640 μονάδων ο τραπεζικός δείκτης. Σημαντικό ποσοστό του τζίρου στον τίτλο της Μυτιληναίος. Πωλήσεις και διόρθωση για Coca-Cola και ΟΤΕ.

Αψιμαχίες πωλητών-αγοραστών στις παρυφές των 780 μονάδων

Στην ευρύτερη περιοχή τιμών της σημαντικής αντίστασης των 780 μονάδων διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες αντίρροπες κινήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Κοινή εκτίμηση έμπειρων παραγόντων της αγοράς πως είναι θέμα χρόνου και συγκυρίας η αποσαφήνιση της τάσης, εάν δηλαδή θα δοθεί συνέχεια στην ανοδική κίνηση με πρώτο όριο τις 794 ή θα διορθώσει προς τις 750-740 μονάδες. 

Σταθερά στους αγοραστές τα ηνία της αγοράς, όπως από νωρίς σημείωνε ο Γιώργος Α. Σαββάκης και με βάση τα... κεκτημένα του πρώτου 4μήνου, πλην όμως απαιτείται αυξημένη προσοχή καθώς και τα δύο σενάρια (ανοδικό/πτωτικό) συγκεντρώνουν τις (σχεδόν) ίδιες πιθανότητες. 

Ήπια ανοδικές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συνεχίζει στον ρυθμό των οικονομικών αποτελεσμάτων και των ενεργειών της Fed η Wall Street, στις 12.370 μονάδες νωρίτερα ο DAX στη Φρανκφούρτη. 

Σε αυτό το περιβάλλον, στο ΧΑ οι traders έχουν την ευχέρεια να κινηθούν μεν σε ένα στενό εύρος διακύμανσης (των βασικών δεικτών), ακολουθώντας ωστόσο επιλεκτικές κινήσεις σε επιμέρους εισηγμένες/μετοχές. Λίγο ως πολύ το stock picking μέχρι να ξεκαθαρίσει η τάση ήταν αναμενόμενο, καθώς οι ενέργειες των traders συνεπικουρούνται από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2018, τις εξελίξεις σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο. 

Στις 773,52-776,37 μονάδες η διακύμανση του ΓΔ (*), πέριξ των 640 ο ΔΤΡ και στην περιοχή των 2.005 ο FTSE25.

Μέτριες συναλλαγές, ανάλογος τζίρος, με το μεγαλύτερο μέρος της αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται στη μετοχή της Μυτιληναίος. Απόρροια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων οι αυξημένες συναλλαγές από την πλευρά των αγοραστών, ωθώντας την τιμή της μετοχής έως τα 9,90 από τα 9,785 ευρώ. Πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος λίγο μετά τις 11:05 στη μετοχή, ενδεικτικός του ενδιαφέροντος που υπάρχει από την πλευρά funds και ισχυρών χεριών. Με το 44% του τζίρου στον τίτλο της Μυτιληναίος, ένα 24% πραγματοποιείται στις τραπεζικές και ένα 10% στη μετοχή του ΟΤΕ

Στο 1,371 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, στο 1,972 της Εθνικής, στο 0,7575 της Eurobank και στο 1,789 ευρώ της Πειραιώς.

Σε τάση long ο FTSE25, που όσο ο δείκτης συντηρείται υψηλότερα των 1.988-1.997 μονάδων, κρατά εντός παιδιάς τους αγοραστές και μάλιστα με συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των πωλητών. 

Με πωλήσεις και διόρθωση οι δύο βαρύτερες μετοχές του ΧΑ, προς τα 32,20 η Coca-Cola, προς τα 12,16 ο ΟΤΕ. Με αγοραστές οι μετοχές των Aegean, EXAE, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Sarantis, Fourlis.

Στις 33/37 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου για Ολυμπιακή, ΚΕΚΡΟΨ, Intralot, Πλαίσιο κ.α. 

(*) στις 11:15΄, με την αξία των συναλλαγών στα 4 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v