Παίρνουν κεφάλι οι πωλητές στο ΧΑ

Πτώση καταγράφει ο Γενικός Δείκτης με τις συναλλαγές περιορισμένες και τους traders να παρακολουθούν (και) τις εξελίξεις στο μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας. Αρνητικά πρόσημα για τον τραπεζικό κλάδο με τις μεγαλύτερες πιέσεις στην Πειραιώς.

Παίρνουν κεφάλι οι πωλητές στο ΧΑ

Αρνητικό πρόσημο στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσεκτικό ξεκίνημα στο ΧΑ. Με την προσοχή στραμμένη στο μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας οι κινήσεις των traders, με ενδεικτικό το μείον 0,50% του DAX χαμηλότερα στις 11.985 μονάδες.

Στο ΧΑ διστακτικό και με αρνητικό πρόσημο μετά το ξεκίνημα και τον Γενικό Δείκτη από τις 730 μονάδες. Περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος χαμηλότερα του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδος ένδειξη πως funds και traders χαμηλώνουν και άλλο ταχύτητα, θεωρώντας πως το... κράττει σε αυτή την συγκυρία είναι η καλύτερη τακτική, δεδομένου ότι αναμένονται και οι ανακοινώσεις από τον MSCI. Συντήρηση δυνάμεων σε στενό εύρος διακύμανσης, συνάμα επιλεκτικές κινήσεις και επί μέρους στοιχήματα σε εισηγμένες/μετοχές του δείκτη αλλά και των χαμηλότερων κατηγοριών.

Το 51% του τζίρου πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο (στις 11.15') όπου η Εθνική "ισοφαρίζει" την Alpha Bank, σε όρους αποτίμησης. Αυτό γιατί η μεν μετοχή της πρώτης ενισχύεται 1,27% της δε δεύτερης υποχωρεί 1,21% . Στο 1,88 δισ. η χρηματιστηριακή αξία, με την Εθνική να έχει εμφανώς long τάση υπερτερώντας της Alpha Bank που διαμορφώνεται σε short.

Στην περιοχή λίγο χαμηλότερα του ορίου των 600 μονάδων ο κλαδικός τραπεζικός δείκτης, χωρίς ωστόσο να "δείχνει" ξεκάθαρη τάση είτε προς τις 620 είτε προς τις 585 μονάδες. Στα 0,71 ευρώ η μετοχή της Eurobank με μικρή υπερίσχυση των αγοραστών, στα 1,50 ευρώ με σημαντικές απώλειες 2,41% η μετοχή της Πειραιώς.

Με τη μερίδα του... λέοντος σε trading κινήσεις με επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος πραγματοποιείται σε μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Viohalco, Lamda Development, ΙΑΣΩ, Motor Oil, Jumbo, ΕΛΠΕ, Quest, Aegean κ.λ.π σε μέτρια, όπως αναφέραμε, επίπεδα.
Υποτονικό το ενδιαφέρον, στην εξέλιξη της πρώτης ώρας συνεδρίασης, με την σχέση ανοδικών/πτωτικών να διαμορφώνεται στις 44/23 μετοχές.

Μετοχές κυρίως της μεσαίας και χαμηλότερης κατηγορίας στον πίνακα των ανοδικών, αλλά με περιορισμένες συναλλαγές/ανάλογο τζίρο όπως άλλωστε στην μεγάλη κατηγορία.

Ελλάδος, Ιατρικό, Flexopack, Profile, Πλαστικά Θράκης, Quest, ΑΒΑΞ κ.ά. με απόδοση μεγαλύτερη της αγοράς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v