Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν... τολμά το κάτι παραπάνω το Χρηματιστήριο

Συναλλαγές και τζίρος σε μέτρια επίπεδα, με τον Γενικό Δείκτη να μην μπορεί να ξεκολλήσει, παρά την αρχική προσπάθεια. Οι τράπεζες βρίσκονται σε ρόλο οδηγού αλλά μικρές ρευστοποιήσεις καταγράφονται σε δεικτοβαρή blue chips.

Δεν... τολμά το κάτι παραπάνω το Χρηματιστήριο

Υποτονικά, στον ρυθμό των αδειών και διακοπών το ΧΑ, με τη... ραστώνη να αποτυπώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στο εύρος διακύμανσης των κύριων δεικτών και στην αξία των συναλλαγών.

Λίγο πριν τις 15:00 και τόσο ο τζίρος όσο και ο ρυθμός εντολών από παίκτες εκτός συνόρων σε χαμηλό επίπεδο και χωρίς να έχουν αλλάξει και πολλά σε σχέση με την εικόνα της αγοράς, στην πρώτη ώρα συνεδρίασης. Ισως η μόνη διαφορά να είναι το «γύρισμα» του Γενικού Δείκτη σε οριακά αρνητικό έδαφος, λίγο μετά τις 14:45, αφότου μέχρι εκείνη των ώρα είχε διανυθεί μία διαδρομή μόνο σε θετικό έδαφος και με την καταγραφή «τοπικής κορυφής» στις 895,86 μονάδες, στις 11:20. Εκτοτε ο ΓΔ ακολούθησε πορεία διολίσθησης μέχρι που νωρίτερα διόρθωσε προς τις 889,78 μονάδες.

Συναλλαγές και τζίρος σε μέτρια επίπεδα, αρκετά χαμηλότερα του μέσου όρου εβδομάδας, αλλά με το μεγαλύτερο μέρος επικεντρωμένο στον τραπεζικό κλάδο. Στις 790 μονάδες ο ΔΤΡ, έχοντας γράψει τοπική κορυφή περί τις 7 μονάδες, «φλερτάροντας» με το όριο/αντίσταση των 800 μονάδων. Περιοχή όπου και ενεργοποιήθηκαν περιορισμένης έκτασης πωλήσεις σε μετοχές του κλάδου και δη σε Eurobank και Πειραιώς.

Αντιθέτως σε Alpha Bank και Εθνική συντηρούνταν, μέχρι πριν από λίγο, εντολές αγοράς σε σχετικά υψηλά επίπεδα, με την Αlpha Βank στο 1,689 και με την Εθνική στα 2,51 ευρώ. Σε Εθνική και Αlpha Βank έχει πραγματοποιηθεί το σχεδόν 1/3 της αξίας συναλλαγών, με την ΕΤΕ να έχει κάνει περισσότερα από 6,5 εκατ. (στις 14:55).

Χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις για τα blue chips και τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη στην περιοχή των 2.207 με υψηλό ημέρας στις 2.220,22 μονάδες, καθώς από τα υψηλά ημέρας και λίγες πωλήσεις έγιναν και μετρημένες θέσεις short άνοιξαν σε συγκεκριμένα ΣΜΕ μετοχών.

Συνεδρίαση «κυκλικών εντολών», καθώς μετά την τελευταία κίνηση σε ομάδα μετοχών (λ.χ. Μυτιληναίος, Jumbo) η... ρευστότητα μετακυλίεται σε άλλη ομάδα τίτλων (Motor Oil, Coca Cola).

Λίγο χαμηλότερα, στα 12,42 η μετοχή του ΟΤΕ, περισσότερο του ΟΠΑΠ στα 10,20 ευρώ. Στα 2,73 με απώλειες 1,19% η ΔΕΗ, σταθερά με αυξημένες συναλλαγές και τζίρο κοντά στο 1,2 εκατ.

Στις 51/65 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, έχει αλλάξει από την πρώτη ώρα/ήμισυ της συνεδρίασης με μετοχές κυρίως από μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία να υπεραποδίδουν και σήμερα.

Στο 0,272 η Forthnet, στο 0,48 ο Κορδέλου, στο 0,745 η Interteh, στο 0,83 η ΑΒΑΞ, στο 0,4285 η Attica Bank.
Προφανώς υποτονικοί είναι οι τόνοι και στις χαμηλότερες κατηγορίες, με την αξία συναλλαγών στις 15:05 στα 29,9 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v