Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν… σήκωσε το Χρηματιστήριο ο Ντράγκι

Στις 850 μονάδες επέστρεψε ο Γενικός Δείκτης με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Πιέσεις και για Βιοχάλκο, Motor Oil και Aegean. Στα 51 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές. Ράλι για τα ελληνικά ομόλογα.

Δεν… σήκωσε το Χρηματιστήριο ο Ντράγκι

Ο Ντράγκι δεν επιβεβαίωσε τους “ευσεβείς πόθους” των απόλυτα βραχυπρόθεσμων παικτών, όμως ο Γενικός Δείκτης απέφυγε το κλείσιμο χαμηλότερα από την αποφασιστική ζώνη των 850 – 849 μονάδων και αυτό αφήνει πολλές “εκκρεμότητες” για την συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τα πρώτα λεπτά ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, για μία ακόμα συνεδρίαση, στα χαμηλά ημέρας, δεν υπήρξε τίτλος του FTSE25 που να διασώζεται, έστω αμετάβλητος, οι πτωτικές μετοχές ήταν υπερδιπλάσιες των ανοδικών, συνεχίστηκε το μειωμένο ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, ενώ τα “αβαθή” κινήθηκε ο τζίρος (ο χαμηλότερος των τελευταίων τριών συνεδριάσεων).

Όλα τα παραπάνω, εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος, όσον αφορά την εικόνα των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, ενώ προς νέα ιστορικά χαμηλά δείχνουν να κινούνται οι αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών τίτλων (στο 1,504% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους).

Μένοντας στα ομόλογα, “οι ΗΠΑ μπορεί να αρχίσουν να εκδίδουν 50ετες ομόλογο από την επόμενη χρονιά, καθώς η Αμερικανική Κυβέρνηση αναζητά πιο φθηνούς και μακροπρόθεσμους τρόπους για να χρηματοδοτήσει το βάρος του χρέους της”, δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο CNBC και αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση κλίματος και διαθέσεων.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και ξεκινώντας και σήμερα την αναφορά από τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, όλοι ανεξαιρέτως οι τίτλοι άλλαξαν και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, με την τελική εικόνα να δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στους εν δυνάμει πωλητές.

Και τα δύο πρόσημα άλλαξε και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, κινούμενος μεταξύ 792,78 (+0,43%) και 773,01 μονάδων (-2,08%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 785,92 (-0,44%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 782,24 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,91%.

Χωρίς αλλαγές τα τεχνικά δεδομένα του ΔΤΡ. Η πρώτη στήριξη στις 750 μονάδες, ενώ έχει ισχυροποιηθεί σημαντικότατα η αντίσταση στις 800 – 808 μονάδες.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, “κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, φαίνεται ότι βρίσκονται Εθνική Τράπεζα και Astrobank, για την πώληση από την πρώτη στη δεύτερη, της Εθνικής Κύπρου”.

Από την άλλη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου, “Ανώτατη πηγή της Κομισιόν εξήγησε ότι η συζήτηση για την επιστροφή των κερδών, από τα προγράμματα αγοράς ομολόγων SNPs και ANFAs, είναι πρόωρη

Ερχόμενοι στο ταμπλώ του μη Τραπεζικού FTSE25, που ασφαλώς και δεν έδωσε τις καλύτερες των εντυπώσεων, όσον αφορά το “stock picking” των αγοραστών, με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση μόνο οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+0,32%), Ελλάκτωρ (+0,50%) και Σαράντης (+0,85%)

Από τα 3,084 ευρώ (κλείσιμο 2/9) επιμένει πλαγιοκαθοδικά η μετοχή της ΔΕΗ (-1,48%). Η απόλυτα σημαντική στήριξη και το ημερήσιο “stop long” στα 2,725 ευρώ, με την αμέσως επόμενη στήριξη να εντοπίζεται στα 2,42 ευρώ. Πολύ ισχυρή δείχνει η ζώνη αντίστασης των 3,10 – 3,30 ευρώ.

Συμπλήρωσε 14 συνεδριάσεις με κλεισίματα χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 19,00 ευρώ και 22 συνεδριάσεις με κλεισίματα χαμηλότερα των 19,64 ευρώ (τιμή δημόσιας πρότασης). Το 18,22 – 18,00 είναι κύρια στήριξη, με το 19,80 το “κλειδί”, σε “μεγάλη εικόνα”, αν θέλει να αλλάξει ρότα και να ψάξει και πάλι τα 25 ευρώ. Είσοδο σε ημερήσιο, τα 18,76 ευρώ, σε κλείσιμο.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, συνεχίζεται το μάζεμα στην Βιοτέρ (0%), επιστροφή αγοραστών σε Σπύρου (+4,55%) και Mevaco (+3,31%), μέσα στην “διακεκαυμένη ζώνη” των 0,20 – 0,266 ευρώ, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση η Frigoglass (+1%), ενώ δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσαν οι Βαράγκης (+19,82%), Λύκος (+0,94%), Ιντρακάτ (+4,98%) και Sato (+12,68%).

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, είναι σε ημερήσιο “long” με “stop” στις 849 μονάδες. Κλείσιμο χαμηλότερα των 849 μονάδων, θα δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις, για υποχώρηση προς τις 823 και 793 μονάδες.

Οι πρώτες αντιστάσεις στις 878 και 895 – 901 μονάδες.

Και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, το ημερήσιο διάγραμμα είναι “long” με “stop” στις 1990 μονάδες. Οι πρώτες στηρίξεις στις 2102, 2085 και 2052 μονάδες. Κλείσιμο χαμηλότερα των 1990 μονάδων, θα δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις, για υποχώρηση προς τις 1948 μονάδες.

Οι πρώτες αντιστάσεις στις 2186 – 2193 και 2270 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Αρκετές οι ειδήσεις για Α.Μ.Κ. Εταιρειών, που προβληματίζουν τους Επενδυτές και προκαλούν βραχυπρόθεσμες ‘αναταράξεις’, έχουν όμως αναπτυξιακό χαρακτήρα σε βάθος χρόνου. Σε αναμονή των ανακοινώσεων και της FED, το επόμενο τετραήμερο οι οποίες αφορούν βασικά της υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Αγορές και έμμεσα την Ελληνική, που, εκτός εκπλήξεως, δεν είχε να περιμένει τίποτε σχετικό. Το αυριανό Eurogroup θα θέσει το αίτημα ταχύτερης αποπληρωμής των δανείων 2,9 δισ. ευρώ του ΔΝΤ. Εάν είναι θετική η εξέλιξη, αυτό θα δώσει μεγάλη ώθηση στην Ελληνική Αγορά, με τις αναβαθμίσεις που θα ενεργοποιηθούν από τους Οίκους αξιολόγησης, καθώς και τις αναθεωρήσεις των τιμών των μετοχών από τους Αναλυτές”, εκτιμά η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

“Οι εναλλαγές ειδήσεων σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο συνεχίζουν να κινούν αναλόγως τις Αγορές στο εξωτερικό. Ο ΓΔ του Χ.Α., ωστόσο, παραμένει στο ίδιο μοτίβο και εντός του εκτιμώμενου trading range, με σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών, ενώ εκτιμούμε ότι δεν έχει πλήρως ενσωματώσει την αποκλιμάκωση του ρίσκου της Χώρας. Αρκετά μακροοικονομικά στοιχεία ανακοινώνονται σήμερα, αλλά τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στην ΕΚΤ, ενώ αναμένονταν και οι νέες εκτιμήσεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό. Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ και του Σαράντη ήταν με θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, για τον ΟΠΑΠ το επαναλαμβανόμενο λειτουργικό αποτέλεσμα ήταν πολλαπλάσιο της αύξησης των ενοποιημένων πωλήσεων, ενώ τα χαμηλότερα επενδυτικά έξοδα των επόμενων ετών, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παραγωγή ταμειακών ροών, διασφαλίζουν μια ευμεγέθη μερισματική απόδοση (>6%)”, σημειώνει η Leon Depolas Sec.

“Η Ελληνική Κεφαλαιαγορά δεν έχει γυρίσει ακόμα από τις διακοπές της, συνεχίζοντας να παρουσιάζει χαμηλούς όγκους συναλλαγών αλλά και αδυναμία υπέρβασης των 870 - 880 μονάδων”, επισημαίνει ο Λουκάς Παπαϊωάννου. Τα θετικά αποτελέσματα 6μηνων που ανακοινώνουν Δεικτοβαρείς Εισηγμένες, αλλά και οι δηλώσεις του “Super Mario”, δεν άλλαξαν την υποτονική εικόνα της Αγοράς, που παλεύει εδώ και 3 μέρες να κρατήσει τις 850 μονάδες.

Παρά την προσπάθεια της νέας Κυβέρνησης για αλλαγή του επιχειρηματικού κλίματος με στοχευμένες κινήσεις, επιταχύνοντας τις μεγάλες παγωμένες επενδύσεις και δημιουργώντας ευνοϊκότερες οικονομικές συνθήκες, ακόμα δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά. Ίσως γιατί οι δυνητικοί Επενδυτές αναμένουν έργα, αλλά και τις αποφάσεις του Eurogroup της 13/9 σχετικά με την Ελλάδα. Επιπλέον η ετήσια υπεραπόδοση της Ελληνικής Αγοράς βάζει σε πειρασμό αρκετούς Συμμετέχοντες, να κλειδώσουν σημαντικά, έως τώρα, κέρδη.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται πρέπει να έχουν διάρκεια & συνέχεια, για να περάσουν στην πραγματική Οικονομία. Τα γεωπολιτικά & οικονομικά θέματα που μας απασχολούν, μπορεί να παραμένουν τα ίδια από την αρχή του έτους, όμως οι Αγορές επιλέγουν πότε τα προβάλουν θετικά, ή αρνητικά στην λήψη των επενδυτικών τους αποφάσεων.

Αν και η μεταβλητότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα στις Διεθνείς Αγορές, οι Κεντρικοί Τραπεζίτες, με προεξάρχοντα τον Mario Draghi, πασχίζουν με τα αρνητικά επιτόκια να λειτουργήσουν υποστηρικτικά, λόγω της επιβράδυνσης που παρατηρείται στην Παγκόσμια Οικονομία.

Όμως όλα τα “φάρμακα” έχουν και αντενδείξεις και τα σημερινά μέτρα μπορεί να δημιουργήσουν πρόσθετες παρενέργειες στο ευπαθές Ευρωπαϊκό Σύστημα, στο εγγύς μέλλον. Στην Ευρώπη, Γερμανία, Γαλλία & Βρετανία (λόγω “Brexit”) δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις στα μακροοικονομικά τους στοιχεία, ενώ η Κίνα αρχίζει να επηρεάζεται από την ένταση στις εμπορικές σχέσεις με της ΗΠΑ.

Όμως το θετικό είναι ότι λόγω των αρνητικών επιτοκίων και του νέου “QE”, η Ελληνική ομολογιακή αγορά συνεχίζει να κινείται σε ιστορικά χαμηλές αποδόσεις σε όλη την καμπύλη, με την 5ετη έκδοση να κινείται πέριξ του 0,793% και την 10ετη πέριξ του 1,50%. Το γεγονός ότι ήδη έχουν καλυφθεί οι Κρατικές δανειακές ανάγκες για φέτος, αλλά και η χαμηλή εμπορευσιμότητα των τίτλων, βοηθά την παραμονή των επιτοκίων σε αυτά τα επίπεδα. Κυρίως όμως μειώνει το διαχρονικό κόστος δανεισμού, λειτουργώντας υποστηρικτικά στο αίτημα για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων της Χώρας σε 2ο χρόνο, σε συνδυασμό με την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ.

Στο Ελληνικό Χρηματιστήριο ο ΟΤΕ σήμερα αντιπροσωπεύει το 16% των συναλλαγών, λόγω της κινητικότητας για πώληση της Telecom Romania, ενώ συνολικά οι Τραπεζικές μετοχές αντιπροσωπεύουν περίπου το 32% της συνολικής αξίας συναλλαγών, με την ΜΟΗ να ακολουθεί συμμετέχοντας με το 10% της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Ο Γενικός Δείκτης, παλεύει να κρατήσει τις 850 μονάδες. Τα επόμενα σημεία αντίστασης οριοθετούνται στις 865, 880 & 902 μονάδες. Αντίστοιχα έγκυρη καθοδική διάσπαση των 845 μονάδων, αυξάνει τις πιθανότητες για προσέγγιση των 835, 812 & 792 μονάδων.

Για τον FTSE25 οι κοντινές στηρίξεις του οριοθετούνται στις 2095, 2067, 2050 & 2000 μονάδες. Έγκυρη διάσπαση με αυξημένους όγκους των 2145 μον., προσδιορίζει τις επόμενες αντιστάσεις στις 2176 & 2200 μονάδες.

Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία 5ετια στατιστικά, ο Σεπτέμβριος, με πιθανότητες 80%, δίνει αρνητικές αποδόσεις σε σχέση με τους άλλους μήνες. Όμως διατηρούμε την προϋπάρχουσα στρατηγική μας για την Ελλάδα, παραμένοντας μεσοπρόθεσμα συγκρατημένα αισιόδοξοι.

“Ευελπιστούμε σε πιθανές διορθώσεις, που θα μας δώσουν την ευκαιρία σε σημαντικές τεχνικές προεπιλεγμένες στηρίξεις να αυξάνουμε θέσεις, σε μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, εξωστρέφεια & ιστορική συνέπεια μεγέθυνσης, πάντα σε συνεννόηση με τους επενδυτικούς μας Συμβούλους”, σημειώνει ο Οικονομολόγος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με συγκριτικό πλεονέκτημα των αγοραστών, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού. Ο Kospi της Νότιας Κορέας παρέμεινε κλειστός, λόγω τοπικής αργίας.

Θετικός βηματισμός στην Ευρώπη, με κέρδη κινούνται οι δείκτες στην Wall Street.

Απώλειες για το Πετρέλαιο, μικρά κέρδη για το Ευρώ.

Κέρδη για τον Χρυσό, μικρότερα για το Ασήμι, ψηλότερα των $10300 επιστρέφει το Bitcoin.

Οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία, εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες, υποχώρησαν κατά 0,1% τον Αύγουστο, από τον Ιούλιο. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ήταν 1% υψηλότερες από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η Γαλλία δήλωσε ότι θα εμποδίσει την ανάπτυξη του Ψηφιακού Νομίσματος “Libra” του Facebook στην Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες του “AFP”, τις οποίες αναμετάδωσε το Reuters.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Χώρας, Μπρούνο Λεμέρ, δήλωσε ότι “δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να προχωρήσει το project του Libra, υπό τις τρέχουσες συνθήκες στην Ευρώπη”.

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, τον Ιούλιο. Η παραγωγή του τομέα της Βιομηχανίας διολίσθησε κατά 0,4% τον Ιούλιο, από τον Ιούνιο και κατά 2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι Οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι η πτώση θα ήταν 0,1% σε μηνιαία βάση και 1,3% σε ετήσια.

Το Ινστιτούτο Ifo αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της Γερμανικής Οικονομίας το 2019 στο 0,5%, από 0,6%. Προέβλεψε επίσης ότι η Γερμανική Οικονομία, πιθανόν, θα συρρικνωθεί κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο, το οποίο θα σημαίνει ύφεση, ύστερα από αντίστοιχη συρρίκνωση κατά την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι “η κυβέρνησή του αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή υψηλότερων τελωνειακών δασμών, σε εισαγόμενα Αγαθά Κινεζικής προέλευσης αξίας $250 δισ. από την 1η Οκτωβρίου, για την 15η Οκτωβρίου, σε μια χειρονομία καλής θέλησης και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε”.

Η πτώση των τιμών Πετρελαίου συγκράτησε τον πληθωρισμό τον Αύγουστο στις ΗΠΑ. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των Αναλυτών.

Ο αριθμός των Ανθρώπων που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας, τις επτά ημέρες που ολοκληρώθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου, έφθασε τα 204.000 Άτομα, αριθμός που ήταν μειωμένος κατά 15.000. Οι Οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα φτάσουν τις 213.000.

Επιστροφή στο ΧΑ

Την ισχυρή βελτίωση του τζίρου του ΟΠΑΠ, ιδίως το β' τρίμηνο, υπογραμμίζει η Pantelakis Sec. σε έκθεσή της στη οποία διατηρεί σύσταση "overweight" και τιμή - στόχο στα 12 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 858,53 (+0,14%) και 848,54 μονάδων (-1,02%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 852,18 (-0,60%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 850,55 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,79%.

Ο τζίρος στα 50,2 εκατ., από τα οποία τα 2 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΡΛΚ, ΟΤΟΕΛ, ΜΟΗ), ενώ ΟΤΕ, ΜΟΗ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ απασχόλησαν το 52% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι CENER, ΜΠΕΛΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ενώ μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Αεροπορία Αιγαίου και ΟΛΠ.

Κακή η τελική εικόνα με 38 ανοδικές μετοχές, έναντι 72 πτωτικών, ενώ 15 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση, με απώλειες μεγαλύτερες του 3%.

----ΧΠΑ

Νέα αλλαγή σκηνικού με αξιοσημείωτη υποχώρηση και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να υποχωρούν στο συμβόλαιο του δείκτη και να σημειώνουν σημαντική αύξηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (120.203 συμβόλαια), εν όψει triple witching Σεπτεμβρίου.

Στα 15.217 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 15.642 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.600, 1.005 για τον Σεπτέμβριο, 595 για τον Οκτώβριο και 0 για τον Νοέμβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.118) κινήθηκε μεταξύ 2.110 και 2.141 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (18.000 ΟΠΑΠ, 37.779 Εθνική, 5.032 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (24.183), Alpha Bank (19.156), Πειραιώς (8.768), ΔΕΗ (3.243), Εθνική (8.797), MIG (13.133), ΑΔΜΗΕ (2.665), Μυτιληναίο (2.034), Ελλάκτωρα (2.876), Viohalco (470), ΟΤΕ (293), ΟΠΑΠ (785), Cenergy (825), Intralot (283), Lamda Development (354), Τρ. Αττικής (11.760), Ελ. Πετρέλαια (280), ΕΥΔΑΠ (360), Τέρνα Ενεργειακή (6.082), Motor Oil (128), Fourli (278), Jumbo (113), ΓΕΚ (13.007), ΕΧΑΕ (264).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 45.338, Alpha Bank 58.744, Εθνική 43.677, MIG 81.718, Πειραιώς 21.706, ΔΕΗ 17.894, Μυτιληναίο 11.924.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

       Position Holder                             Name of Issuer                     NSP          Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,02%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,01%

2019-08-07

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,99%

2019-07-09

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

2,10%

2019-08-14

Marshall Wace LLP

NATIONAL BANK OF GREECE SA

0,62%

2019-08-30

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

1,01%

2019-08-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 56.335.416 τεμ., (από 56.231.416 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 25.658.839 τεμ. (25.658.839), ΔΕΗ 6.666.974 τεμ. (6.693.974), Eurobank 68.880.044 τεμ. (69.667.263), Εθνική 27.158.300 τεμ. (27.205.041), ΟΠΑΠ 1.279.607 τεμ. (1.279.607), Folli Follie Group 1.314.068 τεμ. (1.314.253).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v