Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Coca Cola και τράπεζες πιέζουν τον Γενικό Δείκτη

Πέριξ των 830 μονάδων κινείται η αγορά, με τις αγορές σε blue chips να περιορίζουν την πτώση, αντισταθμίζοντας εν μέρει τη βουτιά στις τραπεζικές μετοχές αλλά και στον τίτλο της Coca Cola. Κίνηση υψηλότερα για Μυτιληναίο, Motor Oil, ΟΠΑΠ.

ΧΑ: Coca Cola και τράπεζες πιέζουν τον Γενικό Δείκτη

Περιορίζονται οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες, καθώς τα futures στη Wall Street παραπέμπουν σε προσπάθεια αντίδρασης μετά το χθεσινό μίνι sell off, με το Συμβόλαιο του S&P 500 να «βλέπει» διστακτικό ανοδικό ξεκίνημα από 0,24% και από τις 2.887 μονάδες.

Παράλληλα αποκλιμακώνεται η πίεση στον VIX/CBOE, που ωστόσο παραμένει πάνω από το όριο των 20 μονάδων και βέβαια υψηλότερα του σημείου συναγερμού (17-18), που σημαίνει ότι στη Νέα Υόρκη αναμένεται ακόμη μία συνεδρίαση μεταβλητότητας και επενδυτικού κινδύνου.

Αργεί, σήμερα, το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, θυμίζοντας πως χθες ο DAX διόρθωσε προς τις 11.925 μονάδες, χάνοντας σημαντικές στηρίξεις. Ενδιαφέρον θα έχει η συνεδρίαση της Παρασκευής, λόγω της επιβολής δασμών του Τραμπ, ειδικότερα δε της Airbus, καθώς στο σχήμα συμμετέχουν Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Πάντως νωρίτερα η μετοχή της Airbus ήταν με θετικό πρόσημο, στα 118,38 ευρώ.

Στα καθ' ημάς, εδώ και σχεδόν δύο ώρες έχει συμμαζευτεί κάπως η κατάσταση, με ενδεικτική την κίνηση του Γενικού Δείκτη από τα χαμηλά των 826,05 περί τις 5-6 μονάδες υψηλότερα, ανακάμπτοντας, απόρροια της μικρής επαναφοράς του τραπεζικού κλάδου αλλά (κυρίως) λόγω της ανοδικής διόρθωσης αρκετών blue chips.

Mέχρι και νωρίτερα, ο τζίρος κυμαινόταν στα 40 εκατ. (λίγο μετά τις 14:30), με το βάρος να παραμένει στον τραπεζικό κλάδο, όπου και πραγματοποιείται το μισό της αξίας συναλλαγών. Στα 20 plus εκατ. ο τζίρος στον κλάδο-κλειδί, με τα funds να ρευστοποιούν μέρος των θέσεών τους.

Στην περιοχή των 760 μονάδων, με τις μέχρι τώρα στηρίξεις να γίνονται σημεία αντίστασης, κάτι που ισχύει και για τον ΓΔ και τον FTSE25.

Συγκριτικά ο τζίρος στα μη τραπεζικά του δείκτη ικανοποιητικός, καθώς αφορά μετοχές-σηματωρούς που εδώ και ώρα έχουν «γυρίσει» σε θετικό έδαφος. Ο λόγος για τους τίτλους των Mytilineos, που από τα 9,10 αντέδρασε έως τα 9,45 ευρώ, Motor Oil, από τα 20,14 έως τα 20,78, ΟΠΑΠ, από τα 9,24 έως τα 9,34, Jumbo στα 15,85, ΕΧΑΕ στα 4,41 ευρώ.

Σημαντική η πίεση στη «βαριά» μετοχή της Coca Cola, που με απώλειες 2,40% διορθώνει προς τα 28,46 ευρώ, καθώς «ταλαιπωρείται» η μετοχή της CC/HBC στο Λονδίνο.

Με απώλειες μεγαλύτερες του 2% για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ένα 24ωρο πριν την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την άδεια/λειτουργία του καζίνο στο Ελληνικό.

Στις 39/66, με 79 χωρίς μεταβολή, με τη συνολικότερη εικόνα της αγοράς να έχει βελτιωθεί, εν μέρει.

Μεγαλύτερη απόδοση για τίτλους των Sato, Ιατρικό, Καμπάς, Alumil, Attica Bank, ΕΚΤΕΡ, Μουζάκης, Ελαστρον, Παπουτσάνης κ.α., κυρίως από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία.

Στις 14:50 ο ΓΔ υποχωρούσε κατά 0,79% στις 830 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 41 εκατ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v