Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 870 μονάδες επιχειρεί ο Γενικός Δείκτης, με την αγορά να αποτιμά τον «χρησμό» της S&P και την έγκριση του ESM. Κέρδη για τις τράπεζες, ξεχωρίζει η Εθνική. Ανοδος άνω του 1% για ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα.

Διστακτική άνοδος στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητική η εικόνα της αγοράς στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης. Μέτριες συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, ενδεικτικά της επιφυλακτικότητας με την οποία ξεκίνησαν traders και επενδυτές.

Στις ευρωπαϊκές αγορές οι επενδυτές κινούνται στον ρυθμό των οικονομικών αποτελεσμάτων, των εξελίξεων για το Brexit, μετά τη νέα τρίμηνη παράταση, και βεβαίως τη Wall Street που συνεχίζει με νέα ιστορικά υψηλά.

Στα καθ’ ημάς, διστακτικές και μετρημένες οι κινήσεις, κάτι που αποτυπώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Σε στενό εύρος η διακύμανση για τους βασικούς δείκτες και τις κύριες μετοχές, με ενδεικτική την πορεία του Γενικού Δείκτη που διαμορφώνεται στις 873 μονάδες.

Ανάλογη είναι η εικόνα τόσο στον τραπεζικό κλάδο όσο και στα blue chips, μετοχές-σηματωρούς του δείκτη.

Στην περιοχή των 854 μονάδων ο τραπεζικός δείκτης και στις 2.161 μονάδες ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Όπως σημειώναμε στο σχόλιο της Δευτέρας, αλλά και στο προσυνεδριακό, η αγορά είχε προεξοφλήσει και την ετυμηγορία της Standard & Poor’s, αλλά και την έγκριση του ESM. Αυτά είχαν αποτυπωθεί στην κίνηση της αγοράς προς τις 880 μονάδες, που προσώρας παραμένει μια ισχυρότατη αντίσταση.

Από τις μέχρι τώρα κινήσεις δεν φαίνεται να υπάρχει δυναμική για υπέρβαση των 880 μονάδων, αν και το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών πραγματοποιείται από τις 16:30, με κορύφωση στο τελευταίο πεντάλεπτο της συνεδρίασης.

Από τις τραπεζικές μετοχές ξεχωρίζει η Εθνική στα 2,957 ευρώ, ενώ στο 1,801 ευρώ είναι η Alpha Bank.

Από την τριάδα των δεικτοβαρών μετοχών του Δείκτη, η Motor Oil είναι στα 21,88 ευρώ, η Μυτιληναίος στα 9,98 ευρώ και η Jumbo στα 17,47 ευρώ.

Όσον αφορά στις δύο βαρύτερες εισηγμένες/μετοχές ΟΤΕ και Coca Cola, η τιμή τους διαμορφώνεται στα 13,56  και 27,58 ευρώ αντίστοιχα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v