Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού στήνονται οι «άμυνες» στο Χρηματιστήριο

Κέρδη στο ξεκίνημα για το Γενικό Δείκτη, με τις τράπεζες να κινούνται ανοδικά. Οι εβδομαδιαίες πιέσεις στον FT 25, η «ουρά» πωλήσεων και το διεθνές κλίμα, ενόψει ανακοινώσεων από τον MSCI. Στο προσκήνιο και ο ΟΤΕ.

Πού στήνονται οι «άμυνες» στο Χρηματιστήριο

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, διόρθωσης συνέχεια στο ΧΑ.

Σχεδόν αποκλειστικά εγγενείς εκκρεμότητες και εμπόδια συμβάλλουν στο να υπερισχύουν τις τελευταίες ημέρες οι πωλητές, με συνέπεια τη διόρθωση και των 3 κύριων χρηματιστηριακών δεικτών, χαμηλότερα των πρώτων περιοχών στήριξης θέτοντας -ήδη- από χθες σε δοκιμασία τη δεύτερη. Για να παραμένει ενεργή η long τάση σε διάστημα εβδομάδας δεν θα πρέπει -σήμερα/αύριο- να χαθούν οι 848 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, κάτι που θα εξαρτηθεί από το εάν βγάλει αντίδραση ο τραπεζικός, από την περιοχή των 820 μονάδων.

Σημειωτέον πως οι δύο τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν με τζίρους 91+69=160 εκατ., με το περίπου 30% να γίνεται στον τραπεζικό κλάδο. Εικόνα της αγοράς, σε εβδομαδιαίο, ξεκάθαρα short με παράγοντες της αγοράς να την αποδίδουν άλλοι μεν στις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, με το... δέλεαρ των υψηλών αποδόσεων που «γράφουν» όσοι είναι αγορασμένοι στη διάρκεια της θεαματικής ανοδικής διόρθωσης του κλάδου, κατά το 7μηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου.

Ωστόσο μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει οι εσπευσμένες πωλήσεις να οφείλονται και στην επικείμενη αλλαγή σταθμίσεων στους δείκτες MSCI, ειδικότερα για τις «αναδυόμενες αγορές» καθώς ενισχύεται η βαρύτητα της κινεζικής αγοράς, προφανώς σε βάρος των άλλων, συμπεριλαμβανόμενης της ελληνικής. Τα οριστικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά ώρες μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, συνεπώς θα επηρεάσουν τη στάση traders και επενδυτών αύριο Παρασκευή, τελευταία συνεδρίαση εβδομάδας και ενός κύκλου που από την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου δίνει 4 συνεχόμενες συνεδριάσεις μέχρι και τη χθεσινή. Διόρθωση από τις 882,57 μονάδες -κλείσιμο 31ης Οκτωβρίου- και 880,36 -της 1ης Νοεμβρίου.

Υποψία σχηματισμού «διπλής κορυφής» δικαιολογεί την αναστροφή της τάσης, μόνο που η διόρθωση δεν θα πρέπει να εκταθεί χαμηλότερα των 848 σε τελική τιμή σήμερα. Και για αύριο, βλέπουμε.

Σε τράπεζες και ΟΤΕ η βραχυπρόθεσμη επικέντρωσή μας, καθώς στον κλάδο-κλειδί υπάρχει... ουρά πωλήσεων από χθες, αλλά... κοντύτερη από τη συνεδρίαση της Τρίτης. Στις 829,85 μονάδες ο κλαδικός δείκτης και για να μένει ενεργό το long σενάριο (σε μηνιαία μέτρηση), ΔΕΝ θα πρέπει να χαθούν οι 820 μονάδες.

Στο προσκήνιο παραμένει ο OTE, με την αγορά να περιμένει την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στα 13,55 ευρώ η μετοχή, δείχνοντας πως στη διόρθωση που έχει προηγηθεί, τα 13,50 ευρώ αντέχουν.

Για να δούμε σε «κλείσιμο», σήμερα-αύριο τη μετοχή του Οργανισμού.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v