Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Κίνηση πάνω από τις 860 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές σε πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την υποχώρηση σε χαμηλά εβδομάδας. Ανοδος άνω του 2% για τον κλάδο. Σε ποια blue chips επικεντρώνονται οι αγοραστές.

Τραπεζική αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Επιτέλους, και μία αρχή συνεδρίασης, όπου η Αθήνα συγχρονίζεται με την ανοδική αντίδραση των κύριων ευρωπαϊκών.

Από τη συνεδρίαση της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου και με μόλις μία... ανάσα, για τους long, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου διαφαίνονται ελπίδες για αναστροφή της τάσης.

Μετά το αρχικό πτωτικό ξεκίνημα, εύλογα, καθώς μικρή «ουρά πωλήσεων» υπήρχε από το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης και αφού στο 5λεπτο δοκιμάστηκαν οι αντοχές λίγο χαμηλότερα των 855 μονάδων, ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να αντιδράσει λίγο πάνω από τις 860 μονάδες.

Θυμίζω πως τόσο στο προσυνεδριακό σχόλιο όσο και στη μέτρηση της τεχνικότητας του ΓΔ (από νωρίς στον Εκηβόλο) τέθηκε ως ελάχιστη προυπόθεση -για τους long- ένα «κλείσιμο» της συνεδρίασης έστω και οριακά υψηλότερα των 858 μον., ούτως ώστε να υπάρχουν πιθανότητες, οι αγοραστές να ανέβουν υψηλότερα, πάνω από τις 870 μον. Ας γίνει σήμερα το πρώτο αναγκαίο βήμα και στις 3 συνεδριάσεις που ακολουθούν, βλέπουμε.

Με μάλλον μέτριες συναλλαγές μέχρι τις 11:45 και με το 35% στον τραπεζικό κλάδο, ο Γενικός Δείκτης είναι στις 861 μονάδες, με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο, που -επιτέλους- βγάζει αντίδραση, έστω από τα χαμηλά εβδομάδας των 818 προς τις 840, δηλαδή μία διακύμανση 22 μονάδων. Αυτή η σημαντική διακύμανση ξανά δημιουργεί προϋποθέσεις για ενδοσυνεδριακές κινήσεις, βοηθούμενες από τη μεταβλητότητα τόσο του κλαδικού δείκτη όσο επιμέρους των 4 μετοχών.

Στο επίκεντρο η Eurobank, καθώς όπως σημειώναμε πριν την έναρξη της συνεδρίασης, σήμερα το απόγευμα στο δ.σ. του ομίλου θα αποφασισθεί με ποιον εκ των Pimco vs Fortress θα συμφωνηθεί το mega deal για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, με τον δεύτερο διεκδικητή να φέρεται πως έχει ελαφρύ προβάδισμα. Στο 0,8865 με 1,95% η μετοχή της Eurobank, ωστόσο μεγαλύτερος τζίρος πραγματοποιείται στις Εθνική, Αlpha Βank και Πειραιώς και με τον τίτλο της Αlpha Βank να έχει την ισχυρότερη τάση, στο 1,788 ευρώ.

Με τον κλάδο-κλειδί να αντιδρά ανάλογα, διαμορφώνεται η τάση για τα blue chips και μετοχές-σηματωρούς ενώ ικανοποιητική είναι και η ευρύτερη εικόνα της αγοράς.

Με αγοραστές στους τίτλους των ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Mytilineos, Fourlis.

Στις 41 οι μετοχές με θετικό πρόσημο έναντι 33 με αρνητικό και 111 χωρίς μεταβολή. Καλύτερη η εικόνα για Τεχν. Ολυμπιακή, PROFILE, INTRALOT, MIG κ.α.

Με λίγες αγορές, στο 0,974 ευρώ, το οριακά θετικό πρόσημο για τη MLS, μετά το χθεσινό limit down.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v