Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδίζει πόντους το Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 865 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με μέτριο τζίρο και τις τραπεζικές μετοχές στη θέση του οδηγού. Τα πονταρίσματα σε ΟΤΕ-Coca Cola και το ζητούμενο για τους long. Ποια blue chips πιέζονται χαμηλότερα.

Κερδίζει πόντους το Χρηματιστήριο

Eνισχύεται η τραπεζική αντίδραση, κερδίζει πόντους το ΧΑ.

Με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο, στον οποίο έχουν ενεργοποιηθεί εκ νέου αγορές, στο χρηματιστήριό μας οι αγοραστές βρίσκουν την ευκαιρία να κινηθούν υψηλότερα και με ικανοποιητικές συναλλαγές να φέρουν τον Γενικό Δείκτη προς τις 865 μονάδες.

Ζητούμενο για τους long ένα «κλείσιμο» του ΓΔ έστω και οριακά πάνω από τις 858 μονάδες, στόχος που σύμφωνα με τη μέχρι τώρα (*) εικόνα της συνεδρίασης δείχνει επιτεύξιμος.

Περισσότερα από τα 30 εκατ. η αξία των συναλλαγών λίγο πριν τις 15:00, με τη ροή εντολών, με επίκεντρο στις τραπεζικές και 3-4 συγκεκριμένα blue chips να έχει επιταχυνθεί μετά τις 12:00-12:30 και ακόμη περισσότερο από τις 14:30 μέχρι νωρίτερα.

Με το 38% της αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο και το 23% στον τηλεπικοινωνιακό, έχουμε την εικόνα μίας «ρηχής» αγοράς, όπου το 61% του συνολικού τζίρου γίνεται σε 4+1 μετοχές, δηλαδή σε Εurobank, Εθνική, Αlpha Bank, Πειραιώς και ΟΤΕ.

Στη μετοχή του Οργανισμού έχει γίνει ο μεγαλύτερος τζίρος, πάνω από 6,5 εκατ., έναντι 3,7 εκατ. της δεύτερης Εurobank και 3,3 εκατ. της Εθνικής.

Είναι εμφανής η σημασία/ενδιαφέρον που δείχνουν ισχυρά ξένα επενδυτικά χέρια για τη μετοχή του ΟΤΕ, που όπως έχουμε αναφέρει πλειστάκις, αναδεικνύεται ως μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές κυρίως μεσομακροπρόθεσμων funds. Στα 13,35-13,45 η μετοχή, στα 6,44 δισ. η χρηματιστηριακή αξία, με την αγορά να «βλέπει» τη μετοχή στα 14 και την αποτίμηση στα 7 δισ. Σημειωτέον πως τα αντίστοιχα μεγέθη της Coca Cola έχουν υποχωρήσει στα 10,1 από 12,5 δισ. ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και Eurobank είναι 3 από τις μετοχές/εισηγμένες που συζητώνται από νωρίς στα χρηματιστηριακά γραφεία.

Για τον ΟΤΕ αναφέρθηκαν κάποια στοιχεία, για τον ΑΔΜΗΕ (η αναφορά μας από το προσυνεδριακό σχόλιό μας) «τρέχουν» ενδιαφέρουσες εξελίξεις, ενώ για τη Εurobank η προσοχή είναι στραμμένη στο δ.σ. και την όποια απόφαση λάβει.

Λόγω της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων (αύριο), κινητικότητα σημειώνεται και στη μετοχή της Coca Cola.

Στα 27,36 ευρώ η μετοχή, στο 0,891 της Eurobank, στα 2,14 του ΑΔΜΗΕ.

Ενδεικτικό του κλίματος που διαμορφώνεται, η τάση -πέραν των τραπεζικών- στα blue chips σε συνδυασμό με τη γενικότερη κατάσταση στο υπόλοιπο της αγοράς.

Εντελώς... αντίστροφοι οι μέχρι τώρα συσχετισμοί σε σχέση με τις προηγούμενες 6 πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς οι πωλητές υπερισχύουν σε Cenergy, EXAE, Motor Oil, Mytilineos, ΟΛΠ και Fourlis, χωρίς ωστόσο οι απώλειες να ξεπερνούν το 1%, κατά 0,92% ο Fourlis, στα 5,36 ευρώ.

Στις 57 οι μετοχές με θετικό πρόσημο έναντι 53 με αρνητικό και 78 χωρίς μεταβολή.

Ισχυρότερη αντίδραση για MLS με 11,80% στο 1,08 ευρώ, με τζίρο κοντά στις 350.000 ευρώ. Κλωστήρια Ναυπάκτου, INTRALOT, Attica Bank, Τεχνική Ολυμπιακή, BYTE κ.α.

(*) στα 30,5 εκατ. ο τζίρος στις 15:25.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v