Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τα ζητούμενα για να συνεχιστεί η αντίδραση

Πονοκέφαλος για την αγορά ο περιορισμένος όγκος συναλλαγών. Σε ποια επίπεδα στοχεύει ο Γενικός Δείκτης για να επιβεβαιώσει τη συνέχιση της αντίδρασης. Η βοήθεια από τις ξένες αγορές και ο ρόλος του τραπεζικού κλάδου.

ΧΑ: Τα ζητούμενα για να συνεχιστεί η αντίδραση

Σε νέο ιστορικά υψηλό η Wall Street, επιτέλους... αφύπνιση των αγοραστών στο ΧΑ. Η αναζωπύρωση των προσδοκιών για θετικές εξελίξεις στο μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας οδήγησε τον S&P 500 στη νέα κορυφή των 3.091,84 μονάδων.

Στο ΧΑ, ενθαρρυντική αλλαγή σκηνικού, μετά το αρνητικό ξεκίνημα για τον Νοέμβριο, με τους long να κάνουν το... 2-8, δηλαδή δύο ανοδικές συνεδριάσεις στις πρώτες οκτώ του μηνός.

Αντίδραση, όμως, μέτριου κόστους -στα 57,9 εκατ. ο τζίρος- σε μία «ρηχή» αγορά, με τους traders να ενεργούν από τη δεύτερη γραμμή άμυνας/στηρίξεων.

Κλάδος... υπαίτιος, ο τραπεζικός, η αντίδραση του οποίου ήταν αυτή που έφερε την αναστροφή της τάσης και ενεργοποίησε πάλι τους αγοραστές. Με θετικό πρόσημο σχεδόν από την αρχή της συνεδρίασης και κορύφωση της τάσης προς το κλείσιμο, ειδικότερα μετά τις 17:10, διαμόρφωσε τον Γενικό Δείκτη στις 866,48 μονάδες. Τελική τιμή σε απόσταση σχετικής ασφαλείας σε σχέση με την προϋπόθεση υπέρβασης των 858 μονάδων. Πλέον ο ΓΔ μπορεί να δει σήμερα πάνω από τις 870 μονάδες.

Στο διάγραμμα του ΓΔ είναι εμφανείς οι τεχνικές τιμές/περιοχές που χρήζουν προσοχής. Κατ' αρχάς για σήμερα.

Με το 38% της αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο-κλειδί, έχουμε τη γενικότερη εικόνα της χθεσινής συνεδρίασης. Σε συνδυασμό με την αναμονή για τις εξελίξεις στη Eurobank, ο Δ.ΤΡ. έβγαλε ικανοποιητική αντίδραση κατά 3,49%, προς τις 850 μονάδες.

Όλες οι ειδήσεις και λεπτομέρειες για τη Eurobank, σε εκτενές ρεπορτάζ της Αναστασίας Παπαϊωάννου και με τη μετοχή στο 0,909 ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος θα είναι και σήμερα στο επίκεντρο, με την αγορά να αποτιμά τα της Eurobank, με ζητούμενη για τους αγοραστές την προσέγγιση των 860 μονάδων, σε αυτή την καμπή της αγοράς.

Στην περιοχή των 2.155 μονάδων ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τα οικονομικά αποτελέσματα της Coca Cola και τις εξελίξεις στη Lamda Development στο προσκήνιο. Στα 27,53 ευρώ η μετοχή και με τον όμιλο να έχει χάσει -σε όρους αποτίμησης- περισσότερα από 2 δισ. από τα υψηλά στις αρχές Ιουλίου.

Στα 7,15 ευρώ η μετοχή της Lamda, με τη διοίκησή της να υποβάλλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό της αμκ των 650 εκατ. Μένει να φανεί πώς θα κινηθούν κατ' αρχάς οι θεσμικοί παίκτες, οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων και γενικότερα όσοι σκοπεύουν να αντλήσουν ρευστότητα από την αγορά.

Από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία, ενθαρρυντική η ανταπόκριση των traders στον απόηχο των συμφωνιών Ελλάδας - Κίνας.

Η... αφύπνιση των Κλωστηρίων Ναυπάκτου, Φιερατέξ, του κλάδου ευρύτερα, ήταν -κατά την εκτίμησή μου- από τα θετικά της ημέρας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v