Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα «κλειδιά» για την τάση στο Χρηματιστήριο

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη. Συνέχεια στη χθεσινή αντίδραση θα επιχειρήσουν να δώσουν οι επενδυτές, με πρώτο στόχο τις 876 μονάδες. Η διάχυση του τζίρου σε blue chips, η κινητικότητα στα mid-small caps και το διεθνές κλίμα.

Τα «κλειδιά» για την τάση στο Χρηματιστήριο

Ενθαρρυντική η χθεσινή αντίδραση στο ΧΑ, καθώς στηρίχθηκε στην υπεραπόδοση ενός ομίλου του μεγέθους της Coca Cola HBC, παράλληλα με τις εξελίξεις που δρομολογούνται προς την τελική τους φάση σχετικά με το mega project της Lamda Development.

Ενθαρρυντικό το γεγονός πως το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη  ήταν σε απόσταση σχετικής ασφαλείας από τις σημαντικές 858 μονάδες. Σε τράπεζες και συγκεκριμένα blue chips η προσοχή των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Ζητούμενο για σήμερα-αύριο η διαμόρφωση του ΧΑ σε τιμές υψηλότερα των 876 μονάδων, προκειμένου να διαμορφωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης.

Στον τραπεζικό κλάδο συνεχίζεται να πραγματοποιείται το κύριο μέρος των καθημερινών συναλλαγών, ωστόσο τις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν μπει στο παιχνίδι και συγκεκριμένα blue chips, όπως ο ΟΤΕ, η Coca Cola HBC και από χθες η Lamda Development.

Η ευρύτητα της διασποράς είναι αυτή που εάν συνοδευτεί από αύξηση των συναλλαγών, δηλαδή την είσοδο και νέων παικτών, θα μπορούσαν οι long να προσβλέπουν σε κάτι καλύτερο.

Παράλληλα, κινητικότητα παρατηρείται και στις χαμηλότερες κατηγορίες, με επίσης ενθαρρυντική ένδειξη τη μόχλευση μετοχών εταιρειών που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ευνοηθούν από τις συμφωνίες Ελλάδος-Κίνας.

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση χθες, μετοχές των Κλωστηρίων Ναυπάκτου, Φιερατέξ, αλλά και άλλων εταιρειών του ευρύτερου κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας παρουσίασαν αύξηση της συναλλακτικότητάς τους σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για σήμερα-αύριο.

Δεδομένου ότι η Coca Cola HBC λειτούργησε χθες και αντισταθμιστικά, απορροφώντας, λόγω της αυξημένης βαρύτητάς της, τις πιέσεις που δέχθηκαν αρχικά τραπεζικές μετοχές και τίτλοι σηματωροί, θα πρέπει σήμερα να περιμένουμε σταθεροποίησή της στα χθεσινά υψηλά επίπεδα.

Με στάθμιση σχεδόν 20% στη διαμόρφωση του FTSE 25, η Coca Cola HBC είναι ένα από τα σημαντικά κλειδιά για τη διαμόρφωση της τάσης του Δείκτη.

Σήμερα-αύριο σειρά θα μπορούσαν να έχουν λόγου χάρη ο ΟΤΕ, η ανακάμπτουσα ΔΕΗ, αλλά και τίτλοι των Motor Oil, Μυτιληναίος, Jumbo.

Από τον τραπεζικό κλάδο, Alpha Bank και Εθνική κράτησαν χθες τον κλαδικό δείκτη, επιβεβαιώνοντας την δυναμική που έχουν συγκριτικά στον κλάδο τους. Στις 851 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με ζητούμενη για τους long σήμερα-αύριο την πειστική υπέρβαση των 860 μονάδων, σε εβδομαδιαίο κλείσιμο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v