Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κοιτάζει» προς τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο

Ευρεία άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, με την εγχώρια αγορά να αυτονομείται έναντι των διεθνών. Ξεχωρίζει η ΕΤΕ με άνοδο 4,4%, υπερβαίνοντας την τιμή της ΑΜΚ του 2015. Υπεραπόδοση και για την Coca Cola. Αυξημένος ο τζίρος.

«Κοιτάζει» προς τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο

Στις τράπεζες το «κλειδί» της ανοδικής αντίδρασης αλλά και με σημαντικές βοήθειες του μεγέθους μίας Coca Cola.

Και πάλι σε contrarian πορεία το ΧA σε σχέση με τα ξένα χρηματιστήρια, μόνο που σήμερα το ελληνικό υπεραποδίδει, την ώρα που σε Φρανκφούρτη, Παρίσι κ.α. οι πωλητές είναι αυτοί που έχουν το προβάδισμα.

Από την αρχή της συνεδρίασης και με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας, εστιάζαμε στον τραπεζικό κλάδο εκτιμώντας πως η ισχυροποίηση της τάσης θα μπορούσε να ωθήσει υψηλότερα και τη μη τραπεζική μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Το ότι το ποσοστό του τζίρου που πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο έχει ενισχυθεί από το 32% (της πρώτης ώρας) στο 47% νωρίτερα επιβεβαιώνει την τεχνικότητα του Δ.ΤΡ. και τις κινήσεις trading που γίνονται σήμερα. Ενδεχομένως η κρίσιμη συνάντηση τραπεζιτών - υφ.Οικ. - ΤτΕ (τελικά θα γίνει το απόγευμα) να είναι μία από τις αφορμές για την ενεργοποίηση των long παικτών. Συνάντηση στην οποία αναφερθήκαμε εκτενώς στο προηγούμενο σχόλιό μας.

Αποτέλεσμα; Νωρίτερα η Εθνική στα 3,028 ευρώ, ήταν η πρώτη από τις συστημικές που ξεπερνούσε τα 3 ευρώ της αμκ του 2015.

Στο 0,939 η Eurobank, με τιμή αμκ 2015 στο 1 ευρώ, στο 1,862 η Alpha Bank, με τιμή αμκ 2015 στα 2 ευρώ και στα 3,02 ευρώ η Πειραιώς, με τιμή (προσαρμοσμένη λόγω r/s) στα 6 ευρώ.

Χρηματιστές αποδίδουν το 3,55% του Δ.ΤΡ. πάνω και από τις 880 μονάδες ως μία κίνηση προεξόφλησης των οικονομικών αποτελεσμάτων που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αναβάθμιση του κλάδου. Θα δείξει, πάντως από Τρίτη ανοίγει η... αυλαία για την ανακοίνωση των μεγεθών 3/9μήνου. Πρώτη η Αlpha Βank, στις 19/11, την επομένη Εθνική και Eurobank, με την Πειραιώς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.
Αλλοι παράγοντες της αγοράς σχετίζουν την ανοδική διόρθωση με τη λήξη της απλής σειράς συμβολαίων (επί του δείκτη) αύριο, τρίτη Παρασκευή Νοεμβρίου.

Αυξημένος ο τζίρος, με βάση την ροή εντολών από τις 11.30' φαίνεται πως θα ξεπεράσει το μέσο όρο εβδομάδος, ένδειξη πως στην αγορά ενεργοποιούνται νέοι παίκτες/φρέσκα κεφάλαια.

Πέραν των τραπεζικών αυξημένος ο τζίρος και για blue chips των ΟΤΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Motor Oil, Lamda Development, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Με θετικό πρόσημο και σημαντική απόδοση όλες, πλην ΜΟΗ.

Ενδεικτικό του κλίματος το ότι πωλητές ενεργούσαν στη ΜΟΗ (γύρισε στα 21,64 ευρώ, στις 14:48), σε ΟΛΠ και Jumbo.

Επίσης ενδεικτική η σχέση ανοδικών/πτωτικών με 72/45 και τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση να καταγράφει τις καλύτερες αποδόσεις.

Συνεδρίαση τραπεζικών, Coca Cola, αλλά και με βοήθειες από την πλειονότητα των blue chips, σε μία -επιτέλους- ζωηρή και με ενδιαφέρον συνεδρίαση.

Ενθαρρυντικό το ότι με τον ΓΔ στις 885 μονάδες (στόχος οι 892), με τον ΔΤΡ στις 881 και τον FTSE25 στις 2.225 μονάδες επανέρχεται σε long η τάση και για τους τρεις βασικούς δείκτες. Πάντα στο εβδομαδιαίο.

Στα 50 εκατ., λίγο πριν τις 15:00, δείχνει να πιάνει τα 80 εκατ., εξίσου ενθαρρυντική -για τους αγοραστές- ένδειξη.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v