Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νέα υψηλά 58 μηνών με αστερίσκο τον τζίρο

Στις 920 μονάδες αναρριχήθηκε ο Γενικός Δείκτης. Κέρδη για τις τράπεζες και την πλειοψηφία των blue chips, ξεχώρισε η ΓΕΚΤέρνα. Ποια small caps έχουν «ρεύμα». Απόντες οι πωλητές, προβλημάτισε ο χαμηλός τζίρος.

ΧΑ: Νέα υψηλά 58 μηνών με αστερίσκο τον τζίρο

Διττά συμπεράσματα άφησε η πρώτη συνεδρίαση μετά τις αργίες των Χριστουγέννων, σε όσους είχαν τα αποθέματα υπομονής να την παρακολουθήσουν από αρχής μέχρι τέλους, με τους αγοραστές να παίρνουν τις τελευταίες εντυπώσεις, δείχνοντας περισσότερο κινητικοί στα τελευταία 90 λεπτά των συναλλαγών, όπου και σημειώθηκαν τα υψηλά ημέρας.

Εκτός αυτού, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι σήμερα οι αγοραστές επικράτησαν μάλλον εύκολα, παρά την διστακτική εικόνα στο πρώτο μισό της συνεδρίασης, εκμεταλλευόμενοι την περίπου απόλυτη απουσία των πωλητών.

Η κινητικότητα των αγοραστών, στο τελευταίο κομμάτι της συνεδρίασης, σε συνδυασμό με το υποτυπώδες “window dressing”, είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο των βασικών δεικτών στα υψηλά ημέρας, ή πολύ κοντά σε αυτά και το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη σε νέα υψηλά 58 μηνών, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 25/2/2015 (923,03 μονάδες).

Επίσης οι αγοραστές θα πρέπει να πιστωθούν και το γεγονός ότι ακόμα και στα “δύσκολα” της ημέρας, ο Γενικός Δείκτης δεν δοκίμασε τιμές χαμηλότερα των 910 μονάδων.

Από την άλλη, η αρνητική έκπληξη ήλθε από την καταβύθιση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων 32 συνεδριάσεων, με τον αμέσως χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στις 8/11, 34,1 εκατ.), που αιφνιδίασε και τους πλέον συντηρητικούς, οι οποίοι πριν την συνεδρίαση δήλωναν προετοιμασμένοι για πιθανή συρρίκνωση της συναλλακτικής δραστηριότητας, λόγω εορταστικής ραστώνης, θεωρώντας σαν επικρατέστερο σενάριο αυτό της συσσώρευσης, με το ενδιαφέρον να εξαντλείται στις τοποθετήσεις σε επιμέρους τίτλους, που θα υπήρχαν “ενδιαφερόμενες δυνάμεις”.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση διεξήχθη εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος, όσον αφορά την εικόνα των κυριότερων Ευρωπαϊκών Αγορών, ενώ αξιοσημείωτη υποχώρηση παρουσίασαν οι αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών τίτλων, στην Αγορά ομολόγων (στο 1,441% η απόδοση του 10ετους).

Από εκεί και πέρα η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία της χρηματιστηριακής εβδομάδας, που αποδείχθηκε η τρίτη συνεχόμενη ανοδική, καθώς οι μόλις δύο συνεδριάσεις, έδωσαν εβδομαδιαία κέρδη 3,19% για τον Γενικό Δείκτη. Στο ίδιο διάστημα, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κατέγραψε κέρδη 3,7%.

Από την αρχή του χρόνου ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 50,1% και ο Τραπεζικός δείκτης κέρδη 101,33%.

Απομένει μιάμιση συνεδρίαση, για την ολοκλήρωση της χρηματιστηριακής χρονιάς (ημιαργία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με λήξη των συναλλαγών στις 15.20).

Ξεκινώντας και τη σημερινή αναφορά από το Βαρύδεικτο Τραπεζικό ταμπλό, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της Πειραιώς (+2,38%), ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξαν οι Alpha Bank (0%), Εθνική (+1,79%) και Eurobank (+3,37%).

Και τα δύο πρόσημα άλλαξε ο Τραπεζικός δείκτης, κινούμενος μεταξύ 867,02 (-0,40%) και 885,22 μονάδων (+1,70%, στις 17.00) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 885,09 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,68%.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δείκτης παραμένει σε ημερήσιο “short” με “stop” το κλείσιμο υψηλότερα των 888 μονάδων.

Αν και έλειψαν οι ακραίες ημερήσιες μεταβολές, ικανοποιητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τελική εικόνα στο ταμπλό του μη Τραπεζικού FTSE25, καθώς μόνο οι ΑΔΜΗΕ (-0,21%), Μυτιληναίος (-0,20%), ΟΠΑΠ (-0,68%), Σαράντης (-0,24%) και Jumbo (-1,71%) ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με αρνητικό πρόσημο και αμετάβλητος ο τίτλος της Αεροπορίας Αιγαίου.

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+3,05%) συμπληρώνοντας δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και με τον τίτλο να κλείνει σε υψηλά 136 μηνών. Αν το επίπεδο των 7,16 ευρώ μετατραπεί σε βραχυπρόθεσμη στήριξη, υπάρχουν οι τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς την επόμενη αντίσταση των 7,60 ευρώ. Η πρώτη στήριξη στα 6,75 ευρώ και η αμέσως επόμενη στα 6,57 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Δεν μπόρεσαν να κάνουν το 2Χ2 οι αγοραστές για τον τίτλο της Μυτιληναίος (-0,20%). Κατά τους τελευταίους πέντε μήνες, η μετοχή συσσωρεύει μεταξύ 9,40 και 10,20 ευρώ. Το ημερήσιο “stop short” στα 10,20 ευρώ, ενώ ανοδική διαφυγή θα δώσει “καύσιμα” ανόδου προς τα 10,73 και 11,43 ευρώ. Η πρώτη στήριξη στα 9,45 ευρώ.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, διόρθωσαν από τα υψηλά 232 μηνών τα Πλ. Κρήτης (-4%), στις 12/12 το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο για Δρομέα (+0,51%) και Mediterra (+8,80%), τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Σπύρου (+0,93%) και Ελλάδος (+1,22%, θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 15,00 ευρώ για να αλλάξει, τεχνικά, επίπεδο), ενώ “ντουμπλάρισαν” τις ανοδικές συνεδριάσεις οι ΚΛΜ (+2,11%), Έλτον (+1,18%), ΕΚΤΕΡ (+2,52%) και Cenergy (+2,27%).

Πέντε οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και νέα ιστορικά υψηλά σε κλείσιμο για την Optronics (+1,06%), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Ίλυδα (+0,52%), Unibios (+1,50%) και Autohellas (+1,67%), συνεχίζει να μαζεύεται η Τεχν. Ολυμπιακή (+0,41%), αντέδρασε μετά από “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων η Attica Group (+1,59%), ενώ από τις 16/12 έχουν να “δουν” αρνητικό κλείσιμο οι MLS (+6,88%) και Centric (+1,24%).

Τεχνικά και όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται για τον Γενικό Δείκτη στις 952 μονάδες και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 2310 μονάδες.

Τι λένε οι αναλυτές

“Η Εγχώρια Αγορά παρέμεινε σήμερα σε θετικό έδαφος, λόγω υποστηρικτικού κλίματος στις Διεθνείς Αγορές, όμως η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν ιδιαίτερα χαμηλή”, επισημαίνει η Eurobank Eq.

“Συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, που ήταν και το βασικό σενάριο για σήμερα, καθώς απουσιάζουν οι Επενδυτές λόγω της εορταστικής περιόδου. Μόλις μιάμιση συνεδρίαση έχει απομείνει μέχρι το τέλος του έτους, άρα και κινήσεις ωραιοποίησης αποτιμήσεων είναι πιθανές”, εκτιμά η Beta Sec.

“Η διαμόρφωση της ψηλότερης επίδοσης του έτους για τον ΓΔ, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου μέρους των μετοχών, αναβάθμισε την επενδυτική ψυχολογία, ενώ την ίδια ώρα οι δείκτες στη Wall Street συνεχίζουν τα δικά τους ρεκόρ. Επομένως ήταν πιθανή η περαιτέρω ανοδική κίνηση του Δείκτη στη σημερινή, τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος”, αναφέρει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Το κλείσιμο του έτους φαίνεται ότι θα είναι κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2015, ανεβάζοντας τον πήχη για την αρχή της επόμενης χρονιάς, ενώ θετικό σημάδι θα είναι η αύξηση του τζίρου. Παρόμοια είναι και η εικόνα στο εξωτερικό, αλλά με εορταστική συναλλακτική δραστηριότητα”, σημειώνει η Leon Depolas Sec.

“Το 2019 φεύγει αφήνοντας μια γλυκιά γεύση στους Επενδυτές και μια σοβαρή προσδοκία στους Επαγγελματίες της Αγοράς”, σύμφωνα με την άποψη του Κώστα Φέγγου.

Οι Επενδυτές καταγράφουν κέρδη της τάξης του 50% και θεωρητικά θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Φυσικά ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά επίπεδα τιμών, με αποτέλεσμα ακόμα και το τεράστιο ποσοστό απόδοσης που καταγράφεται να μην έχει καταφέρει να φέρει χαμόγελα στους πιο μακροπρόθεσμους Επενδυτές που ακόμη χάνουν, ειδικά στις Τράπεζες.

Οι Επαγγελματίες της Αγοράς, αν και δεν είδαν κάποια αύξηση τζίρου που να δικαιολογεί ενθουσιασμό, βλέπουν κινήσεις που προδιαθέτουν για βελτίωση του κλίματος και έξοδο από την κρίση. Τα spreads των ομολόγων έχουν πέσει θεαματικά, αν και αυτό δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα σωστά στις αξιολογήσεις των Διεθνών Οίκων. Το Χρηματιστήριο άρχισε να στηρίζει ομολογιακές εκδόσεις και Α.Μ.Κ. για τομείς της Οικονομίας εκτός των Τραπεζών και αυτό σημαίνει ότι άρχισε να επιτελεί τον θεσμικό του ρόλο και να δίνει χρήματα στην πραγματική Οικονομία.

Ακόμα οι Επενδυτές δεν εμπιστεύονται τη Δημόσια Διοίκηση της Ελλάδας και τους Έλληνες Επιχειρηματίες που κατέχουν μεγάλα ποσοστά στις Εισηγμένες Εταιρείες τους. Όμως η Δημόσια Διοίκηση αλλάζει και το πλαίσιο για την εταιρική διακυβέρνηση επίσης αλλάζει. Η Δημόσια Διοίκηση δυστυχώς έχει τόσα συσσωρευμένα προβλήματα, που οι αλλαγές απαιτείται να είναι αποφασιστικές και να δώσουν ένα τόνο άμεσης υλοποίησης.

Επιπρόσθετα στα παραπάνω, πολλές Εισηγμένες έχουν καταλάβει πως αν θέλουν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη που όλοι ελπίζουμε, θα χρειαστούν κεφάλαια και επιχειρηματικές συμφωνίες. Το 2020 δίνει ελπίδες πως θα είναι ένα έτος στο οποίο το Χρηματιστήριο θα αναλάβει πιο ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον της Κοινωνίας. Σαν Χρηματιστήριο φυσικά επηρεάζεται από τις εξελίξεις στις Διεθνείς Αγορές, ενώ και τα γεωπολιτικά βρίσκονται σε επικίνδυνο σημείο.

Με τις περυσινές πολύ μεγάλες αποδόσεις, θα βρισκόμαστε στο μικροσκόπιο των Ξένων, ενώ η Ελληνική Κοινωνία έχει καταλάβει πως χωρίς χρήματα στον Ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει ανάπτυξη.

“Καλή χρονιά και ας ελπίσουμε οι προσδοκίες να ευοδωθούν” τονίζει ο πρόεδρος της Prelium Investment Services.

Οι διεθνείς αγορές

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Ασιατικές Αγορές. Η ίδια μικτή εικόνα στην Ευρώπη, αλλά και στις πρώτες ώρες συνεδρίασης στην Wall Street. Οριακή υποχώρηση για το Πετρέλαιο, κέρδη για το Ευρώ.

Οριακά κέρδη για Χρυσό και Ασήμι, προς τα $7300 κινείται το Bitcoin.

“Η Κίνα, από 1/1/2020, θα επιβάλει προσωρινούς δασμούς, που θα είναι χαμηλότεροι από τους τρέχοντες, σε περισσότερα από 850 Προϊόντα”, σύμφωνα με το Κινεζικό Υπουργείο Οικονομικών.

Ρεκόρ σε πτωχεύσεις εταιρικών ομολόγων καταγράφεται στην Κίνα, γεγονός που σύμφωνα με το Bloomberg αποτελεί μέρος ενός σχεδίου.

“Προ μιας δεκαετίας οι πτωχεύσεις ήταν σπάνιες. Τώρα όμως, Επενδυτές από όλο τον Κόσμο μπαίνουν στην Αγορά ομολόγων της Κίνας. Αν και πολλές Εταιρείες έχουν σχέση με το Δημόσιο, οι Πολιτικοί είναι πιο ‘άνετοι’ σε απέναντι στις πτωχεύσεις”, αναφέρει το πρακτορείο.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι "ανησυχεί πολύ για το κατά πόσον είναι εφικτή μια συμφωνία ως τα τέλη του 2020, στις διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το ‘Brexit” σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “Les Echos”.

Η Οικονομία της Ευρωζώνης θα επιβραδύνει το 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Οικονομολόγων σε δημοσκόπηση των Financial Times. Συνολικά 34 Οικονομολόγοι εμφανίζονται περισσότερο απαισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι τελικά το ποσοστό θα είναι χαμηλότερο του 1%, το μικρότερο εδώ και επτά χρόνια. Οι εκτιμήσεις τους κυμάνθηκαν από το 0% (χαμηλότερο) έως και το 1,5% (υψηλότερο).

Από τους 34 Οικονομολόγους που συμμετείχαν μόνο οι εννέα περιμένουν περαιτέρω μείωση επιτοκίων, ενώ οι 24 εκτιμούν ότι θα μείνουν αμετάβλητα και ένας ότι θα αυξηθούν. Οι μισοί εκτιμούν ότι θα διατηρηθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους 20 δισ. ευρώ το μήνα. Δέκα πιστεύουν ότι θα περιοριστεί, ή θα ανασταλεί και μόνο έξι ότι θα επεκταθεί.

Τα ομόλογα

Επιστρέφοντας στα δικά μας, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 1.000 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 3 Ιουλίου 2020.

Με δύο σενάρια θα κινηθεί το 2020 ο ΟΔΔΗΧ σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση του Δημοσίου. Το ποιο θα επικρατήσει, εξαρτάται από το ποσό που θα διατεθεί για πρόωρες αποπληρωμές υποχρεώσεων. Όπως σημειώνεται στην έκθεσή του, η στρατηγική εστιάζει στη διαρκή παρουσία στις Αγορές, σε συνδυασμό με τη μείωση του συνολικού χρέους, αλλά και τη διατήρηση των υφιστάμενων διαθεσίμων.

Το πρώτο σενάριο εστιάζει στη μείωση των εντόκων γραμματίων μέσω της έκδοσης επιπλέον ομολόγων, ενώ στο δεύτερο σενάριο λαμβάνεται υπόψη η πιθανότητα πρόωρων αποπληρωμών χρέους, που οφείλεται στον Επίσημο και τον Ιδιωτικό τομέα. Το συνολικό ποσό πρόωρων αποπληρωμών θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες Αγοράς.

“Εν αντιθέσει με το 2012, όταν οι Αγορές ήταν κάθετα αρνητικές να δανείσουν στην Ελλάδα, φέτος οι Επενδυτές εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους, χάρη στη σταδιακή ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και στην εξομάλυνση του ασταθούς πολιτικού σκηνικού στη Χώρα. Η Ελλάδα, βέβαια, ωφελήθηκε κι εκείνη χάρη στην απεγνωσμένη αναζήτηση κερδών, η οποία οδήγησε τους Επενδυτές σε εναλλακτικούς τίτλους της Αγοράς ομολόγων, τυπικά θεωρούμενους ως σχετικά επισφαλείς. Η Αθήνα τώρα δανείζεται σε βάθος δεκαετίας με επιτόκιο μόλις 1,16% και οι αποδόσεις σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη και από τις αντίστοιχες της Ιταλίας. Οι μεγάλες εταιρείες που έχουν επενδύσει στα Ελληνικά χρεόγραφα, έχουν επιτύχει θετικές αποδόσεις, με τους Κατόχους δεκαετών ομολόγων να επιτυγχάνουν κέρδη της τάξεως του 23% για το 2019. Οι επιδόσεις αυτές δείχνουν ότι όσοι είχαν αγοράσει ομόλογα στην αιχμή της πολιτικής κρίσης του 2015, τώρα έχουν κέρδη πάνω από τρεις φορές τα χρήματα που είχαν επενδύσει”, σημειώνουν οι FT.

Επιστροφή στο ΧΑ

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 911,58 (-0,10%) και 920,58 μονάδων (+0,88%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 919,97 (+0,82%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 920,54 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,88%.

Ο τζίρος στα 37,2 εκατ., από τα οποία τα 0,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (TITC), ενώ ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΟΠΑΠ, ΛΑΜΔΑ απασχόλησαν το 56% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο η ΑΡΑΙΓ.

Δεν “κοκκίνισαν” καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΠΕΙΡ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν Jumbo και ΟΤΕ και στο υψηλό οι Πειραιώς, Αεροπορία Αιγαίου, Viohalco, Lamda Development και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη η τελική εικόνα με 69 ανοδικές μετοχές, έναντι 42 πτωτικών, ενώ 12 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 3%.

Κέρδη και στην αγορά παραγώγων

Ανοδικά κινήθηκε η πρώτη συνεδρίαση μετά τις αργίες των Χριστουγέννων και στην Αγορά Παραγώγων, με τον όγκο συναλλαγών να παραμένει σταθερά χαμηλός στο συμβόλαιο του δείκτη και να σημειώνει νέα υποχώρηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (7.954 συμβόλαια).

Στα 10.090 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 10.011 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 680, 608 για τον Ιανουάριο και 72 για τον Φεβρουάριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.308,5) κινήθηκε μεταξύ 2.287,5 και 2.309,5 μονάδων.

Αυξήθηκε ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (7.599 Alpha Bank, 94.000 Lamda Development, 25.367 Viohalco, 12.450 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (1.027), Alpha Bank (619), Πειραιώς (416), ΔΕΗ (526), MIG (1.941), Ελλάκτωρα (418), Μυτιληναίο (224), Τρ. Αττικής (228), Τέρνα Ενεργειακή (125), ΑΔΜΗΕ (130), Cenergy (109), Lamda Development (247), Ελ. Πετρέλαια (112), ΟΤΕ (185), Intralot (123), ΓΕΚ (309), ΕΧΑΕ (159), Εθνική (868).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 48.155, Alpha Bank 42.041, MIG 65.912, Εθνική 37.901, ΓΕΚ 11.429, ΔΕΗ 11.240, Ελλάκτωρα 23.778, Μυτιληναίο 11.961, Πειραιώς 30.247.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 43.731.468 τεμ., (από 43.651.468 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 23.270.926 τεμ. (23.170.141), ΔΕΗ 6.515.739 τεμ. (6.515.739), Eurobank 57.294.912 τεμ. (57.298.582), ΟΠΑΠ 1.357.606 τεμ. (1.357.606), Εθνική 16.811.807 (16.837.250) MIG 1.659.474 (1.659.474) Folli Follie Group 1.120.847 τεμ. (1.120.847).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v