Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ψύχραιμο» το Χρηματιστήριο

Αντίδραση «βγάζει ο Γενικός Δείκτης, μετά την αρχική υποχώρηση στις παρυφές των 900 μονάδων. Πιέσεις στις τράπεζες, μεγαλύτερες απώλειες για Πειραιώς. Βοήθειες στον FT 25 από ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil.

«Ψύχραιμο» το Χρηματιστήριο

Στα ύψη η μεταβλητότητα, προσπάθειες απορρόφησης της διόρθωσης στα χρηματιστήρια της Κίνας, με τη συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη να ξεκινά με τους αγοραστές να βγαίνουν μπροστά.

Με βαριές απώλειες στα δύο κύρια χρηματιστήρια της Κίνας (Σαγκάη και Σενζέν), με πάνω από 350 δισ. χρηματιστηριακής αξίας να... εξαϋλώνονται.

Στην Ευρώπη, εμφανής η προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης, έχοντας τη συνδρομή της προσυνεδριακής εικόνας από τη Νέα Υόρκη. Στο σχόλιό μας, νωρίτερα, αναφερόμασταν στο θετικό πρόσημο των futures του DAX και του S&P500, με τον πρώτο να ξεκινά με μικρό ανοδικό χάσμα, από τις 13.046, για να βρεθεί πριν λίγο στις 13.025 μονάδες.

Bayer, RWE, SAP, Merck, οι κύριες δυνάμεις των long, με απώλειες Deutsche Bank, Linde, Covestro κ.α., σε ένα μάλλον ψύχραιμο και μοιρασμένο πρώτο ημίωρο.

Σημαντική για τους traders η εικόνα της Wall Street, με τα συμβόλαια του S&P500 να παραπέμπουν σε αντίδραση 0,64% από τις 3.237 μονάδες. Προσπάθεια ανοδικής διόρθωσης μετά τη σημαντική υποχώρηση το βράδυ της Παρασκευής.

Σε αυτό το ασταθές, ρευστό διεθνές περιβάλλον, στο ΧΑ κυρίως traders αλλά και επενδυτές καλούνται να κάνουν μία πρώτη διαχείριση της εισαγόμενης κρίσης και των εντεινόμενων ανησυχιών.

Οι τιμές της Παρασκευής ήταν για τους 3 βασικούς δείκτες, οι 910,90 για τον ΓΔ, οι 840,58 για τον ΔΤΡ και οι 2.285,29 για τον FTSE25. Μειονέκτημα ο κατά 30 εκατ. περισσότερος του μέσου όρου εβδομάδος τζίρος την Παρασκευή, στη «βουτιά» της αγοράς, με πιο ευάλωτο τον τραπεζικό κλάδο.

Η ψύχραιμη αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είχε ως αποτέλεσμα τη σχετικά ισορροπημένη εικόνα στη διάρκεια της προσυνεδρίασης, κάτι που βοήθησε λίγο τους long.

Στις τραπεζικές και σε blue chips-σηματωρούς οι πρώτες άμυνες, για τον δείκτη, με το «άνοιγμα» να γίνεται για τον ΓΔ χαμηλότερα από τις 905 μονάδες, για τον ΔΤΡ από τις 832 και από τις 2.269 για τον FTSE25.

Στο 1,5 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στα πρώτα 5 λεπτά, με βοήθειες από Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Motor Oil.

Με πωλητές στην Πειραιώς, στα 3,15 ευρώ, με τις μεγαλύτερες απώλειες από τις τραπεζικές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v