Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση του ΧΑ μέσω Πεκίνου

Αναθάρρησαν οι αγοραστές καθώς οι διεθνείς αγορές αντιδρούν υψηλότερα, στη σκιά της εξομάλυνσης στην αγορά της Κίνας. Ισχυροποιείται η τάση στις ευρω-αγορές. Επανέρχεται στη ζώνη των 915 μονάδων το ΧΑ. Οι μετοχές-σηματωροί.

Ανοδική αντίδραση του ΧΑ μέσω Πεκίνου

Ανοδικά, με το βλέμμα στη Νέα Υόρκη, η Φρανκφούρτη, με τον DAX υψηλότερα κατά 1,30% στις 13.205 μονάδες, την ώρα που τα futures του S&P500 «έδειχναν» άνοιγμα της συνεδρίασης από 1,11% υψηλότερα και από τις 3.285 μονάδες.

Εάν ο S&P500 ενισχυθεί σήμερα περισσότερο από 1% σε κλείσιμο, θα έχει καλύψει μαζί με τη χθεσινή συνεδρίαση το σύνολο των σημαντικών απωλειών της Παρασκευής.

Πρακτικά ο δείκτης θα μπορούσε να επανέλθει σε βραχυπρόθεσμα long τάση, δηλαδή σε μέτρηση εβδομάδας, επισπεύδοντας κατά 1 με 2 συνεδριάσεις το σενάριο επαναφοράς του, που είχαμε εξετάσει στο προσυνεδριακό σχόλιό μας. Ενδεχόμενο που εάν όντως επιβεβαιωθεί, θα καταδεικνύει την ισχύ, τη δυναμική, συνακόλουθα το μακροβιότερο bull market στην ιστορία της Wall Street.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, απόλυτα φυσιολογική η αξιοποίηση της αφορμής από τους αγοραστές, στο ΧΑ, να επαναφέρουν δείκτες και μετοχές προς υψηλότερες τιμές και τις πρώτες περιοχές αντιστάσεων.

Σε μάλλον μέτρια μεγέθη συναλλαγές και τζίρος αλλά με ενδιαφέροντα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ισχυρή αντίδραση για blue chips και μετοχές-σηματωρούς, ως αποτέλεσμα σημαντικών τοποθετήσεων μεγάλων funds, από χαμηλότερες τιμές.

Ενδεικτική η περίπτωση της Fidelity, με χαρτοφυλάκια του αμερικανικού οίκου να ενισχύουν τις θέσεις τους σε Motor Oil, Mytilineos.

Σημαντικές τοποθετήσεις στη μετοχή της Coca Cola, που ευνοείται από το arbitrage με τη CC/HBC στο
Λονδίνο/FTSE100, με αποτέλεσμα να ενισχύεται στα 33,30 «βλέποντας» την υπέρβαση των 33,50 ευρώ, σε αυτή τη φάση της αγοράς.

Ισχυρή αντίδραση για Motor Oil στα 19,28 ευρώ, του ΟΤΕ στα 13,80 με «βλέψεις» για επαναφορά πάνω από τα όριο των 14 ευρώ, για ΔΕΗ εκ νέου υψηλότερα των 4,20, ενώ με αγοραστές ο Mytilineos στα 9,37 ευρώ, η Jumbo στα 18,45, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο 1,78 ευρώ.

Ενδεικτικό της εντελώς αντίστροφης εικόνας, σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση ο αριθμός των 25 μετοχών του δείκτη, όλων με θετικό πρόσημο, η αντίδραση μετοχών-σηματωρών της μεσαίας κατηγορίας (ενδεικτικά Autohellas, Quest), η σχέση ανοδικών/πτωτικών στο 4 προς 1: Με 82 μετοχές στο συν και περί τις 30 με ποσοστό μεγαλύτερο του 2%. Ξεχωρίζουν, με ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα, Doppler, Μαθιός, Intertech, ΓΕΒΚΑ κ.α.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v