Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τα ηνία στους πωλητές

Εντείνονται οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, που προσγειώνεται στις 660 μονάδες, μετά και την ανακοίνωση του ΑΕΠ. Μεγαλύτερες οι πιέσεις στις τράπεζες, αρνητικό γύρισμα για blue chips. Επιμένουν υψηλότερα Aegean, Σαράντης.

Χρηματιστήριο: Τα ηνία στους πωλητές

Σε περιορισμένης έκτασης κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων προχωρούν οι επενδυτές. Με φυσιολογικό εύρος διόρθωσης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε «άνοιγμα» από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών παραπέμπουν τα συμβόλαια στη Wall Street.

Σε ανάλογο ρυθμό η συνεδρίαση και στο ελληνικό χρηματιστήριο, με traders και επενδυτές να προχωρούν σε μερικό «κλείδωμα» υπεραξιών, σε επανατοποθετήσεις ανάλογα με την ειδησεογραφία και τις εξελίξεις στο επιχειρηματικό πεδίο.

Με μικρό καθοδικό χάσμα, διόρθωση με ταυτόχρονη επιβεβαίωση των 665 μονάδων (για τον Γενικό Δείκτη) η συνεδρίαση, με ενθαρρυντικό στοιχείο το γεγονός πως στο πρώτο ημίωρο η αξία των συναλλαγών έφτανε τα 10 εκατ. ενώ άλλα 5 εκατ. ακολούθησαν με ικανοποιητική ροή εντολών.

Ενεργοποίηση των long σταδιακά μετά τις 11:10, με αποτέλεσμα την άνετη απορρόφηση της φυσιολογικής και αναμενόμενης προσφοράς και επαναφορά προς τις 675 μονάδες.

Οικονομικά αποτελέσματα, αποκοπή μερίσματος και επιχειρηματικές ενέργειες επηρεάζουν τις κινήσεις των επενδυτών, με συνέπεια να διαφοροποιούνται ανάλογα μετοχές (κυρίως) του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης και δευτερευόντως της μεσαίας.

Στις 355-360 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με μεικτές τάσεις για τις 4 συστημικές του κλάδου και με αυξημένες συναλλαγές σε Alpha Bank και Εθνική.

Αυξημένη κινητικότητα στη μετοχή της TITANC, πρώτη στη σχετική κατάταξη (τζίρου), με συναλλαγές και 2 μεγάλα πακέτα στα 11,40 ευρώ. Στα 11,98 η τρέχουσα τιμή στο ταμπλό.

Στα 3,5 εκατ. ο τζίρος μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών, καθώς νωρίτερα άλλαξε χέρια και ένα πακέτο στην Εθνική στο 1,3265 ευρώ. Στο 1,366 η μετοχή, νωρίτερα.

Στην περιοχή των 1.620-1.630 μονάδων ο FTSE25, που λογικά θα χρειαστεί και την αυριανή συνεδρίαση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία συσσώρευσης στα τοπικά υψηλά (τριμήνου), συνεκτιμώντας την αργία της Δευτέρας και το πιθανότατο ενδεχόμενο της νέας εξόδου στις αγορές, την προσεχή εβδομάδα.

Με πωλήσεις και διόρθωση 2,25% στα 15,44 ευρώ η μετοχή της Motor Oil, μία μέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Στα 7,20 η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, με μικρή υπερίσχυση των πωλητών, χαμηλότερα, στα 3,62 η ΕΧΑΕ, λόγω της αποκοπής μερίσματος.

Με αγοραστές σε Aegean, έως τα 4,475 ευρώ (4,95%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,016), ΕΛΠΕ (6,52), Lamda (6,60), Sarantis (7,93).

Στις 36/35 η σχέση ανοδικών/πτωτικών και την αξία των συναλλαγών στα 15,2 εκατ., με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v