Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 630 ο Γενικός Δείκτης

Σε εξέλιξη επιχείρηση αντίδρασης στο Χρηματιστήριο, με το κλίμα διεθνώς να ευνοεί τις κινήσεις των αγοραστών. Κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, κίνηση υψηλότερα για ΟΤΕ, ΔΕΗ, αλλά και για Mytilineos, Lamda, Coca Cola.

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 630 ο Γενικός Δείκτης

Ανοδος με το βλέμμα (και) στη FeD, ζητούμενη μία αντίδραση-ανάσα για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προσβλέπουν οι long στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX να συνεχίζει προς τις 12.870 και τον ΙΒΕΧ να διορθώνει ανοδικά στις 7.195 μονάδες.

Στο χρηματιστήριό μας, άλλη μία προσπάθεια των αγοραστών να διαμορφώσουν τάση, με κατ' αρχάς ζητούμενο την επιβεβαίωση πως η περιοχή των 625 μονάδων θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βάση εκκίνησης για επαναφορά πάνω από τις 630, με στόχο την προσέγγιση των 650 μονάδων. Σε «κλείσιμο» μηνός -δηλαδή την Παρασκευή- ο Γενικός Δείκτης να διατηρούσε ένα -έστω και οριακό- θετικό πρόσημο.

Πιο προσεκτικό, σε σχέση με το χθεσινό, το ξεκίνημα της συνεδρίασης, καθώς η κίνηση τη Δευτέρα από συν 4% σε μείον 2% του τραπεζικού κλάδου ήταν ένα πάθημα-μάθημα για τους βραχυπρόθεσμους, οι οποίοι στις πρώτες τους κινήσεις είναι πιο επιφυλακτικοί.

Με μικρό ανοδικό χάσμα για τον ΓΔ, από τις 629,04 μονάδες, με συναλλαγές λιγότερες απ' ό,τι χθες, με τη Mytilineos από νωρίς δυνατή συναλλακτικά, στη Lamda να επιχειρείται να βγει αντίδραση, με ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ αλλά και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Jumbo να δίνουν σχετικό νεύρο στη συνεδρίαση.

Αφορμή για αντίδραση-ανάσα υπάρχει έξωθεν, με Ευρώπη και Wall Street, εάν στη συνέχεια δεν προκύψει... joker, όπως λ.χ με το Oruc Reis χθες, τότε η συνεδρίαση θα μπορούσε να έχει σχετικό ενδιαφέρον.

Στις 1.522 ο FTSE25, στις 327 μονάδες ο ΔΤΡ, αμφότεροι απέχουν σημαντικά από επίπεδα τιμών που θα σηματοδοτούσαν αλλαγή τάσης, ειδικά ο ΔΤΡ, πλην όμως είναι ένα, κατ' αρχάς, ενθαρρυντικό βήμα.

Στα 7,845 η μετοχή της Mytilineos, στα 5,80 της Lamda Development, στα 12,58 του ΟΤΕ, στα 3,90 της ΔEH.
Ισχυρή η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 6 ευρώ, στα 12,10 η Motor Oil, στα 8,02 ευρώ ο ΟΠΑΠ.

Ενθαρρυντικές οι ενδείξεις, θα δούμε στην εξέλιξη της συνεδρίασης 2-3 τεχνικά χαρακτηριστικά, προσώρας μένουμε στην επαναφορά της αγοράς υψηλότερα των 630 και την καλή -τεχνικά- εικόνα συγκεκριμένων μετοχών-σηματωρών.

Και στη θετική σχέση 5 ανοδικών έναντι 1 μετοχής με απώλειες. Οπως επίσης και στις διαφαινόμενες προϋποθέσεις μόχλευσης σε μετοχές όπως λ.χ. Epsilon Net, Παπουτσάνης, Intrakat κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v