Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στα όρια των 630 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Κινήσεις ισορροπίας στο χρηματιστήριο, με κυρίαρχη την επιφυλακτικότητα και τις περιορισμένες συναλλαγές. Πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές και δη την Alpha Bank. Πτώση για ΔΕΗ, θετικά πρόσημα για ΑΔΜΗΕ, Aegean, Μυτιληναίο.

Χρηματιστήριο: Στα όρια των 630 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Χωρίς σαφή κατεύθυνση τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε «βάλτο» παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συνεδρίαση με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο, την ώρα που και στη Νέα Υόρκη τα συμβόλαια παραπέμπουν σε σταθεροποιητικό ξεκίνημα από τις 3.220 μονάδες. Πιθανόν η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων να συμβάλει στη διαμόρφωση τάσης αλλά με την τρέχουσα εικόνα του S&P500, μάλλον θα περιοριστεί σε επιμέρους εισηγμένες στη Wall Street.

Ανευρη η συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη, με τον DAX οριακά χαμηλότερα στις 12.820 μονάδες, για ακόμη μία -πολλοστή- φορά στα ίδια η Αθήνα. Πέραν των θεμάτων επικαιρότητας στη σημερινή ατζέντα είναι και το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον πρωθυπουργό και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να αναφέρονται σχετικά στις προοπτικές για την οικονομία.

Ωστόσο ούτε αυτό δείχνει να μπορεί να διαμορφώσει τάση, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα και σε αυτή τη φάση της αγοράς. Σε περίοδο, μάλιστα, συναλλακτικής άπνοιας, περιορισμένου -ούτως ή άλλως- ενδιαφέροντος, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις 2+σημερινή συνεδριάσεις που μένουν για να ολοκληρωθεί ο Ιούλιος.

Ενδεικτικός ο τζίρος, στα 10,9 εκατ. -λίγο μετά τις 13:45-, με μεικτές κινήσεις από την πλευρά πωλητών και αγοραστών.

Στις 630-635 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με μικρές απώλειες -λόγω Alpha Bank- ο Δείκτης Τραπεζών στις 325 και ο FTSE25 με αρνητικό πρόσημο μεν αλλά συγκριτικά καλύτερη τάση, κυρίως λόγω των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Mytilineos, όπου συντηρείται φορά προς λίγο υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Από τον τραπεζικό κλάδο μεγαλύτερες απώλειες για την Αlpha Βank -επιβεβαιώνοντας την αδυναμία της από τεχνικής πλευράς-, στο 1,19 με πωλητές η Εθνική.

Από τα blue chips, σε 10 από 21 οι αγοραστές έχουν προβάδισμα και συγκεκριμένα σε ΑΔΜΗΕ, ΤΙΤΑΝ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, AEGEAN, Mytilineos, Jumbo, OTE, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Πέραν αυτών, ελάχιστα τα ενδιαφέροντα, με προσπάθεια μόχλευσης σε συγκεκριμένες μετοχές της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας. Συγκεκριμένα για: Παπουτσάνη (νέα υψηλά 52 εβδομάδων στα 2,04 ευρώ), Intralot, Μαθιός, Κέκροψ, Intrakat, ΚΛΜ, MIG, ΕΛΤΟΝ, Πλαίσιο κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v