Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακολουθεί τους ξένους χαμηλότερα το Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 630 μονάδες, με απώλειες 1%, ο Γενικός Δείκτης, σε ευθυγράμμιση με το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Σε χαμηλότερα επίπεδα τράπεζες και blue chips. Κέρδη για Titan, Jumbo, Σαράντη, ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθεί τους ξένους χαμηλότερα το Χρηματιστήριο

Με απώλειες τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, από χαμηλότερα επίπεδα τιμών η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μεγαλύτερες του 1,50% οι απώλειες για τον DAX, στις 12.637 μονάδες, ανάλογη εικόνα σε Παρίσι, Μαδρίτη, Μιλάνο. Σημαντικές οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, συνέχεια της διόρθωσης για τον EuroStoxx Banks στις 61,45 μονάδες.

Και στη Νέα Υόρκη, νωρίτερα, τα futures στο «κόκκινο», με τον S&P500 να «βλέπει» από 0,66% χαμηλότερα και τις 3.230 μονάδες.

Με αυτή την εικόνα εκτός, θα ήταν παράλογο να περιμένουμε κάτι διαφορετικό για το χρηματιστήριό μας.
Ετσι το πτωτικό χάσμα για τον Γενικό Δείκτη διαμορφώθηκε από τις 629,68 μονάδες, με τους επενδυτές να δείχνουν τις διαθέσεις τους από την προσυνεδρίαση. Εντολές σε χαμηλότερες τιμές, κυρίως σε τραπεζικές μετοχές, με συνέπεια ο ΔΤΡ να διορθώσει προς τις 315 μονάδες.

Για τις μετοχές του δείκτη, στην πλειονότητά τους, οι εντολές ήταν από την πλευρά των πωλητών σε χαμηλότερες τιμές για τις τραπεζικές, σε κάπως καλύτερες για τα blue chips.

Ωστόσο η συνολικότερη εικόνα για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση ήταν αρνητική, με τις εξαιρέσεις της ωστόσο. Στην περιοχή των 1.510 μονάδων ο FTSE25, με χαρακτηριστικό τη βραδύτητα των εντολών που ως αποτέλεσμα έχει τη σχετική... αταραξία των δεικτών. Λιγοστές πωλήσεις, ελάχιστες αγορές, μία αγορά που δεν διορθώνει όσο οι ευρωπαϊκές, περισσότερο, λες, λόγω αδράνειας και δευτερευόντως επειδή ενεργοποιούνται συναλλαγές από traders και επενδυτές.

Με εντολές αγοράς, από την αρχή, στη μετοχή της ΤΙΤΑΝ (στα 11,06 ευρώ), επίσης σε Aegean (3,83), ΕΛΠΕ (5,37), Sarantis (8,56).

Mε περιορισμένης έκτασης πωλήσεις η Εθνική στο 1,169 ευρώ, ο ΟΤΕ στα 12,59, ο ΟΠΑΠ στα 7,93, η ΔΕΗ στα 3,81 ευρώ.

Ωστόσο, όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιο, εφεδρείες στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση υπάρχουν, γι' αυτό στη συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον η διακύμανση μετοχών όπως Motor Oil, Mytilineos, Jumbo και Coca Cola, σε μία προσπάθεια να μη χαθούν και οι 624 μονάδες για τον ΓΔ. Αντίστοιχα οι 1.510 για τον 25άρη.

Πριν λίγο, στις 626,27 ο Γενικός Δείκτης και στις 1.510 ο 25άρης. 

Η αξία των συναλλαγών στα 10,2 εκατ. ευρώ, στις 12:30. 

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v