Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ζητούμενο η συνέχιση της αντίδρασης

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές και τα συμπεράσματα από τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποιούνται αυτές τις ημέρες διαμορφώνουν την τάση. «Ρηχό» παραμένει το χρηματιστήριο με τους επενδυτές να εστιάζουν σε συγκεκριμένους τίτλους.

Χρηματιστήριο: Ζητούμενο η συνέχιση της αντίδρασης

Ημέρες ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτι που μπορεί να διαμορφώσει τάση για δείκτες και μετοχές. Εχθές η Πειραιώς άνοιξε την αυλαία για τον τραπεζικό κλάδο, σήμερα -από νωρίς- ανακοινώθηκαν της Coca Cola, ακολουθούν ΟΤΕ, Εθνικής. Και έπεται συνέχεια από εβδομάδα.

Πρώτη συνεδρίαση με-επιτέλους- ανοδική αντίδραση για τον τραπεζικό κλάδο. Με ένα 7,16% στις 320,23 μονάδες, μία "ανάσα" μετά από ένα διορθωτικό σερί 7 συνεδριάσεων, απώλειες 15% και κίνδυνο δοκιμασίας των ιστορικών χαμηλών για τον πολύπαθο κλάδο. Αντίδραση, που-εν μέρει- αποδόθηκε και στην εκτίμηση πως η στάθμιση των τραπεζικών μετοχών δεν θα μειωθεί περαιτέρω, για τους δείκτες MSCI, την προσεχή Τετάρτη 12 Αυγούστου. Πολύ πιθανό να συνέβαλε και αυτό.

Συναλλαγές και τζίρος σε μέτρια επίπεδα, της εποχής θα λέγαμε, αν και σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα αρκεί αξία συναλλαγών για μία τεχνικού χαρακτήρα ανοδική διόρθωση. Προς τις 640/650 για τον ΓΔ, τις 1.530/1.540 για τον 25άρη και την περιοχή των 345 μονάδων για τον ΔΤΡ.

Το κλίμα εκτός, παρά το μη συγχρονισμό του ΧΑ με τις διεθνείς αγορές, παραμένει ουδέτερο για τους traders, μπορεί να ειπωθεί πως θα διευκόλυνε τους long στην περίπτωση που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις 344 μονάδες για τον τραπεζικό δείκτη. "Ρηχή" η αγορά, θα μπορούσε να δοθεί συνέχεια με μία ακόμη χαμηλού κόστους συνεδρίαση. Ωστόσο, επιφύλαξη μας η τακτική ορισμένων (κυρίως) εγχώριων διαχειριστών να ρευστοποιούν θέσεις τους με το που αυτές θα αποδώσουν ένα 5%-10%.

Για τον δεικτοβαρή τραπεζικό κλάδο, τα τεχνικά σημεία είναι εμφανή (αναφέρονται αναλυτικά από νωρίς στον Εκηβόλο), με την Πειραιώς στα 1,245 και την Εθνική στα 1,19 ευρώ.

Συνεδρίαση με γνωστά τα αποτελέσματα της Coca Cola, τη μετοχή να καταγράφει, εχθές, ένα 1,85% στα 22,56 ευρώ, έχοντας περιθώριο για αποτίμηση τους, βραχυπρόθεσμα. Αύριο, ημέρα ΟΤΕ (και Εθνικής), με τους αγοραστές να ανεβαίνουν στα 12,50 και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης προς τα 12,75-12,80 ευρώ.
Δεδομένης της βαρύτητας στάθμισης των Coca Cola και ΟΤΕ (αλλά και της Εθνικής) θα φανεί εάν μπορεί να ενισχυθούν τα επίπεδα τιμών για τον 25άρη.

Από τις μετοχές του δείκτη, ξεχωρίζουν το νέο ιστορικό υψηλό για την Τέρνα Ενεργειακή (11,20), η υπεραπόδωση της Ελλάκτωρ (6,31%), η προσπάθεια στον Sarantis για νέα υψηλά, το εμπόδιο των 3,93 για τη ΔΕΗ, το διορθωτικό σερί της Motor Oil, η δυναμική επαναφοράς πάνω από τα 8 ευρώ για τη Mytilineos.

Νωρίτερα μεικτές τάσεις στα χρηματιστήρια της Ασίας, με premium στις 3.308 τα futures του S&P500.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v