Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Υψηλότερα με τράπεζες και blue chips

Ενισχύεται η αγορά με οδηγό τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα της Coca Cola. Προσπάθεια να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος στις τράπεζες αλλά και στουε μικρομεσαίους τίτλους. Επιταχυνόμενος ρυθμός εντολών από τους trader. Συγκριτικά μεγαλύτερος ο τζίρος.

Χρηματιστήριο: Υψηλότερα με τράπεζες και blue chips

Στα χέρια των long οι αγορές, προς τις 640 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών με την Coca Cola να πηγαίνει μια χαρά με την ανοδική αντίδραση.

Υψηλότερα διαμορφώνονται μετοχές και συμβόλαια σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη, παραμένουν ενεργοί οι αγοραστές στο χρηματιστήριο μας, καθώς- επί τέλους- μετά από καιρό συγχρονίζονται με μία ανοδική κίνηση των ξένων.

Στις 12.750 (1,15%) ο DAX, από τις 3.320 (0,59%) φρενήρης ο S&P500 και στα καθ' ημάς από την προσυνεδρίαση είχαν διαφανεί οι διαθέσεις των παικτών. Προς αυτό συνέβαλαν το γενικότερο κλίμα, τα χαμηλά επίπεδα τιμών της Δευτέρας, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου από την Coca Cola, η διάθεση προεξόφλησης των αυριανών από τον ΟΤΕ. Και εν τέλει, καιρός ήταν να ζωηρέψει λίγο και η δική μας αγορά.

Ενδεικτικοί, τόσο ο ρυθμός ροής των εντολών -από την πρώτη κιόλας- η στόχευση των traders υψηλότερα, ο (αναλογικά) μεγαλύτερος τζίρος σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Από τραπεζικές και blue chips μέχρι μεσαιο-μικρές η εστίαση των βραχυπρόθεσμων σε μία προσπάθεια να ανακτηθεί χαμένο έδαφος. Με μία επιφύλαξη, αυτήν που σημείωσα στο προσυνεδριακό σχόλιο, δηλαδή την τακτική ορισμένων (κυρίως) εγχώριων διαχειριστών να ρευστοποιούν θέσεις τους με το που θα "γράψουν" ένα ποσοστό αντίδρασης.

Για αυτό θα ήθελα να δω στη συνέχεια εάν υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθούν και 2-3 ξένοι, ικανοί να "τραβήξουν" τις τιμές υψηλότερα. Θα το δούμε αυτό, κυρίως στις τράπεζες και κατά πόσον ο ΔΤΡ συνεχίσει πάνω από τις 330 μονάδες.

Ομως, δυνατά είναι, σήμερα, συγκεκριμένα "βαριά" blue chips, με οδηγό την Coca Cola. Η ανακοίνωση των μεγεθών, η ενίσχυση τους σταδιακά μετά την άρση του lockdown, η προοπτική για τη συνέχεια επιβεβαιώνουν τις χθεσινές τοποθετήσεις στη μετοχή. Σήμερα, προς ώρας, συνεχίζει προς τα 23,30 (3,37%) διαμορφώνοντας τάση, παρασύροντας τον ΟΤΕ (στα 12,69) και διευκολύνοντας τις κινήσεις των long στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη.

Στην περιοχή των 1.535 μονάδων ο FTSE25, υπερβαίνοντας τον πρώτο στόχο, που είχε τεθεί (στο αρχικό σχόλιο μας) καθώς εκτός από Coca Cola, OTE ενισχύεται η τιμή για ΟΠΑΠ (οριακά πάνω από τα 8 ), Mytilineos (δοκιμάζοντας τα 8), ΜΟΗ (αντίδραση στα 11,49 μετά την διόρθωση), Τέρνα Ενεργειακή (σε νέο υψηλό, στα 11,28 ), ΔΕΗ (3,934), Ελλάκτωρ (1,19), Sarantis (8,69).

Στο 4,2/1 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 54 μετοχές σε θετικό έδαφος. Στα 4,9 εκατ. ο τζίρος, στις 11.15'

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v