Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Φρένο στην αντίδραση βάζουν οι τράπεζες

Η αδυναμία των τραπεζικών μετοχών βάζει φρένο στην άνοδο του Γενικού Δείκτη (και) στη σημερινή συνεδρίαση. Προσεκτικές κινήσεις στα περισσότερα blue chip με την προσοχή στον ΟΤΕ μετά και την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Χρηματιστήριο: Φρένο στην αντίδραση βάζουν οι τράπεζες

Στον ρυθμό των αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές, αρνητικό "γύρισμα" και λόγω πιέσεων στις τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ανοδικό μεν το ξεκίνημα της συνεδρίασης σε Φρανκφούρτη και από Παρίσι σε Μιλάνο αλλά με "γύρισμα" του ευρω-τραπεζικού κλάδου να προκαλεί μικρο-αναταράξεις και στο χρηματιστήριο μας. Σε σχήμα Λ η διακύμανση για τον DAX, θα μπορούσε να εξελιχθεί και πάλι ανοδικά με σημείο αναφοράς την ευρύτερη περιοχή των 12.800 μονάδων.

Στα καθ' ημάς, με αγορές το "άνοιγμα", ακολουθώντας την τάση στα ευρωπαϊκά, με κινήσεις σταδιακά από τους long με αποτέλεσμα στο ημίωρο ο Γενικός Δείκτης να συνεχίσει έως τις 642,20 μονάδες. Με blue chips και λιγότερο με τραπεζικές, με τον ΟΤΕ στο επίκεντρο και προσεκτικές συναλλαγές σε μετοχές-σηματωρούς.

Εως τις 1.540,28 ο FTSE25, έως τις 322 μονάδες ο ΔΤΡ αλλά ο κλάδος ήταν ο πρώτος που "γύρισε" με το που άλλαξε φορά η τάση στα ευρωπαϊκά. Στις 61,50 μονάδες με μείον 0,16% ο EuroStoxx Banks, στις 315,58 με έως μείον 1,15% ο ΔΤΡ, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς... δεύτερη σκέψη. Αυτά για τον πολύπαθο κλάδο και την αδυναμία του για ακόμη μία, πολλοστή, συνεδρίαση.

Σαφώς πιο ενδιαφέρουσα και άξια αναφοράς η κατάσταση στα blue chips, με τον ΟΤΕ να ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα 6μηνου. Δεδομένης της συγκυρίας καλά, με εκτίμηση για ελεύθερες ταμειακές ροές στα 350 εκατ. ( το πρώτο, που είδα, πρόχειρα και γρήγορα), με τη μετοχή σε θετικό έδαφος, από την πρώτη μέχρι και την προ ολίγου εντολή, στα 12,82 ευρώ. Εύρος διακύμανσης: 12,72-12,88 και ο κατ' αρχήν στόχος των 12,80-12,85 που έχει επισημανθεί, θεωρώ πως είναι "επιτεύξιμος".

Μεγαλύτερος τζίρος στη μετοχή του Οργανισμού, και εύλογα, ακολουθεί η Alpha Bank και ΔΕΗ, Εθνική, TITC.
Σταθερά αδύναμη, διαγραμματικά, η Alpha Bank παρά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις (για τα NPLs), "μάχη" στη ΔΕΗ πέριξ των 3,93 ευρώ, στα 1,1925 η Εθνική- συγκριτικά η καλύτερη συμπεριφορά από τον κλάδο- στα 11,40 ο ΤΙΤΑΝας που θα πρέπει να ξεκολήσσει από τα 11,50-11,60 ευρώ.

Στα 23,82 με συντήρηση δυνάμεων η Coca Cola, μετά την 2ήμερη υπεραπόδοση, σε νέα υψηλά- 11,86- η Τέρνα Ενεργειακή και ικανοποιητική εικόνα για: Jumbo, Fourlis, Aegean, Lamda. 

Στις 30/31 οι ανοδικές/πτωτικές με Βιοκαρπέτ, ElvalHalcor, Papoutsanis, Alumil, Τεχνική Ολυμπιακή, Intracom να ξεχωρίζουν από μεσαία- χαμηλότερη κατηγορία.

Με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης, η αξία των συναλλαγών στα 4,6 εκατ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v